Životna sredina

Svi đaci prvaci u Beogradu od 15. oktobra sade svoje drvo

Svi-djaci-prvaci-u-Beogradu-sade-svoje-drvo

Foto: Rommel Diaz/Pixabay

Objavljeno

20.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

U Beogradu ove jeseni počinje jedinstvena akcija pošumljavanja u kojoj će učestvovati najmlađi protagonisti – svi đaci prvaci posadiće svoje drvo i pratiti njegov rast do kraja osnovne škole.

„Drvo generacije“, projekat Grada Beograda, obuhvatiće sve osnovne škole i u njemu će učestvovati svi đaci prvaci u glavnom gradu Srbije, navodi član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Ozelenjavanje je dugotrajan proces, u kom i edukacija najmlađih o ekologiji i zaštiti životne sredine igra svoju ulogu, kaže Petronijević i navodi da je trenutno 15% Beograda pokriveno zelenim površinama, prenosi portal Grada.

Prema njegovim rečima, svi prvaci će od 15. oktobra, kada je vreme za sadnju, posaditi svoje drvo, koje će čuvati osam godina, do kraja osnovne škole.

„Želimo da prvake edukujemo o zaštiti životne sredine i iz godine u godinu želimo da nastavljamo ovaj projekat. Kada više u školama ne bude mesta napravićemo park, šumu gde će oni imati svoje drvo i imati sličan ili isti program“, izjavio je Petronijević.

Svetski dan čišćenja još jedna prilika za ekološku edukaciju najmlađih

U Pionirskom parku u Košutnjaku se sutra, 21. septembra, odigrava centralna manifestacija povodom Svetskog dana čišćenja, koja predstavlja još jednu priliku za ekološku edukaciju najmlađih.

“Povedite na Košutnjak sa sobom decu, unučiće, komšije, prijatelje jer vas očekuje sjajno druženje u prirodi sa Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom, a nakon akcije vojnički pasulj, kreativne radionice, još mnogo iznenađenja i odlična muzika sve do popodnevnih sati”, naveli su organizatori.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

20. septembar 2019. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

20. septembar 2019. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

20. septembar 2019. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

20. septembar 2019. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena