Električna energija

Tehnička pomoć Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Tehnicka pomoc Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Slika: worldbank.org

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetska banka će pružiti tehničku pomoć Vladi Srbije kako bi se podstaklo unapređenje i efikasnije poslovanje Elektroprivrede Srbije (EPS).

Sporazum o tehničkoj pomoći potpisali su prošle nedelje u Vašingtonu potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović.

Konkretno, Svetska banka će pružiti pomoć u jačanju korporativnog upravljanja, upravljanja rizicima i poslovnog planiranja u EPS-u, sa ciljem da to preduzeće efikasnije posluje, navodi se u saopštenju Banke.

Tehnička pomoć je inače deo šireg programa saradnje Svetske banke u Srbiji i podrške vladinom programu ekonomskih i strukturnih reformi.

Osim ovog, Miler i Vujović potpisali su još jedan sporazum o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reimbursable Advisory Services, RAS) i jedan ugovor o donaciji. Ova dva dokumenta se odnose na finansijski sektor.

U saopštenju se navodi da su RAS sporazumi „odgovor na zahtev Srbije za ekspertizu Svetske banke“.

Ministarstvo finansija Srbije prenelo je da su se Miler i Vujović sastali u okviru prolećnog zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke.

Svetska banka je nedavno odobrila Srbiji kredit u visini od 160,6 miliona evra za podršku Elektroprivredi Srbije, između ostalog i za povećanje cena električne energije.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

NIS će proizvoditi zeleni i plavi vodonik u rafineriji Banatu

NIS će proizvoditi zeleni i plavi vodonik u rafineriji u Banatu

23. april 2018. - NIS je produžio javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za proizvodnju vodonika do 7. aprila

Đedović, Novi javni pozivi za subvencije građanima u cilju energetske efikasnosti

Đedović: Subvencije za energetsku efikasnost će dobiti do 100.000 domaćinstava

23. april 2018. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da će 80.000 do 100.000 domaćinstava dobiti subvencije za mere energetske efikasnosti

Crna Gora preliminarno odobrila projekte velikih solarnih elektrana

Crna Gora preliminarno odobrila projekte velikih solarnih elektrana

23. april 2018. - Vlada Crne Gore je izdala urbanističko-tehničke uslove za tri planirana fotonaponska postrojenja zbirne snage 265 megavata

Prilep izadavanjem opštinskih obveznica planira da ulaže u obnovljive izvore energije

Prilep planira da proda opštinske obveznice i investira u zelenu energiju

23. april 2018. - Prilep planira da izda opštinske obveznice u vrednosti od pet miliona evra kako bi obezbedio sredstva za četiri projekta