Voda

Početkom 2018. tender za projekat vodosnabdevanje u BiH

Pocetkom 2018. tender za projekat vodosnabdevanje u BiH

Photo: PJP RV Plava voda

Objavljeno

13.11.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.11.2017.

Komentari

0

Podeli

Javno preduzeće Plava Voda trebalo bi da objavi tender za konsultantske usluge za Projekat vodosnabdevanja Plava voda u januaru ili februaru, a za radove u martu 2018. godine, saopštila je ta kompanija.

Projekat je vredan 30 miliona evra i podrazumeva izgradnju vodozahvatnih objekata na izvoru Plava voda, zajedno sa stanicom za hlorisanje u Travniku, izgradnju glavnog cevovoda dužine 33 kilometara, nadzor izgradnje, projektnu jedinicu za implementaciju i nabavku, kao i konsultantske usluge za Program finansijskog i operativnog poboljšanja, ugovore o javnim uslugama i prihode nevezane sa snabdevanjem vodom.

Finansiranje obezbeđuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Razvojna banka Saveta Evrope (CEB).
EBRD je odobrio kredit od 11 miliona evra i CEB je obezbedio 11 miliona evra.

„Ugovor, koji će se finansirati novcem iz zajma EBRD-a, biće predmet uslova EBRD-a, a tender će biti otvoren za firme iz bilo koje zemlje“, istaklo je Javno preduzeće Plava Voda.

Ovaj regionalni projekat će doneti značajne koristi po javno zdravlj kroz poboljšanje kvaliteta vode za piće i dugoročno rešenje za snabdevanje pitkom vodom u opštinama Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Zenica sa ukupno 250.000 stanovnika.

Projekat će uključiti i program institucionalnog jačanja kroz pripremu Programa poboljšanja finansijskih i operativnih performansi za vodovodne usluge u ovim opštinama.

Nova najava tendera dolazi tačno godinu dana posle prve.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Naucnici kisnica nigde nije bezbedna za pice

Naučnici upozorili da kišnica nigde nije bezbedna za piće

11 августа 2022 - Ako se gleda po najstrožim standardima, kišnica svuda na svetu sadrži previše večnih hemikalija (PFAS), čiji štetni uticaj još nije dovoljno poznat

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Klimatske-promene-u-Italiji-ekstremna-susa-ugrozavaju-vina-maslina

Klimatske promene i ekstremna suša u Italiji ugrožavaju proizvodnju vina i maslina

20 јула 2022 - Italijanski način života bi mogao drastično da se promeni, pogotovo u dolini reke Po, koju je nezapamćena suša pretvorila u potok.