x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

TENDER: Isporuka i instalacija pametnih brojila za Elektro-Bijeljinu

10.06.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
TENDER: Isporuka i instalacija pametnih brojila za Elektro-Bijeljinu

Distributivno preduzeće Elektro-Bijeljina, deo Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), raspisalo je tender za isporuku i instalaciju pametnih brojila. Obaveštenje o javnoj nabavci objavljeno je na portalu EBRD Client e-Procurement Portal.

Nabavka će se finansirati iz kredita od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 7,5 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 12. avgusta 2019. godine, navedeno je u obaveštenju.

Očekuje se da ugovor o nabavci počne da se primenjuje 31. avgusta 2019. godine, sa rokom za izvođenje radova od 36 meseci.

Elektro-Bijeljina je sa EBRD u septembru 2018. godine potpisala ugovor o kreditu vrednom 15 miliona evra za rekonstrukciju niskonaponske i srednjenaponske mreže i ugradnju pametnih brojila.

Zajam kojim će se finansirati projekat pametne mreže će obezbediti smanjenje distributivnih gubitaka na tehnički minimum od 6,5%, što je standard i u zapadnoj Evropi, rekao je direktor Kancelarije EBRD-a u Bosni i Hercegovini Ian Brown nakon potpisivanja ugovora sa direktorom Elektro-Bijeljine Nedeljkom Ćorićem.

Distributivni gubici i visoka potrošnja izazvana zastarelim i nepreciznim brojilima su glavni uzroci visokog energetskog intenziteta Bosne i Hercegovine, što povećava troškove potrošača, saopštio je tada EBRD.

Ulaganje u moderniju, efikasniju i fleksibilniju distributivnu mrežu će doprineti poboljšanju energetske efikasnosti zahvaljujući smanjenju gubitaka i boljeg uvida u potrošačke navike, a olakšaće i prodor distribuirane proizvodnje iz obnovljivih izvora energije, navedeno je u saopštenju EBRD-a.

Finansiranje se odobrava u formi kredita kompaniji Elektro-Bijeljina, od čega se do 7,5 miliona evra odobrava iz specijalnog Fonda za zelenu energiju kojim EBRD upravlja, uz finansijski doprinos TaiwanICDF-a.

Elektro-Bijeljina, koja pokriva oko 20% teritorije Republike Srpske, je drugo po redu preduzeće ERS-a posle Elektrokrajine koje je od EBRD-a dobilo kredit za sličnu svrhu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.