x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

TENDER: Putevi Srbije instaliraju tri brza punjača za električna vozila i solarne panele

17.03.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Na naplatnoj stanici Beograd biće postavljen još jedan brzi punjač za EV (Putevi Srbije)
TENDER-Putevi-Srbije-punjaci-elektricna-vozila

Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je tender za nabavku tri brza punjača za električna vozila (EV) koji će imati i nadstrešnice sa solarnim panelima.

Vrednost nabavke je 50 miliona dinara, što je isti iznos koji su Putevi Srbije nameravali da iskoriste na tenderu za nabavku deset punjača koji je raspisan prošle godine u martu, ali je nešto kasnije poništen.

Putevi Srbije trenutno imaju pet brzih punjača lociranih na naplatnim stanicama kod Preševa, Šida, Subotice, Dimitrovgrada i Beograda.

Punjači će biti postavljeni na platou bivše naplatne stanice Niš i na naplatnoj stanici Beograd

“Predmet javne nabavke je izrada idejnog projekta za ugradnju i puštanje u rad brzih punjača za punjenje elektro automobila na autoputevima u Republici Srbiji, kao i sama isporuka, ugradnja i puštanje u rad brzih punjača za punjenje elektro automobila na autoputevima Republike Srbije. Predviđena je ugradnja tri brza punjača na dve lokacije: plato bivše naplatne stanice Niš i naplatna stanica Beograd”, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Predviđeno je i postavljanje poluzatvorene pametne nadstrešnice (stajališta) sa integrisanim osvetljenjem i wi-fi ruterom

Rok za podnošenje ponuda je 13. april.

Reč je o modelu punjača snage 175 kW DC, dok je predviđeno korišćenje po principu usputnog punjenja što je, kako se dodaje, pogodno za naplatne stanice, odmorišta na autoputevima ili benzinske stanice.

Na stajalištu će biti postavljeni polikristalni fotonaponski paneli pojedinačne minimalne snage 285 Wp

Prilikom ugradnje punjača mora da se predvidi postavljanje poluzatvorene pametne nadstrešnice (stajališta) sa integrisanim osvetljenjem i wi-fi ruterom. Na stajalištu će biti postavljeni polikristalni fotonaponski paneli pojedinačne minimalne snage 285 Wp i minimalne efikasnosti 16,9%.

Jedan od pet punjača kojim upravljaju Putevi Srbije

Prema podacima od pre godinu dana, u Srbiji je postavljeno oko 30 punjača za EV.

Srbija je pre nekoliko dana donela odluku da uvede podsticaje za električna i hibridna vozila, što je najavljeno još ranije kao jedna od mera za smanjenje zagađenja vazduha.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.