Energetska efikasnost

50. Međunarodni kongres i izložba o KGH od 4. do 6. decembra u Beogradu

kgh kongres

Slika: KGH

Objavljeno

29.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Već pola veka, svake godine, Društvo za KGH Srbije, pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) organizuje svoj Međunarodni kongres i izložbu o KGH, koji će se ove godine održati od 4. do 6. decembra u Sava centru u Beogradu.

Program Kongresa o KGH posvećen je izazovima koji se odnose na zgrade, uslove zagađenja zbog korišćenja konvencionalnih izvora energije, zatim na zaštitu životne sredine, odbranu od prirodnih katastrofa i klimatskih ekstrema, kao i uticaju čovekovih aktivnosti na ljudski život i zdravlje, migracije u velike gradove i uslove života u njima. Organizatori navode da će se na 160 štandova u Sava centru predstaviti više od 130 kompanija iz celog sveta.

Jedna od najzanimljivijih sesija prvog dana biće Obnovljivi izvori energije za mitigaciju globalnog zagrevanja, zaštitu životne sredine i održivi razvoj, na kojoj će biti predstavljena iskustva iz regiona Mediterana, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Srbije.

Na 160 štandova u Sava centru predstaviće se više od 130 kompanija iz celog sveta

Drugog dana planiran je forum Poboljšanje energetske efikasnosti u novim tehnologijama hlađenja pogodnim za očuvanje klimatskih uslova i ozonskog omotača, pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine i OzonAction UN Programa za životnu sredinu (UNEP).

U okviru Kongresa održava se i dvodnevna regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja i hlađenja

Istog dana u okviru Kongresa počinje i dvodnevna regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja i hlađenja u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Saveznog ministarstva finansija Austrije, a u partnerstvu sa Međunarodnom agencijom za obnovljive izvore energije (IRENA).

Za petak, poslednji dan Kongresa zakazan je forum Obnovljivim izvorima energije integrisanim energetskim renoviranjem velikih višenamenskih objekata do nula emisija CO2.

Organizatori kažu da su za ovogodišnji program interes pokazale asocijacije koje imaju tesnu međunarodnu saradnju sa vodećim stručnim i naučnim institucijama za grejanje, hlađenje, klimatizaciju, zaštitu životne sredine, i koje brinu o smanjenju emisija CO2, sprovođenju Montrealskog protokola i drugih sporazuma, kao što su UNEP, IRENA, EBRD, ASHRAE, REHVA, IIR, AVOK, IBPS.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Abazovic Crna Gora 2030 energetski nezavisna

Abazović obećao da će Crna Gora 2030. postati energetski nezavisna

29. novembar 2019. - Odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da njegova koalicija zalaže za to da Crna Gora 2030. postane energetski nezavisna.

Ovih 18 energetskih kompanija su među 50 najinovativnijih kompanija na svetu

Ovih 18 energetskih kompanija je među 50 najinovativnijih na svetu

29. novembar 2019. - Svedoci smo četvrte tehnološke revolucije – inovacije nikada nisu bile važnije. BCG je objavio listu 50 najinovativnijih kompanija na svetu.

subvencije-energetska efikasnost solarni paneli toplotne pumpe

Nova runda subvencija za solarne panele i energetsku efikasnost u Srbiji

29. novembar 2019. - Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je javni poziv za lokalne samouprave, a zatim će uslediti konkursi za izvođače radova i građane

Bogdanovic EBRD BEF 2023 Dekarbonizaciji urbanih sredina grejanje obnovljive izvore

Bogdanović (EBRD): Dekarbonizaciji urbanih sredina najviše doprinosi grejanje na obnovljive izvore

29. novembar 2019. - U dekarbonizaciji urbanih sredina najviše mogu da pomognu sistemi na obnovljive izvore energije, kazao je na konferenciji BEF 2023 Bojan Bogdanović iz EBRD-a