Voda

Početkom 2018. tender za projekat vodosnabdevanje u BiH

Pocetkom 2018. tender za projekat vodosnabdevanje u BiH

Photo: PJP RV Plava voda

Objavljeno

13.11.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.11.2017.

Komentari

0

Podeli

Javno preduzeće Plava Voda trebalo bi da objavi tender za konsultantske usluge za Projekat vodosnabdevanja Plava voda u januaru ili februaru, a za radove u martu 2018. godine, saopštila je ta kompanija.

Projekat je vredan 30 miliona evra i podrazumeva izgradnju vodozahvatnih objekata na izvoru Plava voda, zajedno sa stanicom za hlorisanje u Travniku, izgradnju glavnog cevovoda dužine 33 kilometara, nadzor izgradnje, projektnu jedinicu za implementaciju i nabavku, kao i konsultantske usluge za Program finansijskog i operativnog poboljšanja, ugovore o javnim uslugama i prihode nevezane sa snabdevanjem vodom.

Finansiranje obezbeđuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Razvojna banka Saveta Evrope (CEB).
EBRD je odobrio kredit od 11 miliona evra i CEB je obezbedio 11 miliona evra.

„Ugovor, koji će se finansirati novcem iz zajma EBRD-a, biće predmet uslova EBRD-a, a tender će biti otvoren za firme iz bilo koje zemlje“, istaklo je Javno preduzeće Plava Voda.

Ovaj regionalni projekat će doneti značajne koristi po javno zdravlj kroz poboljšanje kvaliteta vode za piće i dugoročno rešenje za snabdevanje pitkom vodom u opštinama Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Zenica sa ukupno 250.000 stanovnika.

Projekat će uključiti i program institucionalnog jačanja kroz pripremu Programa poboljšanja finansijskih i operativnih performansi za vodovodne usluge u ovim opštinama.

Nova najava tendera dolazi tačno godinu dana posle prve.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

13. novembar 2017. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Liverpul planira izgranju elektrane na plimu i oseku

Liverpul planira najveću elektranu na plimu i oseku na svetu

13. novembar 2017. - Liverpul planira izgradnju najveće elektrane na svetu na plimu i oseku, kapaciteta 700 megavata

Svetski dan voda 2024, voda za mir

Svetski dan voda 2024: Voda za mir

13. novembar 2017. - Svetski dan voda obeležava se 22. marta počev od 1993 godine, kada ga je uveo UN. Ove godine, tema je 'Voda za mir'.

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečile nestašicu vode

13. novembar 2017. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika