x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

50. Međunarodni kongres i izložba o KGH od 4. do 6. decembra u Beogradu

29.11.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: KGH
50. Međunarodni kongres i izložba o KGH od 4. do 6. decembra u Beogradu

Već pola veka, svake godine, Društvo za KGH Srbije, pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) organizuje svoj Međunarodni kongres i izložbu o KGH, koji će se ove godine održati od 4. do 6. decembra u Sava centru u Beogradu.

Program Kongresa o KGH posvećen je izazovima koji se odnose na zgrade, uslove zagađenja zbog korišćenja konvencionalnih izvora energije, zatim na zaštitu životne sredine, odbranu od prirodnih katastrofa i klimatskih ekstrema, kao i uticaju čovekovih aktivnosti na ljudski život i zdravlje, migracije u velike gradove i uslove života u njima. Organizatori navode da će se na 160 štandova u Sava centru predstaviti više od 130 kompanija iz celog sveta.

Jedna od najzanimljivijih sesija prvog dana biće Obnovljivi izvori energije za mitigaciju globalnog zagrevanja, zaštitu životne sredine i održivi razvoj, na kojoj će biti predstavljena iskustva iz regiona Mediterana, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Srbije.

Na 160 štandova u Sava centru predstaviće se više od 130 kompanija iz celog sveta

Drugog dana planiran je forum Poboljšanje energetske efikasnosti u novim tehnologijama hlađenja pogodnim za očuvanje klimatskih uslova i ozonskog omotača, pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine i OzonAction UN Programa za životnu sredinu (UNEP).

U okviru Kongresa održava se i dvodnevna regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja i hlađenja

Istog dana u okviru Kongresa počinje i dvodnevna regionalna konferencija Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja i hlađenja u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Saveznog ministarstva finansija Austrije, a u partnerstvu sa Međunarodnom agencijom za obnovljive izvore energije (IRENA).

Za petak, poslednji dan Kongresa zakazan je forum Obnovljivim izvorima energije integrisanim energetskim renoviranjem velikih višenamenskih objekata do nula emisija CO2.

Organizatori kažu da su za ovogodišnji program interes pokazale asocijacije koje imaju tesnu međunarodnu saradnju sa vodećim stručnim i naučnim institucijama za grejanje, hlađenje, klimatizaciju, zaštitu životne sredine, i koje brinu o smanjenju emisija CO2, sprovođenju Montrealskog protokola i drugih sporazuma, kao što su UNEP, IRENA, EBRD, ASHRAE, REHVA, IIR, AVOK, IBPS.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.