Životna sredina

Svi đaci prvaci u Beogradu od 15. oktobra sade svoje drvo

Svi-djaci-prvaci-u-Beogradu-sade-svoje-drvo

Foto: Rommel Diaz/Pixabay

Objavljeno

20.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

U Beogradu ove jeseni počinje jedinstvena akcija pošumljavanja u kojoj će učestvovati najmlađi protagonisti – svi đaci prvaci posadiće svoje drvo i pratiti njegov rast do kraja osnovne škole.

„Drvo generacije“, projekat Grada Beograda, obuhvatiće sve osnovne škole i u njemu će učestvovati svi đaci prvaci u glavnom gradu Srbije, navodi član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Ozelenjavanje je dugotrajan proces, u kom i edukacija najmlađih o ekologiji i zaštiti životne sredine igra svoju ulogu, kaže Petronijević i navodi da je trenutno 15% Beograda pokriveno zelenim površinama, prenosi portal Grada.

Prema njegovim rečima, svi prvaci će od 15. oktobra, kada je vreme za sadnju, posaditi svoje drvo, koje će čuvati osam godina, do kraja osnovne škole.

„Želimo da prvake edukujemo o zaštiti životne sredine i iz godine u godinu želimo da nastavljamo ovaj projekat. Kada više u školama ne bude mesta napravićemo park, šumu gde će oni imati svoje drvo i imati sličan ili isti program“, izjavio je Petronijević.

Svetski dan čišćenja još jedna prilika za ekološku edukaciju najmlađih

U Pionirskom parku u Košutnjaku se sutra, 21. septembra, odigrava centralna manifestacija povodom Svetskog dana čišćenja, koja predstavlja još jednu priliku za ekološku edukaciju najmlađih.

“Povedite na Košutnjak sa sobom decu, unučiće, komšije, prijatelje jer vas očekuje sjajno druženje u prirodi sa Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom, a nakon akcije vojnički pasulj, kreativne radionice, još mnogo iznenađenja i odlična muzika sve do popodnevnih sati”, naveli su organizatori.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropska unija radi na uvođenju novih mera za smajenje ambalažnog otpada

Evropska unija uvodi mere za ograničavanje količine ambalažnog otpada

20. septembar 2019. - Evropski parlament je usvojio Uredbu o ambalaži i ambalažnom otpadu. Količina ambalaže 2040. godine mora da bude 15 odsto manja nego sada

rec-harlingen spalionica otpada

Hrana koja se uzgaja u blizini spalionica otpada kontaminirana supstancama visokog rizika

20. septembar 2019. - Biomonitoringom emisija u Slovačkoj i Holandiji otkriveni su visoki nivoi perzistentnih organskih zagađivača (POPs) u hrani i životnoj sredini u blizini spalionica otpada

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

20. septembar 2019. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje

Emisije iz industrije proizvodnje plastike će se utrostručiti do 2050. godine

Emisije iz proizvodnje plastike na putu da se do 2050. godine utrostruče

20. septembar 2019. - Istraživači upozoravaju da bi emisije gasova sa efektom staklene bašte iz proizvodnje plastike mogle da se utrostruče do 2050. godine