OIE

Resalta i Next Energy Partners počinju zajedničko poslovanje u Rumuniji

Resalta Next Energy Partners u Rumuniji

Slika: Resalta

Objavljeno

12.05.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.05.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Kompanija za usluge u energetici iz Ljubljane registrovala je preduzeće u Bukureštu s domaćim partnerom. Resalta je saopštila da će se ova mešovita firma u Rumuniji usredsrediti na fotonaponska postrojenja, kogeneraciju i osvetljenje u industriji.

Resalta doo je proširila svoje ambicije za ekspanziju i postigla dogovor o početku pružanja usluga u energetskoj efikasnosti i razvoju projekata za dobijanje energije iz obnovljivih izvora u Rumuniji. Osnovala je firmu zajedno s kompanijom Next Energy Partners Srl, koja drži jedno postrojenje na vetar, trguje strujom i snabdeva tržište gasom i električnom energijom. Resalta je saopštila da će fokus aktivnosti u Rumuniji biti na fotonaponskoj tehnologiji, kogeneraciji – kombinovanoj proizvodnji električne i toplotne energije (CHP) i na osvetljenju u industriji.

Generalni direktor Luka Komazec ukazao je na to da je kompanija upravo ušla na svoje deseto tržište i to ono najveće u Jugoistočnoj Evropi. „Ono ima ogroman potencijal za energetsku efikasnost i energiju iz obnovljivih izvora. Uvereni smo u svoju sposobnost da ovu zemlju približimo ciljanim energetskim uštedama uz pomoć Next Energy Partnersa,“ dodao je.

Resalta Rumunija Next Energy Partners Luka-Komazec
Luka Komazec

Bogdan Popoiu, generalni direktor Next Energy Partnersa i direktor uprave u Resalta Romania, izjavio je da će novi posao doprineti zelenijoj budućnosti, smanjiti ispuštanje ugljen-dioksida i oboriti energetske troškove domaćih kupaca.

Next Energy Partners, osnovan 2011. godine, namerava da postane jedna od glavnih kompanija za energetske usluge (ESCO) u zemlji i da pomogne Resalti da na regionalnom nivou pojača prisustvo u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima, navodi se u saopštenju. Zajedničko preduzeće je registrovano u Bukureštu.

Resalta, koja se ranije zvala GGE, posluje u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Poljskoj, Srbiji i Sloveniji. U referencama ima dve stotine projekata u energetici za preko 130 klijenata. Kompanija sa sedištem u Ljubljani dobila je u februaru kreditni paket od 12 miliona evra od Evropske investicione banke. Između ostalog, prošlog meseca je otpočela projekat kogeneracije u Češkoj za Aquapalace Praha.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

12. maj 2020. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike

U Bjelom Polju i Pljevljima pokrenuti posebni programi energetske efikasnosti

Građani Bijelog Polja i Pljevalja dobiće subvencije za energetsku efikasnost

12. maj 2020. - Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović inicirao je posebne programe za energetsku efikasnost u opštinama Pljevlja i Bjelo Polje

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeca

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeća

12. maj 2020. - Mala i srednja preduzeća iz zemalja koje učestvuju u Programu jedinstvenog tržišta EU mogu da se prijave za savetodavnu i finansijsku podršku

solarni paneli reciklaza startap Solar Materials

Revolucionarna tehnologija za recikliranje 98 odsto materijala iz solarnih panela

12. maj 2020. - Solar Materials osvojio je nagradu Solar Startup Award 2024 za svoje pionirsko rešenje za reciklažu solarnih panela