x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Urbanistički projekat za izgradnju MHE Crna Glava na Prajničkom potoku izložen na javni uvid

11.02.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
Urbanistički projekat za izgradnju MHE Crna Glava na Prajničkom potoku izložen na javni uvid

Opština Raška saopštila je da će od 7. do 13. februara zainteresovanoj javnosti biti stavljen na uvid urbanistički projekat za izgradnju male hidroelektrane (MHE) Crna Glava na Prajničkom potoku.

Gradnja MHE u poslednje vreme izaziva veliku pažnju javnosti, pa je tako u Beogradu nedavno održan protest više hiljada građana, koji su zatražili zaustavljanje izgradnje ovih elektrana, dok su investitori odgovorili da je reč o nepotrebnoj politizaciji ulaganja u obnovljive izvore energije (OIE).

Na sajtu Opštine Raška navodi se da su Opštinska uprava i Odsek za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, na osnovu čl. 45a. Zakona o planiranju i izgradnji i čl. 36. Pravilnika o sadržini, načinu i postupku izrade dokumenata prostornog i urbanističkog planiranja oglasili izlaganje na javni uvid urbanističkog projekta za izgradnju MHE Crna Glava na Prajničkom potoku.

Materijal za javni uvid biće izložen svakog radnog dana, od 8 do 13 sati, u zgradi Opštinske uprave Raška, u Odseku za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

“Zainteresovanim pravnim i fizičkim licima koja vrše uvid u izloženi materijal za javni uvid, Odsek za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, pružiće sve potrebne informacije i stručnu pomoć, u vezi sa pojedinim rešenjima i eventualnim davanjem primedbi i sugestija”, navodi se u saopštenju.

Pozivaju se organi, organizacije i javna preduzeća, koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, da dostave mišljenja na izloženi materijal za javni uvid.

Primedbe i sugestije na izloženi materijal, mogu se dostaviti tokom trajanja javnog uvida u pisanom obliku, Opštinskoj upravi opštine Raška, Odseku za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, lično na pisarnici ili poštom, zaključno sa 13. februarom.

Po završenom javnom uvidu, Opštinska uprava i Odsek za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, pripremiće izveštaj o obavljenom javnom uvidu, koji bi trebalo da usvoji Komisija za planove opštine Raška, koja je i donela odluku o ponavljanju javnog uvida zbog tehničke greške u oglasu od 21. januara.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.