Mobilnost

Porše napravio automobil sa delovima od prirodnih vlakana

Porsche-718-Sportclub-MR delovi od prirodnih vlakana

Slika: Porsche

Objavljeno

20.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Automobilska industrija je sve zelenija.  I to ne samo kada je u pitanju pogon. Kompanija Porše uspešno je napravila automobil čiji su pojedini delovi napravljeni od prirodnih vlakana.

U izradi modela Porsche 718 Cayman Clubsport MR korišćeni su novi kompozitni materijali  od prirodnih vlakana. Za osnovu su upotrebljena obrađena lanena vlakna na koju su, specijalnim postupkom, dodavana prirodna, biorazgradiva vlakna materijala koji su dobijeni prirodnim putem i koja se mogu reciklirati.

Uspešno savladani svi testovi pa i onaj najteži na „Zelenom paklu“

Ova kompozitna prirodna vlakna su prošla sve provere i zadovoljavaju najstrožije bezbedonosne standarde ali i one koji se tiču kvaliteta. Zato je uostalom i promocija održana na najtežoj stazi na svetu, čuvenom „Zelenom paklu“  Nirburgringa, maratonskoj trci od 24 časa.

Ovi materijali su zamena za dosadašnja ugljenična vlakna, dosta su jeftiniji i lako se dobijaju prirodnim putem.

Porsche-718-Sportclub-MR-delovi-od-prirodnih-vlakana

Poznati automobilski gigant  je od početka 2019. od ovog materijala, eksperimentalno,  proizvodio vrata i zadnje krilo na serijskom trkačkom vozilu da bi sada, na trci u Nirburgringu, na pistu izašla  trkačka mašina koja je imala i blatobrane,  prednji i zadnji poklopac, spojlere, pragove, difuzore, napravljene od kompozitnog materijala od prirodnih vlakana. Dakle one delove koji trpe izuzetne velike sile tokom ubrzavanja i kočenja.

Novi materijal će zameniti brojne metalne i plastične delove na automobilima

Bitna su i druga svojstva ovog materijala kada se radi o primeni na automobilima. Najvažnija je težina ali i takozvana krutost koja je sa ovim materijalima skoro istovetna kao kod karbonskih, daleko skupljih materijala. Delovi izrađeni od ovog materijala bez ikakvih problema menjaće delove napravljene od metala ali i plastike. Pri tome je za njihovo dobijanje potrebno mnogo manje ulaganja ali i energije.

U nemačkoj kompaniji  ističu da  masovno korišćenje  ovih materijala nikako neće uticati na proizvodnju hrane.

Ceo projekat počeo je još 2016. godine saradnjom Poršea,  Saveznog ministarstva za hranu i poljoprivredu Nemačke, instituta  Fraunhofer WKI iz Nemačke i kompanije Bcomp iz Švajcarske.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropska nedelja vodonika EU inovacije finansiranje

Evropska nedelja vodonika: EU promoviše inovacije, nudi finansiranje

25 November 2020 - Prva Evropska nedelja vodonika je prilika za kompanije i institucije da najave poduhvate i zajedničke napore što vode klimatskoj neutralnosti

Britanski zeleni plan zabrani kola na dizel benzin 2030

Britanija zabranjuje automobile na dizel i benzin već 2030. godine

18 November 2020 - Novi britanski zeleni plan pomera rok za prestanak prodaje automobila na benzin i dizel sa 2040. na 2030. godinu.

Elektricni teski teretnjaci Volvo Trucks dolaze Evropu

Električni teški teretnjaci Volvo Trucks dogodine dolaze u Evropu

05 November 2020 - Volvo Trucks želi da do 2030. uvede električne varijante celog programa, a 2021. na tržište izlaze teški teretni kamioni

Nidec blizu otvaranja fabrike za motore za elektricna vozila Srbija

Japanski Nidec blizu otvaranja fabrike za motore za električna vozila u Srbiji

05 November 2020 - Japanska kompanija planira da uloži oko 1,9 milijardi dolara u fabriku motora za električna vozila u Srbiji kako bi ojačao poziciju u Evropi.