x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

ZF nastavlja da zapošljava u novootvorenoj fabrici komponenti za električna vozila u Pančevu

25.06.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: ZF
ZF nastavlja da zapošljava u novootvorenoj fabrici komponenti za električna vozila u Pančevu

Nemački proizvođač auto-komponenti ZF Friedrichshafen AG (ZF) otvorio je u Pančevu fabriku za proizvodnju komponenti za pogone za hibridna i električna vozila, koja već zapošljava 300 ljudi, a planira se i proširenje kapaciteta kojim će se do 2021. godine otvoriti još 700 radnih mesta, javili su lokalni mediji.

ZF, koji od prošle godine u Srbiji zapošljava različite profile, će u fabrici u Pančevu proizvoditi i komponente za Mercedes, Audi, Volvo i druge poznate brendove, uključujući elektromotore i generatore za hibridne i električne pogone. Potražnja za tim proizvodima je velika, zbog čega se prostor fabrike već sada proširuje sa 25.000 metara kvadratnih na približno 60.000 kvadrata, navode lokalni mediji.

Pored proizvodnih kapaciteta, ZF planira da u Pančevu izgradi i naučno-istraživački centar na 5.000 kvadratnih metara, u kome će posao naći više od 100 inženjera.

ZF je u avgustu prošle godine objavio prve oglase za posao. Zapošljavanje i dalje traje, a koji se kadar trenutno traži možete videti nanašoj stranici Poslovi.

Ukupna investicija će dostići 160 miliona evra

ZF je u otvaranje fabrike uložio 100 miliona evra, a u drugoj fazi projekta, koja je već započela, biće investirano još 60 miliona evra, tako da će ukupna investicija u Pančevu odstići 160 miliona evra, navode mediji. Radovi na izgradnji novootvorene fabrike u Pančevu su počeli u junu 2018. godine.

Na sve svečanosti povodom otvaranja moglo se čuti da je ova kompanija u Nemačkoj drugi poslodavac po popularnosti, jer vodi računa o svojim radnicima i obezbeđuje im dobre uslove.

ZF je svetski proizvođač sistema za putničke automobile, komercijalna vozila i industrijsku tehnologiju, a proizvodi i transmisione kutije za vetroturbine. Taj nemački gigant zapošljava oko 149.000 radnika na više od 230 proizvodnih lokacija u 40 zemalja širom sveta. Kompanija je u 2018. godini ostvarila prodaju od 36.9 milijardi evra, navodi se na sajtu ZF-a.

Svečanosti otvaranja fabrike u Pančevu takođe su prisustvovali ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, rukovodilac ZF divizije E-Mobiliti Jerg Grotendorst i član Upravnog odbora ZF Majk Hankel.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.