Energetska efikasnost

TENDER: Pirot traži partnera za JPP projekat za javno osvetljenje

tender-Pirot-JPP-javno-osvetljenje

Slika: Pixabay

Objavljeno

03.04.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.04.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Pirot objavio je javni poziv za izbor privatnog partnera za rekonstrukciju i održavanje sistema javnog osvetljenja u okviru projekta javno-privatnog partnerstva (JPP).

Predmet javne nabavke je izbor privatnog partnera i dodela javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije najpovoljnijem ponuđaču za obavljanje energetske usluge primene mera uštede energije u sistemu javnog osvetljenja u Gradu Pirotu, navodi se u konkursnoj dokumentaciji (Konkursna dokumentacija).

Cilj javno-privatnog partnerstva je ušteda energije, smanjenje emisija CO2 i smanjenje troškova održavanja

Cilj javne nabavke je, kako se dodaje, ušteda energije, smanjenje emisija CO2 i ušteda u troškovima održavanja sistema javnog osvetljenja.

Rok za podnošenje ponuda je 60 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ponuđač kao privatni partner, se obavezuje da primeni takve mere uštede energije kojima će obezbediti finansijske uštede u delu sistema javnog osvetljenja u skladu sa ponudom i modelom ugovora.

Ponuđaču se poveravaju poslovi rekonstrukcije, finansiranja i održavanja dela sistema javnog osvetljenja, uz preuzimanje rizika postizanja finansijske uštede tokom korišćenja rekonstruisanog dela sistema.

Sa druge strane, naručilac kao javni partner, preuzima obavezu saradnje sa izabranim ponuđačem u toku izvršenja ugovora sa ciljem da se u toku ugovornog perioda svi troškovi ponuđača svedu na najmanju moguću meru. I preuzima obavezu plaćanja ponuđaču naknade za raspoloživost rekonstruisanog dela sistema javnog osvetljenja iz ostvarenih garantovanih finansijskih ušteda i naknade za održavanje rekonstruisanog dela sistema.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

3. april 2020. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

3. april 2020. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

3. april 2020. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

3. april 2020. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora