x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Svetski dan čišćenja – Dođite na najveći Trash izazov Srbija u subotu na Košutnjak

18.09.2019. | Komentari: 0Autor:

Svetski dan čišćenja – Dođite na najveći Trash izazov Srbija u subotu na Košutnjak

U Pionirskom gradu na Košutnjaku, u subotu, 21. septembra, biće održana akcija čišćenja, koja će biti centralna manifestacija povodom Svetskog dana čišćenja, saopštio je organizator Ekostar Pak.

“Pozivamo sve ekologe i filantrope, i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji čišćenja i da prema svojim mogućnostima donesu na štand Crvenog krsta osnovne životne namirnice (brašno, šećer, ulje, konzerve, supe u kesici i slično) i sredstva za higijenu (sapun, sredstva za kupanje, prašak za veš, četkice za zube, paste za zube i slično) koje će kasnije podeliti socijalno ugroženim porodicama. Takođe, pozivamo vas da na Košutnjak donesete čepove od plastičnih flaša i da ih na licu mesta donirate udruženju ‘Čep za hendikep'”, navodi se u saopštenju.

SVETSKI-DAN-CISCENjA-Kosutnjak

Akcija u Pionirskom gradu će ujedno biti i završni događaj kampanje Trash izazov Srbija, koju su u poslednjih šest meseci sprovodili Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom i udruženje Trash hero sa partnerima u okviru koje je sprovedeno više od 40 akcija širom Srbije sa više od tri hiljade učesnika.

Akcija je i deo projekta “Ne prljaj, nemaš izgovor” SBB fonadacije, zahvaljujući kojim se i Srbija priključila programu globalne društvene akcije sa ciljem podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu, naveli su organizatori.

Kao završnica Nedelje solidarnosti (14-21. septembar) u saradnji sa Crvenim krstom akcija u Pionirskom gradu će imati i humanitarni karakter.

“Povedite na Košutnjak sa sobom decu, unučiće, komšije, prijatelje jer vas očekuje sjajno druženje u prirodi sa Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom, a nakon akcije vojnički pasulj, kreativne radionice, još mnogo iznenađenja i odlična muzika sve do popodnevnih sati”, naveli su organizatori.

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već deset godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredinom otpadom. U akciji održanoj 2018. godine učestvovalo je 18 miliona ljudi iz preko 158 zemalja, pri čemu je sakupljeno preko 88.500 tona otpada.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.