Energetska efikasnost

TENDER: Pirot traži partnera za JPP projekat za javno osvetljenje

tender-Pirot-JPP-javno-osvetljenje

Slika: Pixabay

Objavljeno

03.04.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.04.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Pirot objavio je javni poziv za izbor privatnog partnera za rekonstrukciju i održavanje sistema javnog osvetljenja u okviru projekta javno-privatnog partnerstva (JPP).

Predmet javne nabavke je izbor privatnog partnera i dodela javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije najpovoljnijem ponuđaču za obavljanje energetske usluge primene mera uštede energije u sistemu javnog osvetljenja u Gradu Pirotu, navodi se u konkursnoj dokumentaciji (Konkursna dokumentacija).

Cilj javno-privatnog partnerstva je ušteda energije, smanjenje emisija CO2 i smanjenje troškova održavanja

Cilj javne nabavke je, kako se dodaje, ušteda energije, smanjenje emisija CO2 i ušteda u troškovima održavanja sistema javnog osvetljenja.

Rok za podnošenje ponuda je 60 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ponuđač kao privatni partner, se obavezuje da primeni takve mere uštede energije kojima će obezbediti finansijske uštede u delu sistema javnog osvetljenja u skladu sa ponudom i modelom ugovora.

Ponuđaču se poveravaju poslovi rekonstrukcije, finansiranja i održavanja dela sistema javnog osvetljenja, uz preuzimanje rizika postizanja finansijske uštede tokom korišćenja rekonstruisanog dela sistema.

Sa druge strane, naručilac kao javni partner, preuzima obavezu saradnje sa izabranim ponuđačem u toku izvršenja ugovora sa ciljem da se u toku ugovornog perioda svi troškovi ponuđača svedu na najmanju moguću meru. I preuzima obavezu plaćanja ponuđaču naknade za raspoloživost rekonstruisanog dela sistema javnog osvetljenja iz ostvarenih garantovanih finansijskih ušteda i naknade za održavanje rekonstruisanog dela sistema.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Abazovic Crna Gora 2030 energetski nezavisna

Abazović obećao da će Crna Gora 2030. postati energetski nezavisna

3. april 2020. - Odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da njegova koalicija zalaže za to da Crna Gora 2030. postane energetski nezavisna.

Ovih 18 energetskih kompanija su među 50 najinovativnijih kompanija na svetu

Ovih 18 energetskih kompanija je među 50 najinovativnijih na svetu

3. april 2020. - Svedoci smo četvrte tehnološke revolucije – inovacije nikada nisu bile važnije. BCG je objavio listu 50 najinovativnijih kompanija na svetu.

subvencije-energetska efikasnost solarni paneli toplotne pumpe

Nova runda subvencija za solarne panele i energetsku efikasnost u Srbiji

3. april 2020. - Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je javni poziv za lokalne samouprave, a zatim će uslediti konkursi za izvođače radova i građane

Bogdanovic EBRD BEF 2023 Dekarbonizaciji urbanih sredina grejanje obnovljive izvore

Bogdanović (EBRD): Dekarbonizaciji urbanih sredina najviše doprinosi grejanje na obnovljive izvore

3. april 2020. - U dekarbonizaciji urbanih sredina najviše mogu da pomognu sistemi na obnovljive izvore energije, kazao je na konferenciji BEF 2023 Bojan Bogdanović iz EBRD-a