Električna energija

Rimac Energy će prvi baterijski sistem isporučiti u Veliku Britaniju

rimac energy baterije uk sinestack skladistenje energije

Foto: Rimac Energy

Objavljeno

05.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Hrvatska kompanija za skladištenje energije Rimac Energy spremna je da isporuči svoj prvi SineStack baterijski sistem i to u Veliku Britaniju.

Rimac Energy, brend kompanije Rimac Technology, deo Rimac grupe, završio je puštanje u rad prve baterije SineStack-a, svog vodećeg rešenja za baterijske sisteme za skladištenje energije (eng. BESS) sa mrežnim interfejsom, i sada je spreman za isporuku na lokaciju u Kolčesteru, u Velikoj Britaniji, saopštila je kompanija.

Počevši od 2025. godine, tokom prve dve godine rada, SineStack će, kako su istakli, zadržati isti energetski kapacitet. Tokom životnog veka baterija će moći da zadrži više energetskog kapaciteta čime će poboljšati potencijal za stvaranje prihoda, a zadržaće i svoj životni vek koji je vodeći u klasi i traje 12.000 ciklusa, objasnili su u hrvatskoj firmi.

Sarwar Dilov: Naš proizvod pravi ogroman tehnološki iskorak

SineStack je dizajniran da što više uveća izvlačenje energije iz svakog modula, bilo da se koriste pojedinačno ili u kombinaciji sa drugima. Dinamički se prilagođava jedinstvenim karakteristikama svake ćelije, omogućavajući besprekorna ažuriranja i stalna poboljšanja, što ga drži na samom vrhu tehnologija za skladištenje energije, objasnili su u kompaniji.

Vasim Sarwar Dilov, direktor firme Rimac Energy, istakao je da je izuzetno ponosan što je SineStack stigao na tržište posle opsežnog razvoja i testiranja.

„U skladu sa onim što je suština brenda Rimca, naš proizvod pravi ogroman tehnološki iskorak, omogućavajući neuporedive nivoe integracije, sposobnosti i performansi. Veoma se radujem povećanju proizvodnje i korišćenju baterijskog sistema SineStack širom Evrope“, istakao je Sarwar Dilov.

SineStack maksimizira izvlačenje energije, optimalno balansira temperaturu i produžava životni vek

Kompanija je navela da SineStack koristi tehnologiju konverzije energije koja je potpuno drugačije od svega što je upotrebljavano dosad. Ta tehnologija je visoko integrisana i fizički i funkcionalno sa ćelijama baterije.

Korišćenjem ovog inovativnom sistema i adaptivnog softvera, sofisticirani modeli na više nivoa se koriste za izračunavanje jedinstvenih unutrašnjih parametara svake ćelije i dinamičko prilagođavanje konverzije snage kako bi se maksimiziralo izvlačenje energije, optimalno uravnotežile temperature i produžio životni vek, objašnjavaju u hrvatskoj kompaniji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rimac energy baterije uk sinestack skladistenje energije

Rimac Energy će prvi baterijski sistem isporučiti u Veliku Britaniju

5. septembar 2024. - SineStack je vodeće rešenje za baterijske sisteme za skladištenje energije sa mrežnim interfejsom kompanije Rimac Energy

klimatski forum zapadnog balkana 2024 konkurs can europe

Otvorene prijave za Klimatski forum mladih Zapadnog Balkana 2024.

5. septembar 2024. - Evropska koalicija nevladinih organizacija Climate Action Network (CAN) Europe pozvala je mlade sa Zapadnog Balkana da se prijave

Danska zatvorila elektrane ugalj Britanija gasi prekidac

Danska zatvorila elektrane na ugalj, Britanija sledeća gasi prekidač

5. septembar 2024. - Danska je izbrisala svoju poslednju termoelektranu na ugalj sa spiska aktivnih, a Velika Britanija će biti sledeća

eps nove medologije cene struje privreda dubravka djedovic dusan zivkovic

EPS usvojio nova pravila za formiranje cene struje za privredu

5. septembar 2024. - Skupština Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) usvojila je nove metodologije formiranja cena električne energije