Mobilnost

Beogradska garaža prva u Evropi dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti

Beogradska-garaza-prva-u-Evropi-dobila-Parksmart-sertifikat-visokih-performansi-i-odrzivosti

Foto: Grad Beograd

Objavljeno

27.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Garaža Obilićev venac u centru Beograda je prva garaža u Evropi koja je dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti, saopštio je Grad Beograd.

Garaža Obilićev venac je dobila bronzani sertifikat Parksmart, do sad najviši dostignut nivo, čime se svrstala u jednu od četiri garaže na svetu koje su ispunjavaju kriterijume za bronzani nivo, navodi se u saopštenju izdatom nakon što su ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i zamenik gradonačelnika Goran Vesić otkrili Parksmart plaketu. Ceremoniji je prisustvovao i direktor Parking servisa Andrija Čupković.

Sertifikat je dodeljen nakon prošlogodišnje rekonstrukcije, a Vesić je podsetio da garaža sada ima 804 parking mesta, solarne panele, punjače za električna vozila i sistem za separaciju otpada.

Do sada je ukupno 17 garaža na svetu dobilo ovaj sertifikat, navodi se u saopštenju.

Vesić je na ceremoniji otkrivanja plakete rekao i da Grad Beograd planira da u sledeće četiri godine nabavi još 220 autobusa, od kojih će 80 biti električni, čime će u centru biti većinom zamenjeni trolejbusi. Podsetio je i da Beograd već ima pet električnih autobusa, kao i da grad sa Vladom Srbije razgovara o problemu plastičnih kesa.

Evropska investiciona banka (EIB) planira finansiranje kupovine novih električnih autobusa, kao i učesće u modernizaciji tramvaja i tramvajskih šina u Beogradu, izjavila je nedavno Dubravka Negre, direktorka regionalne kancelarije EIB za Zapadni Balkan.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

27. jun 2018. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu

rimac technology bmw saradnja elektricna vozila

Rimac će proizvoditi baterijske sisteme za električna vozila BMW-a

27. jun 2018. - Firma Rimac Technology, koja je u vlasništvu kompanije Rimac Grupa, sklopila je partnerstvo sa nemačkim automobilskim gigantom BMW

elektricni trotineti registracija kazne srbija

Počela registracija električnih trotineta u Srbiji – posle 15. juna stižu kazne

27. jun 2018. - Registracija električnih trotineta je početak uvođenja reda u korišćenje ovih prevoznih sredstava u Srbiji

hrvatska-subvencije-vodonik-punjaci-vozila

Hrvatska daje subvencije za svoje prve punjače za vozila na vodonik

27. jun 2018. - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pripremilo je 29,6 miliona evra za subvencionisanje gradnje punjača za vozila na vodonik i struju