Električna energija

Tehnička pomoć Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Tehnicka pomoc Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Slika: worldbank.org

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetska banka će pružiti tehničku pomoć Vladi Srbije kako bi se podstaklo unapređenje i efikasnije poslovanje Elektroprivrede Srbije (EPS).

Sporazum o tehničkoj pomoći potpisali su prošle nedelje u Vašingtonu potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović.

Konkretno, Svetska banka će pružiti pomoć u jačanju korporativnog upravljanja, upravljanja rizicima i poslovnog planiranja u EPS-u, sa ciljem da to preduzeće efikasnije posluje, navodi se u saopštenju Banke.

Tehnička pomoć je inače deo šireg programa saradnje Svetske banke u Srbiji i podrške vladinom programu ekonomskih i strukturnih reformi.

Osim ovog, Miler i Vujović potpisali su još jedan sporazum o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reimbursable Advisory Services, RAS) i jedan ugovor o donaciji. Ova dva dokumenta se odnose na finansijski sektor.

U saopštenju se navodi da su RAS sporazumi „odgovor na zahtev Srbije za ekspertizu Svetske banke“.

Ministarstvo finansija Srbije prenelo je da su se Miler i Vujović sastali u okviru prolećnog zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke.

Svetska banka je nedavno odobrila Srbiji kredit u visini od 160,6 miliona evra za podršku Elektroprivredi Srbije, između ostalog i za povećanje cena električne energije.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

damir miljevic energetska tranzicija intervju repcons

Energetska tranzicija nije pretnja za Zapadni Balkan, nego razvojna šansa

27 октобра 2021 - Damir Miljević, konsultant u oblasti energetske tranzicije, objasnio je za naš portal šta ova industrijska revolucija donosi i kako da te prilike iskoristimo za privredni razvoj

GEN-I program za gradjane solar

GEN-I ponudio građanima da zajednički proizvode struju iz solara

25 октобра 2021 - Slovenački snabdevač i trgovac električnom energijom ponudio je model namenjen građanima koji nemaju uslove da instaliraju solarne panele na krovove

Vucic Srbija zeli da ucestvuje u gradnji nuklearne elektrane u Madjarskoj

Vučić: Srbija želi da učestvuje u gradnji nuklearne elektrane u Mađarskoj

25 октобра 2021 - Srbija želi da da postane manjinski suvlasnik nuklearne elektrane u mađarskom gradu Pakš

EPCG mnogo skuplju ekolosku rekonstrukciju TE Pljevlja

EPCG spreman da plati više za ekološku rekonstrukciju, samo da obezbedi dovoljno struje

22 октобра 2021 - EPCG navodi da obnova TE Pljevlja treba uskoro da počne i da je to jedini način da Crna Gora ne uvozi ogromne količine struje