x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

eKapija raspisala konkurs za nagradu Aurea 2018, podrška investicijama u inovativnost

02.02.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: eKapija
eKapija raspisala konkurs za nagradu Aurea 2018, podrška investicijama u inovativnost

Nastavljajući tradiciju nagrađivanja inovativnih, društveno odgovornih i finansijski održivih investicija u Srbiji, poslovni portal eKapija je i ove godine, deseti put za redom, rapisao konkurs za nagradu za investiciju godine u Srbiji, Aurea 2018.

Kompanije koje su tokom 2017. započele ili realizovale originalno inovativne projekte koji imaju značaja za okruženje i potencijal da opstanu na tržištu mogu da se prijave na konkurs za ovu nagradu, popunjavanjem formulara, do 27. februara ove godine.

Pravo na ravnopravno učešće imaju sve privredne grane i sve vrste projekata – od implementiranja novog proizvodnog procesa/tehnologije, razvoja ili primenene originalnog softvera do ponude novog proizvoda ili novog pristupa tržištu, navodi se u saopštenju eKapije, i posebno naglašava da količina uloženih sredstava nije presudan kriterijum u izboru.

Prošle godine, beogradska kompanija Logit Solution, dobila je Aurea nagradu za jedinstvenu tehnološku platformu za obradu snimaka sa poljoprivrednih površina, koje prikuplja dronovima a kasnije ih obrađuje u softveru pružajući farmerima informacije od značaja.

OrganicNet je prošle godine za projekat Društvene tržnice organske hrane dobio Nagradu za inovativnost, a Nagradu za društvenu odgovornost dobila je prva srpska fabrika LED sijalica Weiss Light.

Energetske uštede i briga o okolini kao motiv invoativnosti

U najužem izboru prošle godine bilo je osam nominovanih kompanija, odnosno njihovih projekata, od kojih je sedam direktno vezano za obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost ili zaštitu životne sredine.

Osim tri nagradjene, među nominovanima je bio novosadski Petro-mont, koji je razvio inteligentni i energetski nezavisan mobilijar (pametna autobuska stajališta, pametne klupe i toteme) koji se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora energije putem solarnih panela i opciono kinetičkih podnih ploča.

U najuži izbor prošle godine ušle su i beogradska startup kompanija OnoBikes koja je razvila električni bicikl Archont, čačanski Elektrovat za primenu u Srbiji potpuno novih tehnologija u zahvatanju i transportu vode u mini-hidroelektrani Beli kamen, kao i beogradska kompanija Hydrogen Technologies za razvoj i plasman jedinstvene tehnologije za dekarbonizaciju motora i izduvnih sistema vozila.

Urednički tim organizatora već je počeo selekciju kandidata za ovogodišnju nagradu. Nakon analize svih pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor biće predstavljeni na portalima eKapija.rs i aurea.rs. O pobedniku će odlučiti stručni žiri, navodi se u saopštenju i dodaje da će jedan glas dati čitaoci i posetioci pomenutih portala, glasanjem putem interneta.

Osim glavne nagrade biće, kao i obično, uručena i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost.

Nagradu za investiciju godine Aurea, portal eKapija pokrenuo je 2009. godine, sa ciljem da podrži i promoviše projekte i kompanije koje u svom poslovanju imaju utkane inovativnost i brigu o okruženju, i održivost srpske privrede, rekao je Zdravko Lončar, direktor portala.

Strateški partner eKapije na projektu Aurea je osiguravajuća kuća Coface. Ove godine kao medijski partner u izboru najboljih investicija u inovativnost i društvenu odgovornost, eKapiji se pridružio i portal Balkan Green Energy News.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.