OIE

Crna Gora raspisala tender za zakup zemljišta za solarnu elektranu

Crna-Gora-nudi-zakup-zemljista-za-solarnu-elektranu-snage-vece-od-200-MW

Foto: Pexels

Objavljeno

24.05.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

24.05.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore je raspisalo tender za zakup 6,6 miliona kvadratnih metara zemljišta u državnoj svojini na period od 30 godina radi projektovanja, izgradnje, korišćenja i održavanja solarne elektrane instalisane snage veće od 200 MW.

Početna (minimalna) cena za godišnji zakup zemljišta u državnoj svojini je pet evrocenti po kvadratu, ili ukupno oko 331.056 evra godišnje. To znači da bi minimalna cena zakupa tokom celog 30-godišnjeg perioda bila približno 9,93 miliona evra.

Zemljište koje se daje u zakup je, kako je ranije navedeno u odluci Vlade Crne Gore, na lokalitetu Briska Gora u opštini Ulcinj.

Izgradnja solarne elektrane će se realizovati po fazama, i to: Faza I – minimalne instalisane snage 50 MW, u roku od 18 meseci od dana potpisivanja ugovora o zakupu zamljišta, i Faza II – za izgradnju preostalog dela do ukupno planirane instalisane snage solarne elektrane veće od 200 MW, u roku od 36 meseci od dana potpisivanja ugovora.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 3. septembar.

Komentara: (1)
Svetozar Gojkovic / 29.06.2023.

Dobar dan,
Zelim da vas pitam da li ste zainteresovani za imanje 750000 kvadrstnih mrtara u Podbozur kod Niksica za izgradnju solarnih panela.Imanje je sve suncana strana i nalazi se uz samu magistralu Niksic-Vilusi, s preko imanja prolazi dalekovod od 200mv.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

24. maj 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

24. maj 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

24. maj 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

24. maj 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu