Mobilnost

Strategija Vlade Slovenije: u budućnosti bez benzinaca i dizelaša

Strategija Vlade Slovenije: u buducnosti bez benzinaca i dizelasa

Slika: Pixabay

Objavljeno

16.10.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.10.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Dokument koji je usvojila Vlada Slovenije otkriva da je država odlučna u nameri da podstiče alternativna goriva i da do 2030. podigne udeo električnih i hibridnih putničkih vozila bude 17 odsto ili 200.000 vozila. U transportu lakog tereta, kvota je postavljena na 12 procenata ili 11.000 kombija i drugih vozila iz te kategorije.

Nacrt strategije, koji je prošao 12. oktobra, predviđa prekid prvih registracija kola koja idu isključivo na te dve vrste fosilnih goriva pre kraja perioda. Komprimovani zemni gas bi trebalo da koristi trećina ili 1.150 autobusa, a predviđeno je da tečna varijanta, ili LNG, dostigne 12 procenata u sektoru teških vozila, ili preko 4.300 kamiona.

Kako se pojavljuje sve više vozila koja koriste alternativna goriva, takođe će biti neophodno da se podigne broj punionica baterija i stanica s drugim tehnologijama, kaže u predlogu Ministarstvo za infrastrukturu. Slovenija je bila jedna od prvih zemalja u Evropi koje su postavile napredne e-punjače, naglasila je vlada u Ljubljani.

Broj punionica prosečnih karakteristika treba da se poveća na 1.200 do 2020, i da se uvišetostruči čak i do 22.300 do 2030. godine, ističu autori. Mreža je uspostavljena 2011. godine. Drugi fokus je na pomorskom saobraćaju, gde kreatori ekonomske politike kažu da svi brodovi u luci Kopar treba da do 2025. dobiju pristup struji i LNG-u.

Maksimum emisija za aute 2030. godine biće 50 grama ugljen-dioksida po kilometru, a danas u tu kategoriju spadaju samo potpuno električna i hibridna vozila, navodi se u strategiji. Pet godina pre toga mera bi trebalo da se postavi na stotinu grama za putnička kola i vozila za prevoz lakog tereta. Dokument je izrađen po evropskoj direktivi za infrastrukturu za alternativno gorivo, u koje se ubrajaju bioenergija i vodonik.

Jedna studija je otkrila da je u Sloveniji 227 javnih mesta za punjenje električnih automobila, sa 470 priključaka, zatim jedna punionica za vodonik, 115 za tečni naftni gas (TNG ili LPG) i četiri za komprimovani zemni gas. Nema stanica za LNG ili stoprocentni bio-dizel.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Subvencije stara dizel vozila Srbija Euro 3

Srbija će za zamenu starih dizel vozila izdvojiti 102 miliona evra

16. oktobar 2017. - U Programu zaštite vazduha u Srbiji od 2022. do 2030. su i subvencije za zamenu najstarijih dizel vozila novijim

bijeljina pass tesla delovi elektricni automobili

Firma iz Bijeljine proizvodiće delove za Tesla električni auto

16. oktobar 2017. - Pass je u većinskom vlasništvu nemačke firme Pass Automotive East GmbH, koja ima 87 odsto akcija u fabrici

Grad Vis proizvodnju punionicu vodonika brodove

Grad Vis planira proizvodnju, punionicu vodonika za brodove

16. oktobar 2017. - Grad Vis i udruga H2 razrađuju plan za izgradnju prve punionice vodonika u Hrvatskoj, za brodove i komunalna vozila

energetski pasos za putnicka vozila Srbija

Energetski pasoš obavezan za nova putnička vozila u Srbiji

16. oktobar 2017. - Od 24. decembra prodavci novih putničkih vozila u Srbiji imaju obavezu da upoznaju kupce sa...