OIE

Crna Gora raspisala tender za zakup zemljišta za solarnu elektranu

Crna-Gora-nudi-zakup-zemljista-za-solarnu-elektranu-snage-vece-od-200-MW

Foto: Pexels

Objavljeno

24.05.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

24.05.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore je raspisalo tender za zakup 6,6 miliona kvadratnih metara zemljišta u državnoj svojini na period od 30 godina radi projektovanja, izgradnje, korišćenja i održavanja solarne elektrane instalisane snage veće od 200 MW.

Početna (minimalna) cena za godišnji zakup zemljišta u državnoj svojini je pet evrocenti po kvadratu, ili ukupno oko 331.056 evra godišnje. To znači da bi minimalna cena zakupa tokom celog 30-godišnjeg perioda bila približno 9,93 miliona evra.

Zemljište koje se daje u zakup je, kako je ranije navedeno u odluci Vlade Crne Gore, na lokalitetu Briska Gora u opštini Ulcinj.

Izgradnja solarne elektrane će se realizovati po fazama, i to: Faza I – minimalne instalisane snage 50 MW, u roku od 18 meseci od dana potpisivanja ugovora o zakupu zamljišta, i Faza II – za izgradnju preostalog dela do ukupno planirane instalisane snage solarne elektrane veće od 200 MW, u roku od 36 meseci od dana potpisivanja ugovora.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 3. septembar.

Komentara: (1)
Svetozar Gojkovic / 29.06.2023.

Dobar dan,
Zelim da vas pitam da li ste zainteresovani za imanje 750000 kvadrstnih mrtara u Podbozur kod Niksica za izgradnju solarnih panela.Imanje je sve suncana strana i nalazi se uz samu magistralu Niksic-Vilusi, s preko imanja prolazi dalekovod od 200mv.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

aleksander mervar eles krsko solar

Mervar: Električna energija iz nuklearke Krško 2 neće biti jeftinija od 125 evra po MWh

24. maj 2018. - Aleksander Mervar, direktor slovenačkog ELES, savetuje da zemlja što pre započne gradnju gasnih elektrana, kako bi izbegla veliki uvoz struje

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

24. maj 2018. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

24. maj 2018. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Slovenacki HSE plutajucu solarnu elektranu Termoelektrarne sostanj

Slovenački HSE će postaviti veliku plutajuću solarnu elektranu pored Termoelektrarne Šoštanj

24. maj 2018. - HSE je objavio da će na Družmirskom jezeru do svoje elektrane na ugalj TEŠ instalirati plutajuću solarnu elektranu