Mobilnost

Beogradska garaža prva u Evropi dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti

Beogradska-garaza-prva-u-Evropi-dobila-Parksmart-sertifikat-visokih-performansi-i-odrzivosti

Foto: Grad Beograd

Objavljeno

27.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Garaža Obilićev venac u centru Beograda je prva garaža u Evropi koja je dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti, saopštio je Grad Beograd.

Garaža Obilićev venac je dobila bronzani sertifikat Parksmart, do sad najviši dostignut nivo, čime se svrstala u jednu od četiri garaže na svetu koje su ispunjavaju kriterijume za bronzani nivo, navodi se u saopštenju izdatom nakon što su ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i zamenik gradonačelnika Goran Vesić otkrili Parksmart plaketu. Ceremoniji je prisustvovao i direktor Parking servisa Andrija Čupković.

Sertifikat je dodeljen nakon prošlogodišnje rekonstrukcije, a Vesić je podsetio da garaža sada ima 804 parking mesta, solarne panele, punjače za električna vozila i sistem za separaciju otpada.

Do sada je ukupno 17 garaža na svetu dobilo ovaj sertifikat, navodi se u saopštenju.

Vesić je na ceremoniji otkrivanja plakete rekao i da Grad Beograd planira da u sledeće četiri godine nabavi još 220 autobusa, od kojih će 80 biti električni, čime će u centru biti većinom zamenjeni trolejbusi. Podsetio je i da Beograd već ima pet električnih autobusa, kao i da grad sa Vladom Srbije razgovara o problemu plastičnih kesa.

Evropska investiciona banka (EIB) planira finansiranje kupovine novih električnih autobusa, kao i učesće u modernizaciji tramvaja i tramvajskih šina u Beogradu, izjavila je nedavno Dubravka Negre, direktorka regionalne kancelarije EIB za Zapadni Balkan.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Kalifornija uvela pravilo napredne čiste flote kako bi postigla nula odsto emisija transportnog sektora

Kalifornija će zabraniti kamione s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem

27. jun 2018. - Kalifornija je uvela obavezu postepenog prelaska teretnih vozila srednje i teške kategorije na tehnologiju sa nula emisija

Grčka i Slovenija biće deo jedne od najvećih evropskih mreža za punjenje električnih vozila

27. jun 2018. - Italijanska kompanija trenutno ima više od 15.000 punjača za električne automobile, a plan je da udvostruči svoju mrežu do 2026.

Križevci u Hrvatskoj primer održive mobilnosti

Križevci u Hrvatskoj napreduju u održivoj mobilnosti – uvedeni javni bicikli

27. jun 2018. - Mali hrvatski grad Križevci odličan je primer kako građani na lokalnom nivou mogu da se izbore za održiviju mobilnost

fbih elektromobilnost elektricna vozila e-go megamix

FBiH priprema projekat za uvođenje električnih automobila u urbane sredine

27. jun 2018. - Federalna ministarka okoliša i turizma Edita Đapo održala je sastanak o projektu sa  predstavnicima firmi Megamix i e-GO