Električna energija

Tehnička pomoć Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Tehnicka pomoc Svetske banke za efikasniji rad EPS-a

Slika: worldbank.org

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Svetska banka će pružiti tehničku pomoć Vladi Srbije kako bi se podstaklo unapređenje i efikasnije poslovanje Elektroprivrede Srbije (EPS).

Sporazum o tehničkoj pomoći potpisali su prošle nedelje u Vašingtonu potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović.

Konkretno, Svetska banka će pružiti pomoć u jačanju korporativnog upravljanja, upravljanja rizicima i poslovnog planiranja u EPS-u, sa ciljem da to preduzeće efikasnije posluje, navodi se u saopštenju Banke.

Tehnička pomoć je inače deo šireg programa saradnje Svetske banke u Srbiji i podrške vladinom programu ekonomskih i strukturnih reformi.

Osim ovog, Miler i Vujović potpisali su još jedan sporazum o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reimbursable Advisory Services, RAS) i jedan ugovor o donaciji. Ova dva dokumenta se odnose na finansijski sektor.

U saopštenju se navodi da su RAS sporazumi „odgovor na zahtev Srbije za ekspertizu Svetske banke“.

Ministarstvo finansija Srbije prenelo je da su se Miler i Vujović sastali u okviru prolećnog zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke.

Svetska banka je nedavno odobrila Srbiji kredit u visini od 160,6 miliona evra za podršku Elektroprivredi Srbije, između ostalog i za povećanje cena električne energije.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

eds biljana komnenic elektrodistribucija srbije

Biljana Komnenić nova direktorka Elektrodistribucije Srbije

23. april 2018. - Vlada Srbije razrešila je Bojana Atlagića dužnosti vršioca dužnosti Elektrodistribucije Srbije, koji je na toj poziciji bio od 2016.

elektrodistribucija srbije kredit pametna brojila eib

Elektrodistribucija Srbije uzela kredit za ugradnju još 400.000 pametnih brojila

23. april 2018. - EDS i Evropska investiciona banke potpisali su ugovor o kreditu u vrednosti od 80 miliona evra kojim je predviđena nabavka i ugradnja brojila

zapadni balkan vetar solar projekti studija

Zapadni Balkan ima u razvoju projekte za solar i vetar snage 23 GW, slično kao Nemačka

23. april 2018. - Ostvaren je rast projekata u razvoju od 70 odsto u odnosu na godinu dana ranije, pokazala je studija Trka za vrh 2024: Zapadni Balkan

EMS najavio novi krug prijava za priključak na mrežu – rok 1.avgust

23. april 2018. - Elektromreža Srbije najavila je novi interval za izradu studija priključenja elektroenergetskih postrojenja na prenosnu mrežu