Energetska efikasnost

Zumtobel Group investira 30 miliona evra u  fabriku rasvete u Nišu

Zumbotel investicija Nis

Foto: www.zumtobelgroup.com

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Austrijska kompanija Zumtobel Group koja se bavi proizvodnjom inovativnih rasvetnih sistema investiraće 30 miliona evra u fabriku u Nišu.

Na sajtu kompanije objavljeno je da je Nadzorni odbor kompanije Zumtobel Group odobrio izgradnju fabrike rasvete u Nišu. Fabrika će biti građena u dve faze, a u nju će u naredne dve i po godine biti uloženo 30 miliona evra. Proizvodnja bi prema najavama iz kompanije trebalo da počne najkasnije 2019. godine.

Primarna uloga fabrike u Nišu biće da prati povećanje proizvodnje koje je planirano u narednim godinama i da snabdeva osnovno tržište u Evropi po optimalnim cenama. Uz to, planirano je da novoizgrađena fabrika u Nišu pojača prisustvo kompanije Zumtobel na tržištu istočne Evrope.

„Fabrika čija je izgradnja planirana u Srbiji pomoći će jačanju naše konkurentnosti i omogućiće nam da kao grupa fleksibilnije odgovorimo na zahteve tržišta. Omogućiće nam da pozicioniramo naše fabrike i iskoristimo njihove kapacitete u skladu sa njihovim prednostima,“ izjavio je glavni operativni direktor Zumtobel Group-e Alfred Felder.

U segmentu proizvodnje inovativne rasvete, Zumtobel Group ima proizvodne pogone širom Evrope uključujući fabrike u Nemačkoj, Austriji, Engleskoj i Francuskoj. Grupa takođe ima proizvodne pogone u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i Kini.

Fabrika u Nišu biće izgrađena iz temelja. Zumtobel Grupa već je otvorila projektni centar u Beogradu prošle godine. Centar koji je u Srbiju preseljen iz Poljske zapošljava elektroinženjere i arhitekte.

Austrijska kompanija je pre godinu dana donirala pametno ulično osvetljenje za po dve ulice u Nišu i Beogradu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

30. januar 2017. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

30. januar 2017. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

30. januar 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

30. januar 2017. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.