Energetska efikasnost

Schneider Electric sprema nove investicije u energetski sektor Bosne i Hercegovine

Schneider Electric sprema nove investicije u energetski sektor Bosne i Hercegovine

Slika: Schneider Electric

Objavljeno

06.11.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.11.2017.

Komentari

0

Podeli

Schneider Electric planira nove investicije u infrastrukturu i energetski sektor Bosne i Hercegovine kao i gradnju energetski efikasnih zgrada, i poslovnih i rezidencijalnih. Cilj kompanije je da poveća saradnju sa lokalnim partnerima i da radi na kreiranju novih rešenja u energetskom menadžmentu i automatizaciji, rekao je Milenko Krivokuća, direktor prodaje u kompaniji za BiH.

“Naš fokus je na daljem jačanju saradnje sa lokalnim partnerima i velikim krajnjim korisnicima u na polju energije i industrije”, rekao je Milenko Krivokuća u intervjuu za SeeNews portal. Dodao je i da je cilj kompanije učešće u sve većem broju projekata, posebno onih koji su vezani za razvoj infrastrukture i snabdevanja električnom energijom.

Schneider Electric posluje u Bosni i Hercegovini već 20 godina na uvođenju srednjenaponskih i  niskonaponskih instalacija, kao i na rešenjima za automatizaciju i upravljanje elektrodistribucijama u zemlji, termoelektranama, rudnicima i hidroelektranama. Kompanija je u međuvremenu pretvorila brojne prazne lokacije širom Bosne i Hercegovine u pametne zgrade.

“Verujem da će u budućnosti biti sve više ovakvih kuća u Bosni i Hercegovini, jer pametne zgrade predstavljaju kompletan sistem takozvanihi inteligentnih instalacija koje na najefikasniji način koriste električnu i toplotnu energiju, prirodno svetlo i druge energetske proizvode kako bi uštedeli energiju, povećali pouzdanost instalacija, povećali bezbednost korisnika i povećali modelarnost same zgrade”, rekao je Krivkuća u intervjuu koji je nedavno dao za SeeNews.

Schneider Electric je multinacionalna kompanija, sa sedištem u Francuskoj, specijalizovana za upravljanje energijom i automatskim sistemima, uključujući harver, softver i brojne usluge.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPCG mnogo skuplju ekolosku rekonstrukciju TE Pljevlja

EPCG spreman za mnogo skuplju ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja

22 октобра 2021 - EPCG navodi da obnova TE Pljevlja treba uskoro da počne i da je to jedini način da Crna Gora ne uvozi ogromne količine struje

Slovenija Zakon o snabdevanju elektricnom energijomdve godine zakasnjenja

Slovenija usvojila Zakon o snabdevanju električnom energijom s dve godine zakašnjenja

22 октобра 2021 - Državni zbor Slovenije je izglasao Zakon o snabdevanju električnom energijom s amandmanima koji dovode sve krajnje potrošače u jednak položaj

Crnogorska berza električne energije počinje da radi u drugoj polovini 2022.

21 октобра 2021 - Crna Gora je ugovor o osnivanju berze potpisala sa evropskom berzom EPEX SPOT i slovenačkom berzom BSP SouthPool

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU