OIE

Veliko interesovanje za RENEXPO Water&Energy sajam u Beogradu

Slika: RENEXPO

Objavljeno

13.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Beograd će peti put biti domaćin jedinstvene međunarodne manifestacije – RENEXPO Water&Energy,  koja okuplja stručnjake iz sektora obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i vodoprivrede u regionu Jugoistočne Evrope (JIE).

Od  24. do  26. aprila ove godine, u beogradskom BelExpocentru, biće održan peti RENEXPO Water&Energy, koji će na jednom mestu okupiti proizvođače i distributere opreme, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje investiraju novac u obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost i vodoprivredu.

Na ovoj manifestaciji biće predstavljene kompanije iz Nemačke, Holandije, Mađarske, Češke Republike, Hrvatske i drugih zemalja, koje čine oko 80 odsto od očekivanih 120 i više izlagača. Organizator najavljuje i više od 2000 posetilaca i oko 700 učesnika konferencije koji će imati priliku da se upoznaju sa inostranim i domaćim projektima, tehnologijama i inovacijama u oblasti održive energije.

Među brojnim kompanijama koje su već rezervisale svoje mesto su KIEL Engineering, Biogest Energie und Wassertechnik, Budapest Waterworks, Lipp, Urbas Maschinenfabrik, Innovation & Technology, HYDROHROM CINK Hydro-Energy, ORKO SK, Valvotubi IND, Rädlinger primus line, Spaans Babcock, TCC Danubius, TRACTO-TECHNIK & Co KG, Aerzener Maschinenfabrik, Gerodur MPM Kunststoffverarbeitung & Co. KG, bgu-Umweltschutzanlagen, GGE , i+M & Co.KG , INNOSKART  IKT, Conveco, NAHTEC, TEMAT SI, Senvion, Hydroplan GB, EHTING, Continental Industrie S.A.S. WASSERKRAFT VOLK AG, Global Hydro, DUME TRADE, SIKA.

Unapređenje energetske efikasnosti i ulaganje u obnovljive izvore energije predstavlja jedan od izuzetno važnih potencijala za dalji razvoj i unapređenje domaće privrede.

Promo vaučeri za učesnike 

Portal Balkan Green Energy News (BGEN), kao dugogodišnji partner grupacije REECO i ove manifestacije, pripremio je za učesnike manifestacije vaučere za promociju na portalu, a obezbeđen je popust od 15 odsto na promotivne pakete. BGEN će na ovaj način pomoći učesnicima da podignu vidljivost i produže efekat učešća na manifestaciji širem krugu zainteresovanih u Srbiji i regionu.

Besplatni seminar o energetskoj efikasnosti 

Energetska efikasnost je tema  besplatnog seminara na RENEXPO-u, a organizovan je sa ciljem da afirmiše sistem energetskog menadžmenta u Srbiji i predstavi praksu zemalja regiona i EU, navodi se u saopštenju organizatora.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ predstaviće projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije kroz učešće u sajamskoj izložbi i na konferencijama. Kompanije, kao što je SIKA, predstaviće svoje inovativne tehnologije u građevinarstvu.

„Unapređenje energetske efikasnosti i ulaganje u obnovljive izvore energije predstavlja jedan od izuzetno važnih potencijala za dalji razvoj i unapređenje domaće privrede. Kroz ove investicije moguća su značajna poboljšanja poslovnih rezultata, kao i daleko konkurentnije poslovanje, što je u današnje vreme veoma značajno“, rekao je Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke, globalni sponzor ovogodišnje konferencije.

„Interesovanje domaćih privrednika za ulaganja u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije je veliko i naša banka je dosad odobrila više od 150 miliona evra kredita kojima smo domaćim privrednicima omogućili da modernizuju svoju proizvodnju, ali i da svoje poslovanje učine znatno efikasnijim i isplativijim. Istu energiju i interes smo prepoznali kod organizatora RENEXPO sajma i zbog toga smo odlučili da ih podržimo ove godine“, dodao je Smiljković.

RENEXPO® je međunarodni priznat specijalizovan događaj, koji podrazumeva visok kvalitet sadržaja i usluge. Ovo je rezultat 20-godišnjeg iskustva grupacije REECO u organizovanju međunarodnih sajmova i konferencija, prvenstveno u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

crna gora eko fond subvencije energetska efikasnost solar toplotne pumpe

Subvencije crnogorskim opštinama za solarne panele i toplotne pumpe

13. mart 2018. - Lokalne samouprave imaju rok do 7. maja da se prijave na javni konkurs za dodelu subvencija za povećanje energetske efikasnosti

Solar sjever. Saša Mujović

Solari sjever: novi projekat za ugradnju solarnih panela u Crnoj Gori

13. mart 2018. - Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović pokrenuo je aktivnosti za realizaciju novog projekta za ugradnju solarnih panela

sarajevo vlada kanton vazduh strategija ugalj

Sarajevo spremilo strategiju kojom će za 90 odsto smanjiti emisije iz individualnih ložišta

13. mart 2018. - Vlada Kantona Sarajevo pripremila je strategiju ograničenja korišćenja uglja i ostalih čvrstih goriva za period 2023-2033.

EU 2040 emisije budu vec 90 odsto nize to znaci zbogom uglju

EU hoće da 2040. emisije budu već 90 odsto niže – to znači zbogom uglju

13. mart 2018. - Evropska komisija je objavila procenu uticaja mogućih scenarija po kojima se u Evropskoj uniji neto emisije najkasnije 2050. spuštaju na nulu