Električna energija

Elektrokrajina raspisala tender za nabavku opreme za poslovne jedinice Banjaluka i Srbac

Slika: ERS

Objavljeno

15.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Distributivno preduzeće Elektrokrajina, ćerka firma Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), objavila je tender za nabavku pomoćne opreme za svoje ispostave u Banjaluci i Srpcu. Krajem septembra Elektrokrajina je objavila tender za rekonstrukciju srednjenaponske i niskonaponske  mreže u 9 poslovnih jedinica, dok bi tender za isporuku i instalaciju pametnih brojila trebalo da bude objavljen u IV kvartalu 2018. ili početkom 2019.

Ugovori za sva tri tendera biće finansirani iz kredita od 15 miliona evra koji je obezbedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za projekat Distribucija električne energije Elektrokrajina.

Rok za podnošenje ponuda na tenderu za pomoćnu opremu je 15. januar.

“Isporuka obuhvata jednožilne kablove izolovane plastičnom masom, kablovske završnice, kablovske spojnice, RMU i adaptere za kablove, kablovsku užad, PVC cevi za zaštitu kablova, talasaste plastične cevi za podzemne kablove, pocinkovani čelik U profila…”, navodi se u oglasu Elektrokrajine.

Tender za rekonstrukciju srednjih i niskonaponskih mreža podeljen je u 2 lota – lot 1. za poslovne jedinice Banjaluka, Prijedor, Laktaši, Srbac i Novi Grad, i lot 2. za Gradišku, Prnjavor, Mrkonjić Grad i Kozarsku Dubicu.

Rok za podnošenje ponuda je, kako se navodi u oglasu, 28. novembar.

Dve elektrodistribucije ERS-a modernizuju mrežu

Elektroprivreda ERS ima u svom sastavu 5 elektrodistribucija – Elektrokrajina, Elektro Doboj, Elektro Bijeljina, Elektrodistribucija Pale i Elektrohercegovina. U martu prošle godine, EBRD i Elektrokrajina potpisali su ugovor o kreditu vrednom 15 miliona evra za modernizaciju distributivne mreže, a Elektro Bijeljina je uradila isto u septembru ove godine.

Elektrokrajina je, kako se navodi na sajtu EBRD, dobila zajam za sprovođenje projekta Distribucije električne energije Elektrokrajina, čiji je cilj: (a) smanjenje gubitaka putem instalacije novih kablova, dalekovoda i pametnih brojila, što bi trebalo da gubitke sa više od 15% smanji na oko 10-12%, u skladu sa ciljem koji je postavila Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske i (b) poboljšanje kvaliteta snabdevanja kroz rekonstrukciju mreže u većini naseljenih područja.

Predloženi projekat je procenjen na 15 miliona evra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

zakon o energetici izmene nacela ministarstvo

Objavljena načela za pripremu izmena i dopuna Zakona o energetici

16 January 2021 - Obaveza pripreme Nacionalnog energetskog i klimatskog plana (NEKP) i definisanje strateških energetskih projekata, samo su neke od novina.

IHA SECO KESH odrziva hidroenergija zapadni balkan

Nova inicijativa za održivu hidroenergiju na Zapadnom Balkanu

14 January 2021 - Projekat vode Međunarodno udruženje za hidroenergiju, albanska kompanija KESH i švajcarski Državni sekretarijat za ekonomske poslove.

Petrol E3 preuzimanje

Slovenački Petrol preuzeo snabdevača električnom energijom E3

13 January 2021 - Kupovinom E3 Petrol, koji je pretežno naftno-gasna kompanija, povećava udeo na nacionalnom maloprodajnom tržištu električne energije na 20%.

Elektromreza Srbije kupila pet odsto akcija CGES

Elektromreža Srbije kupila još pet odsto akcija crnogorskog CGES-a

12 January 2021 - EMS kupio akcije od malih akcionara za sedam miliona evra na Montenegro berzi. Većinski vlasnik je i dalje Vlada Crne Gore.