x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Beogradska garaža prva u Evropi dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti

27.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Grad Beograd
Beogradska garaža prva u Evropi dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti

Garaža Obilićev venac u centru Beograda je prva garaža u Evropi koja je dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti, saopštio je Grad Beograd.

Garaža Obilićev venac je dobila bronzani sertifikat Parksmart, do sad najviši dostignut nivo, čime se svrstala u jednu od četiri garaže na svetu koje su ispunjavaju kriterijume za bronzani nivo, navodi se u saopštenju izdatom nakon što su ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i zamenik gradonačelnika Goran Vesić otkrili Parksmart plaketu. Ceremoniji je prisustvovao i direktor Parking servisa Andrija Čupković.

Sertifikat je dodeljen nakon prošlogodišnje rekonstrukcije, a Vesić je podsetio da garaža sada ima 804 parking mesta, solarne panele, punjače za električna vozila i sistem za separaciju otpada.

Do sada je ukupno 17 garaža na svetu dobilo ovaj sertifikat, navodi se u saopštenju.

Vesić je na ceremoniji otkrivanja plakete rekao i da Grad Beograd planira da u sledeće četiri godine nabavi još 220 autobusa, od kojih će 80 biti električni, čime će u centru biti većinom zamenjeni trolejbusi. Podsetio je i da Beograd već ima pet električnih autobusa, kao i da grad sa Vladom Srbije razgovara o problemu plastičnih kesa.

Evropska investiciona banka (EIB) planira finansiranje kupovine novih električnih autobusa, kao i učesće u modernizaciji tramvaja i tramvajskih šina u Beogradu, izjavila je nedavno Dubravka Negre, direktorka regionalne kancelarije EIB za Zapadni Balkan.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.