Energetska kriza

Studenti beogradskih fakulteta organizuju konferenciju o energetici – podržimo ih!

konferencija Studentsko odmaralište Ratko Mitrovic

Foto: usob.rs

Objavljeno

18.10.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.10.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Na Zlatiboru se od 3. do 6. novembra održava studentska konferencija Energetska stabilnost Srbije u kontekstu svetske energetske krize. Konferenciju organizuju Savez studenata Rudarsko-geološkog fakulteta i Evropski studentski forum sa Fakulteta političkih nauka. Kao medijski partner događaja, pozivamo sve odgovorne kompanije iz Srbije i inostranstva koje posluju u sektoru energetike da podrže ovaj značajan događaj.

Konferencija Energetska stabilnost Srbije u kontekstu svetske energetske krize je studentski projekat čiji je primarni cilj edukacija studenata o energetici, kao i upoznavanje sa sledećim temama:

  • Fenomen svetske energetske krize
  • Aktuelno stanje i zakonska regulativa energetskog sektora u Republici Srbiji
  • Politički diskurs svetske energetske krize
  • Energetska efikasnost i energetska tranzicija Republike Srbije
  • Obnovljivi izvori energije i zelena agenda

Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovaće više od 500 studenata. Učesnici u svojstvu predavača biće vodeći stručnjaci iz oblasti energetike, profesori i predstavnici ministarstava.

Ana Ćurić, predsednica Saveza studenata Rudarsko-geološkog fakulteta pozvala je odgovorne kompanije koje prepoznaju značaj saradnje sa najboljim studentima da podrže njihovu viziju, postanu sponzori ovog događaja. „Na konferenciji ćemo sagledati trenutnu energetsku krizu iz različitih uglova, pokušati da damo odgovore kako Srbija može da obezbedi energetsku stabilnost, a posebno nas interesuju primeri dobre prakse kompanija i njihova uloga u procesu energetske tranzicije,“ rekla je ova vredna studentkinja za portal Balkan Green Energy News.

Konferenciju su podržali:

  • Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu
  • Studentski parlament Univerziteta u Beogradu
  • Studentska konferencija Univerziteta Srbije
  • Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda

Konferencija se održava u studentskom odmaralištu Ratko Mitrović, a organizatore možete kontaktirati na imejl ssrgf@rgf.bg.ac.rs ili na telefon +381 66 554 81 37.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

dusan zivkovic eps direktor elektroprivreda srbije

Dušan Živković imenovan za generalnog direktora EPS-a

18. oktobar 2022. - Dušan Živković je u zakonskom roku imenovan za generalnog direktora, s obzirom da je na funkciju vršioca dužosti postavljen 15. juna 2023.

struja pristup svet siromastvo

Broj ljudi bez pristupa struji porastao prvi put posle više od jedne decenije

18. oktobar 2022. - Najnoviji Izveštaj o napretku u oblasti energetike upozorava na ozbiljan jaz u pristupu električnoj energiji širom sveta

Svetski dan vetra

Svetski dan vetra 2024: Otkrijte ko sve radi u sektoru vetra

18. oktobar 2022. - Svetski dan vetra obeležava se 15. juna i služi da nas podseti na snagu i mogućnosti korišćenja energije vetra, koja može da preoblikuje naše energetske sisteme, dekarbonizuje ekonomije i podstakne rast

eps plan transformacije djerdap

Elektroprivreda Srbije usvojila Plan transformacije

18. oktobar 2022. - Usvajanjem Plana transformacije Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom