Konferencija 22 februar registracija - srpski
Biodiverzitet

Zaštićenim područjima preko 13 miliona dinara od UniCredit banke

Foto: UniCredit banka

Objavljeno

28.12.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.12.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Više od 13 miliona dinara prikupljenih kampanjom UniCredit banke biće tokom 2022. godine uloženo u zaštićena područja Srbije. Na listi odabranih su nacionalni parkovi Kopaonik, Đerdap i Fruška gora, specijalni rezervat prirode Peštersko polje, spomenici prirode Slapovi Sopotnice, Lisine, Resavska pećina, Zvezdarska šuma, Bajfordova šuma, kao i specijalni rezervati prirode Carska bara i Karađorđevo.

Povodom 20 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, pokrenuta je kampanja UniCredit banke tokom novembra i decembra pod nazivom „20 godina se zajedno trudimo da pokrećemo dobre stvari“. Od svakog realizovanog keš kredita i kredita za obrtna sredstva u vrednosti većoj od 200.000 dinara, izdvajano je po 2.000 dinara za projekte unapređenja zaštićenih područja i očuvanja biodiverziteta u Srbiji.

Prikupljena sredstva će biti raspoređena tokom 2022. godine, a projekat podrazumeva podršku unapređenju očuvanja flore i faune, prirodnih staništa životinjskih vrsta, ali i poboljšanja turističkih kapaciteta i popularizacije zaštićenih područja Srbije.

Raspodelu prikupljenih sredstava banka poverila Ministarstvu za zaštitu životne sredine

Sredstva prikupljena u kampanji UniCredit banka će korisnicima staviti na raspolaganje kroz partnerstvo sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine. Prilikom svečanog potpisivanja memoranduma o saradnji, ministarka Irena Vujović je zahvalila rukovodstvu i istakla značaj podrške privatnog sektora.

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke u Srbiji, izjavio je da su održivi razvoj, energetska tranzicija i zeleno finansiranje već godinama su u fokusu njenog poslovanja. „Upravo zbog toga smo želeli da proslavu prvih 20 godina naše banke u Srbiji posvetimo ovoj temi, ali i da zajedno sa našim klijentima budemo pozitivan primer i ukažemo na značaj očuvanja životne sredine i prirodnih resursa naše zemlje“, naveo je.

UniCredit banka lider u oblasti finansiranja vetroparkova

UniCredit banka Srbija je kao deo UniCredit grupe u Srbiji prisutna od 2001. godine. Tokom proteklih dvadeset godina finansirala je brojne projekte zelene ekonomije i realizovala veliki broj društveno odgovornih aktivnosti. U Srbiji je učestvovala u finansiranju pet od ukupno devet vetroparkova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Homoljskom kraju preti devastacija cijanidom sa rudnikom zlata Potaj čuka

Homoljskom kraju preti devastacija cijanidom sa rudnikom zlata Potaj čuka

30 децембра 2021 - U Homolju iznad Žagubice, kanadska kompanija Dundee namerava da otvori rudnik zlata i eksploatiše rudu...

Zaštićenim područjima preko 13 miliona dinara od UniCredit banke

28 децембра 2021 - Više od 13 miliona dinara prikupljenih kampanjom UniCredit banke biće tokom 2022. godine uloženo u zaštićena područja Srbije

Dalekovode redovno obilaze i ornitolozi i čuvari ptica

Dalekovode redovno obilaze ornitolozi i čuvari ptica

21 децембра 2021 - Osnovni motiv monitoringa je da se smanji stradanje ptica od strujnih udara i sudara sa kablovima dalekovoda

Skoro 40.000 vrsta IUCN Crvenoj listi pretnjom nestanka Crvena lista

Skoro 40.000 vrsta na IUCN Crvenoj listi je pod pretnjom nestanka

08 септембра 2021 - Međunarodna unija za zaštitu prirode je objavila da je skoro 40.000 vrsta od skoro 140.000...