x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Zagreb objavio tender za projektovanje kompostane za biorazgradivi otpad

14.12.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Zagreb objavio tender za projektovanje kompostane za biorazgradivi otpad

Grad Zagreb objavio je tender za istražne radove i projektnu dokumentaciju za gradnju kompostane za biorazgradivi otpad na otpadu “Obreščica”, potrebne za sufinansiranje iz fondova Evropske unije.

Investicija je vredna 4,5 miliona kuna (EUR 600,000), a rok za podnošenje ponuda je 9. januar 2018.

U Planu upravljanja otpadom Republike Hrvatske 2017-2022 za Grad Zagreb se navodi mera ‘Interventna mera za smanjenje odlaganja komunalnog otpada nastalog u Gradu Zagrebu’ koja između ostalog uključuje izgradnju postrojenja i/ili nabavku opreme za biološku obradu prikupljenog biootpada do 2020. godine.

“U Planu se navodi da je za otpadna ulja i otpadni mulj iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda potrebno osigurati dodatne kapacitete kroz razvoj sistema za biološku obradu otpada, kao što su postrojenja za kompostiranje i biogas. Zbog toga je potrebno započeti sa izgradnjom kompostane biorazgradivog otpada Obreščica, pa se raspisuje tender za sprovođenje istražnih radova i izradu studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju postrojenja za obradu biootpada na otpadu ‘Obreščica’”, naveo je Grad Zagreb u tenderskoj dokumentaciji.

Ukupna površina lokacije „Obreščica“ je oko 180 hektara, a za postrojenja za obradu biootpada je predviđeno oko pet hektara, što omogućava veliku fleksibilnost u izboru mikrolokacije, posebno s obzirom na veliki broj parcela koje su u privatnom vlasništvu.

U Gradu Zagrebu  u 2017. godinu postoje tri lokacije koje imaju dozvolu za upravljanje otpadom postupkom kompostiranja. Njihovi kapaciteti su ukupno 47.000 tona godišnje.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.