Električna energija

Tehnička pomoć Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Tehnicka pomoc Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Slika: worldbank.org

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetska banka će pružiti tehničku pomoć Vladi Srbije kako bi se podstaklo unapređenje i efikasnije poslovanje Elektroprivrede Srbije (EPS).

Sporazum o tehničkoj pomoći potpisali su prošle nedelje u Vašingtonu potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović.

Konkretno, Svetska banka će pružiti pomoć u jačanju korporativnog upravljanja, upravljanja rizicima i poslovnog planiranja u EPS-u, sa ciljem da to preduzeće efikasnije posluje, navodi se u saopštenju Banke.

Tehnička pomoć je inače deo šireg programa saradnje Svetske banke u Srbiji i podrške vladinom programu ekonomskih i strukturnih reformi.

Osim ovog, Miler i Vujović potpisali su još jedan sporazum o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reimbursable Advisory Services, RAS) i jedan ugovor o donaciji. Ova dva dokumenta se odnose na finansijski sektor.

U saopštenju se navodi da su RAS sporazumi „odgovor na zahtev Srbije za ekspertizu Svetske banke“.

Ministarstvo finansija Srbije prenelo je da su se Miler i Vujović sastali u okviru prolećnog zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke.

Svetska banka je nedavno odobrila Srbiji kredit u visini od 160,6 miliona evra za podršku Elektroprivredi Srbije, između ostalog i za povećanje cena električne energije.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

barselona turisticka taksa solar paneli

Barselona će prihode od turističke takse investirati u solarne panele na školama

23. april 2018. - Gradske vlasti tako žele da poprave uslove za decu u školama, ali i da odobrovolje one starije koji nisu baš oduševljeni najezdom turista

EIB-kreditira-izgradnju-vetroelektrane-Vlasic-u-Bosni

EIB kreditira izgradnju vetroelektrane Vlašić u Bosni

23. april 2018. - Ogranak Evropske investicione banke EIB Global odobrio je 36 miliona evra za izgradnju vetroelektrane Vlašić kod Travnika

vojvodina subvencije navodnjavanje solar

Vojvodina daje subvencije od 12 miliona dinara za korišćenje solarne energije

23. april 2018. - Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj pripremio je sredstva za promociju obnovljivih izvora energije

Djedovic Dedovic Lezimo na milijardama od strateskih mineralnih sirovina

Đedović: Ležimo na milijardama od strateških mineralnih sirovina

23. april 2018. - Korišćenje strateških mineralnih sirovina mora da bude u najboljem interesu privrede, poručila je ministarka Dubravka Đedović Handanović