OIE

Urbanistički projekat za izgradnju MHE Crna Glava na Prajničkom potoku izložen na javni uvid

Slika: Pixabay

Objavljeno

11.02.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.02.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Opština Raška saopštila je da će od 7. do 13. februara zainteresovanoj javnosti biti stavljen na uvid urbanistički projekat za izgradnju male hidroelektrane (MHE) Crna Glava na Prajničkom potoku.

Gradnja MHE u poslednje vreme izaziva veliku pažnju javnosti, pa je tako u Beogradu nedavno održan protest više hiljada građana, koji su zatražili zaustavljanje izgradnje ovih elektrana, dok su investitori odgovorili da je reč o nepotrebnoj politizaciji ulaganja u obnovljive izvore energije (OIE).

Na sajtu Opštine Raška navodi se da su Opštinska uprava i Odsek za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, na osnovu čl. 45a. Zakona o planiranju i izgradnji i čl. 36. Pravilnika o sadržini, načinu i postupku izrade dokumenata prostornog i urbanističkog planiranja oglasili izlaganje na javni uvid urbanističkog projekta za izgradnju MHE Crna Glava na Prajničkom potoku.

Materijal za javni uvid biće izložen svakog radnog dana, od 8 do 13 sati, u zgradi Opštinske uprave Raška, u Odseku za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

„Zainteresovanim pravnim i fizičkim licima koja vrše uvid u izloženi materijal za javni uvid, Odsek za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, pružiće sve potrebne informacije i stručnu pomoć, u vezi sa pojedinim rešenjima i eventualnim davanjem primedbi i sugestija“, navodi se u saopštenju.

Pozivaju se organi, organizacije i javna preduzeća, koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, da dostave mišljenja na izloženi materijal za javni uvid.

Primedbe i sugestije na izloženi materijal, mogu se dostaviti tokom trajanja javnog uvida u pisanom obliku, Opštinskoj upravi opštine Raška, Odseku za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, lično na pisarnici ili poštom, zaključno sa 13. februarom.

Po završenom javnom uvidu, Opštinska uprava i Odsek za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, pripremiće izveštaj o obavljenom javnom uvidu, koji bi trebalo da usvoji Komisija za planove opštine Raška, koja je i donela odluku o ponavljanju javnog uvida zbog tehničke greške u oglasu od 21. januara.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

11. februar 2019. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

11. februar 2019. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

11. februar 2019. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

11. februar 2019. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage