Energetska efikasnost

50. Međunarodni kongres i izložba o KGH od 4. do 6. decembra u Beogradu

kgh kongres

Slika: KGH

Objavljeno

29.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Već pola veka, svake godine, Društvo za KGH Srbije, pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) organizuje svoj Međunarodni kongres i izložbu o KGH, koji će se ove godine održati od 4. do 6. decembra u Sava centru u Beogradu.

Program Kongresa o KGH posvećen je izazovima koji se odnose na zgrade, uslove zagađenja zbog korišćenja konvencionalnih izvora energije, zatim na zaštitu životne sredine, odbranu od prirodnih katastrofa i klimatskih ekstrema, kao i uticaju čovekovih aktivnosti na ljudski život i zdravlje, migracije u velike gradove i uslove života u njima. Organizatori navode da će se na 160 štandova u Sava centru predstaviti više od 130 kompanija iz celog sveta.

Jedna od najzanimljivijih sesija prvog dana biće Obnovljivi izvori energije za mitigaciju globalnog zagrevanja, zaštitu životne sredine i održivi razvoj, na kojoj će biti predstavljena iskustva iz regiona Mediterana, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Srbije.

Na 160 štandova u Sava centru predstaviće se više od 130 kompanija iz celog sveta

Drugog dana planiran je forum Poboljšanje energetske efikasnosti u novim tehnologijama hlađenja pogodnim za očuvanje klimatskih uslova i ozonskog omotača, pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine i OzonAction UN Programa za životnu sredinu (UNEP).

U okviru Kongresa održava se i dvodnevna regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja i hlađenja

Istog dana u okviru Kongresa počinje i dvodnevna regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja i hlađenja u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Saveznog ministarstva finansija Austrije, a u partnerstvu sa Međunarodnom agencijom za obnovljive izvore energije (IRENA).

Za petak, poslednji dan Kongresa zakazan je forum Obnovljivim izvorima energije integrisanim energetskim renoviranjem velikih višenamenskih objekata do nula emisija CO2.

Organizatori kažu da su za ovogodišnji program interes pokazale asocijacije koje imaju tesnu međunarodnu saradnju sa vodećim stručnim i naučnim institucijama za grejanje, hlađenje, klimatizaciju, zaštitu životne sredine, i koje brinu o smanjenju emisija CO2, sprovođenju Montrealskog protokola i drugih sporazuma, kao što su UNEP, IRENA, EBRD, ASHRAE, REHVA, IIR, AVOK, IBPS.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Milos Mladenovic, SEEPEX, energetska tranzicija

Ideje D&G kao odgovor na izazove energetske tranzicije ili kako smo zavoleli Bodrijara

29. novembar 2019. - O evropskom tržištu električne energije nakon okončanja energetske krize, ali i o uzrocima krize, daljim tendencijama razvoja tržišta energije i globalne ekonomije, razgovarali smo sa direktorom SEEPEX -a Milošem Mladenovićem

Požar na deponiji: Da li nam je neodgovornost došla na naplatu

Požari na deponijama: Neodgovornost došla na naplatu

29. novembar 2019. - Požar koji je izbio u Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko je poslednji poziv na otrežnjenje, kažu Gojkan Stojinović i Kristina Cvejanov, eksperti za upravljanje otpadom

slovenia necp targets

Slovenija potvrdila napuštanje uglja 2033. u ažuriranom NEKP-u

29. novembar 2019. - Slovenija je pripremila ažuriranu verziju nacionalnog energetskog i klimatskog plana koji povećava sve ciljeve

gravitacija-skladistenje-energije-zgrade

Oblakoderi postaju skladišta energije uz pomoć gravitacije

29. novembar 2019. - Energy Vault planira primenu inovativnog koncepta gravitacionog skladištenja energije u izuzetno visokim zgradama širom sveta