Životna sredina

Produžen rok za prijavu za program Pioniri u praksi u organizaciji EIT Climate-KIC

Produzen-rok-Pioniri-u-praksi-EIT-Climate-KIC

Slika: Jedan od pionira iz Estonije boravio je 2018. u Varšavi (Ülle Napa)

Objavljeno

25.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Zbog pandemije korona virusa Evropska mreža znanja i inovacija – EIT Climate-KIC produžila je rokove za prijavu do 1. juna za Pionire u praksi (Pioneers into Practice) i do 16. juna za domaćine ovog programa.

Pioniri u praksi je vodeći EU program profesionalne mobilnosti posvećen klimatskim promenama za studente, postdiplomce i profesionalce.

Ove godine, u odnosu na prošlu u programu učestvuje jedna država više ili ukupno 19 – 18 članica EU i Srbija: Bugarska, Estonija, Finska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Češka i Španija, naveo je EIT Climate-KIC je na svom sajtu.

Radna praksa biće sprovedena u različitim zemljama ukoliko se za to stvore uslovi

Program Pioniri u praksi obuhvata onlajn obuku o sistemu inovacija, dve radionice, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim lokalnim klimatskim izazovom, radnu praksu u trajanju 4-6 nedelja od juna do decembra u nekoj od 19 zemalja, lično mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i finansijsku podršku tokom boravka na praksi.

EIT Climate KIC je naveo da će s obzirom na pandemiju program ove godine biti sproveden u nešto izmenjenom formatu.

Radna praksa u trajanju 4-6 nedelja ove godine biće održana od juna do decembra

Uvodna radionica i grupni projektni zadatak biće onlajn, dok će radna praksa u različitim državama biti organizovana ako se stvore uslovi za to, naveo je organizator.

EIT Climate-KIC i lokalni menadžeri će blagovremeno dostaviti sve neophodne informacije.

EIT Climate-KIC je najveće EU javno-privatno partnerstvo, angažovano na ublažavanju klimatskih promena. Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC aktivno deluje kroz mrežu od oko 400 partnera u 24 zemlje Evrope, među kojima dominiraju kompanije, visokoobrazovne i naučno-istraživačke institucije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva.

Uslovi za prijavu za Pionire u praksi 

 • Da živite u nekoj od zemalja koje učestvuju.
 • Poželjna je univerzitetska diploma iz oblasti koje se odnose na klimatske promene i/ili održivi razvoj ili druga ekvivalentna diploma u drugoj oblasti.
 • Najmanje 2 godine radnog/volonterskog iskustva u oblasti koja se odnosi na klimatske promene i/ili održivi razvoj.
 • Posvećenost borbi protiv klimatskih promena i spremnost da se bude deo grupe pojedinaca koji slično misle i osmišljavaju uticajne i preduzetničke planove u sektoru klimatskih promena.
 • Da možete da ispunite sve elemente programa (e-učenje, radionice, grupni projekat, putovanje).
 • Da posedujete napredna znanja engleskog jezika (najmanje B2 nivo).
 • Da niste bili učesnik programa u poslednje tri godine.
 • Da ste otvoreni i zainteresovani da učite, razmenjujete iskustva i uživate!

Uslovi za prijavu za domaćina

 • Iskustvo ili interesovanje za temu klimatskih promena i/ili ekonomije sa niskim udelom emisija ugljenika.
 • Nalazite se u nekoj od 19 predviđenih država.
 • Možete da obezbedite radni prostor i odgovarajući nadzor za rad sa pionirom u definisanju radnog zadatka u vezi sa održivim razvojem za tu lokaciju.
 • Zainteresovani ste da proširite svoju mrežu i stvarate nove poslovne mogućnosti, kako biste stekli znanje i konkurentsku prednost kroz saradnju sa pionirom.
 • Zainteresovani ste da saznate o sistemskim inovacijama.
 • Spremni ste da budete organizacija koja želi da uči, deli i uživa u svim fazama programa Pioniri u praksi i koristi ga kao situaciju u kojoj će obe strani imati korist!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

zelena-radna-mesta-Slovenija-podsticaji

Slovenija izdvaja 1,5 miliona evra podsticaja za zelena radna mesta

22 January 2021 - Slovenija je još jednom pokazala da je lider održivog razvoja u regionu, izdvojivši 1,5 miliona evra za subvencije za zelena radna mesta.

taksa na CO2-Energetska zajednica

Postepeno uvođenje takse na CO2 uz integraciju tržišta najbolja opcija za Energetsku zajednicu

21 January 2021 - Postepeno uvođenje takse na CO2 uz integraciju tržišta se preporučuje kao najisplativija i najodrživija opcija za Energetsku zajednicu.

Evropski parlament-Kina-Srbija-projekti

Evroparlamentarci upozorili na ekološku pretnju od kineskih industrijskih projekata u Srbiji

20 January 2021 - Evroparlamentarci uputili pismo Evropskom komesaru za proširenje u kom upozoravaju na ekološku štetu od kineskih projekata u Srbiji.

crna gora zaustavila gradnju mhe

Crna Gora zaustavila odobravanje gradnje malih hidroelektrana

18 January 2021 - Vlada Crne Gore odlučila je da zaustavi postupak odobravanja izgradnje MHE do okončanja kontrole dosad zaključenih ugovora za koncesije.