Energetska efikasnost

Regionalna konferencija o energetskoj efikasnosti i multEE projektu u Skoplju

Slika: Wikimedia

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Skoplje će 6. jula biti domaćin regionalne konferencije „Energetska efikasnost – upravljanje podacima“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta Facilitating multi-level governance for energy efficiency (multEE).

Glavni cilj konferencije je da se predstave rezultati i očekivanja od multEE, projekta finansiranog iz EU programa Horizont 2020 za istraživanja i inovacije.

Projekat multEE pokrenut je kako bi se omogućila doslednost i kvalitet u planiranju politika energetske efikasnosti, njihovoj primeni i praćenju na različitim administrativnim nivoima. Koordinator projekta je nemačka organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) a aktivnosti se sprovode u regionu u sklopu projekta Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE).

Na konferenciji će se okupiti predstavnici Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine, kao i Makedonije, zemlje domaćina koja učestvuje u multEE projektu. Skup će pružiti podsticaj za pripremu nove aplikacije za Horizont 2020.

Skup će ujedno biti i prilika za predstavljanje i promociju Platforme za praćenje i verifikaciju (MVP), aplikacije koja je razvijena i uvodi se u Jugoistočnoj Evropi u okviru GIZ-ovog projekta ORF-EE.

Stručnjaci iz EU, Energetske zajednica, GIZ-a, kao i Hrvatske, BiH i Grčke predstaviće na konferenciji svoja iskustva u domenu energetske efikasnosti.

Konferenciju su organizovali i/ili podržali Delegacija EU u Makedoniji, GIZ, Centar za energetsku efikasnost Makedonije (MACEF), Agencija za energetiku Republike Makedonije i multEE projekat.

Kotizacija za učešće na skupu nije predviđena već se svi zainteresovani pozivaju da se besplanto unapred prijave za učešće, što mogu da urade putem email-a ili vebsajta.

Konferencija će se održati u hotelu Aleksandar palas u Skoplju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

20. jun 2017. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

20. jun 2017. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

20. jun 2017. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

20. jun 2017. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik