Električna energija

Elektrokrajina raspisala tender za nabavku opreme za poslovne jedinice Banjaluka i Srbac

Slika: ERS

Objavljeno

15.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Distributivno preduzeće Elektrokrajina, ćerka firma Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), objavila je tender za nabavku pomoćne opreme za svoje ispostave u Banjaluci i Srpcu. Krajem septembra Elektrokrajina je objavila tender za rekonstrukciju srednjenaponske i niskonaponske  mreže u 9 poslovnih jedinica, dok bi tender za isporuku i instalaciju pametnih brojila trebalo da bude objavljen u IV kvartalu 2018. ili početkom 2019.

Ugovori za sva tri tendera biće finansirani iz kredita od 15 miliona evra koji je obezbedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za projekat Distribucija električne energije Elektrokrajina.

Rok za podnošenje ponuda na tenderu za pomoćnu opremu je 15. januar.

“Isporuka obuhvata jednožilne kablove izolovane plastičnom masom, kablovske završnice, kablovske spojnice, RMU i adaptere za kablove, kablovsku užad, PVC cevi za zaštitu kablova, talasaste plastične cevi za podzemne kablove, pocinkovani čelik U profila…”, navodi se u oglasu Elektrokrajine.

Tender za rekonstrukciju srednjih i niskonaponskih mreža podeljen je u 2 lota – lot 1. za poslovne jedinice Banjaluka, Prijedor, Laktaši, Srbac i Novi Grad, i lot 2. za Gradišku, Prnjavor, Mrkonjić Grad i Kozarsku Dubicu.

Rok za podnošenje ponuda je, kako se navodi u oglasu, 28. novembar.

Dve elektrodistribucije ERS-a modernizuju mrežu

Elektroprivreda ERS ima u svom sastavu 5 elektrodistribucija – Elektrokrajina, Elektro Doboj, Elektro Bijeljina, Elektrodistribucija Pale i Elektrohercegovina. U martu prošle godine, EBRD i Elektrokrajina potpisali su ugovor o kreditu vrednom 15 miliona evra za modernizaciju distributivne mreže, a Elektro Bijeljina je uradila isto u septembru ove godine.

Elektrokrajina je, kako se navodi na sajtu EBRD, dobila zajam za sprovođenje projekta Distribucije električne energije Elektrokrajina, čiji je cilj: (a) smanjenje gubitaka putem instalacije novih kablova, dalekovoda i pametnih brojila, što bi trebalo da gubitke sa više od 15% smanji na oko 10-12%, u skladu sa ciljem koji je postavila Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske i (b) poboljšanje kvaliteta snabdevanja kroz rekonstrukciju mreže u većini naseljenih područja.

Predloženi projekat je procenjen na 15 miliona evra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

15. novembar 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

15. novembar 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

15. novembar 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

15. novembar 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu