Mobilnost

Počelo prijavljivanje za subvencije za kupovinu bicikala u Novom Sadu

Sutra pocinje prijavljivanje za subvencije za kupovinu bicikala u Novom Sadu

Slika: Erich Westendarp from Pixabay

Objavljeno

24.06.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

24.06.2021.

Država

Podeli

Zainteresovana fizička lica, koja imaju važeću ličnu kart sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada za subvencije za kupovinu bicikala mogu se prijaviti od 25. juna, u 12 sati do 5. jula u 12 sati. Podsticaji se dodeljuju kako bi se povećao broj građana koji koriste ovo ekološko prevozno sredstvo i time smanjilo zagađenje vazduha.

Najmanje 702 stanovnika Novog Sada dobiće subvenciju jer je za podsticaje obezbeđeno 7.020.000, a najviši iznos koji može biti dodeljen je 10.000 dinara. Ukoliko je bicikl jeftiniji od ovog iznosa onda će i subvencija biti manja.

Prijavljivanje se obavlja putem aplikacije koja je dostupna na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine – www.environovisad.rs i na sajtu udruženja Novosadska biciklistička inicijativa www.vozibicikl.rs.

Osim Novog Sada subvencije su obezbedili i Niš i Beograd

Javni poziv za dodelu subvencija objavila je Novosadska biciklistička inicijativa, koja je za ovaj posao izabrana na konkursu Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Ovaj grad i Niš bili su prvi koji su u Srbiji obezbedili subvencije za kupovinu bicikala kao način da se smanji zagađenje vazduha, a ubrzo im se priključio i Beograd.

Cilj javnog poziva je pružanje podrške za nabavku bicikala kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Novog Sada sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama Grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine, navodi se u pozivu.

Bicikl mora biti nov i kupljen na teritoriji Republike Srbije

Fizička lica koja putem aplikacije dobiju potvrdu prijave sa rednim brojevima prijave od 1 do 900, u roku za predviđenom za prijavu, potrebno je da dostave fotokopiju lične karte sa adresom ili očitanu čipovanu ličnu kartu, na kojima se nedvosmisleno vidi adresa prebivališta, lično na adresu Antona Čehova 4 ili slanjem na adresu e-pošte: info@vozibicikl.rs, radi preliminarne provere ispunjenosti uslova javnog poziva.

Rang lista će biti objavljena pet dana posle isteka roka za prijavljivanje

Novosadska biciklistička inicijativa će u roku od pet dana od dana isteka roka za podnošenje prijava, na sajtu Gradske uprave i sajtu udruženja objaviti rang-listu svih lica koja su se prijavila prema vremenu prijave.

Fizička lica koja ispunjavaju uslove biće obaveštena o tome da se nalaze na rang-listi u okviru broja određenog opredeljenim sredstvima, u roku od sedam radnih dana od dana objavljivanja rang-liste.

Sa fizičkim licima za koja je utvrđeno da su ispunila sve prethodno navedene uslove, dostavila urednu i potpunu dokumentaciju i stekla pravo na dobijanje podsticaja, udruženje će sklopiti ugovore i obaviti prenos novca u roku od 20 radnih dana od dana prijema potpune dokumentacije i sklapanja ugovora.

Bicikl mora biti nov i kupljen na teritoriji Republike Srbije, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste.

Komentara: (5)
Petar Golubović / 25.06.2021.

Zelim bicikl

Sofija / 25.06.2021.

Obrada prijave traje po 45 minutra…srpska posla

đoni / 01.07.2021.

koje je ovo sr…je

wujke / 28.07.2021.

namestaljka teska..kako je moguce praviti listu a da pri tome ne znas ima li neko dokumentaciju ili ne..znaci strasno..stavom te na listu pod devizom APP..zali boze koliko se misli da je narod glup..ali polako..sve dodje na naplatu danas ili sutra..

Maric Mirjana / 12.04.2022.

Zelela bih bicikli

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rivian razvojni centar srbija R1S All Electric SUV

Rivian otvara razvojni centar u Srbiji, objavljeni oglasi za kadrove

22 септембра 2022 - Američki startap je pre nedelju dana sa kompanijom Mercedes-Benz dogovorio osnivanje zajedničke firme za proizvodnju električnih kombija

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju

Septembar odlican BajsomNaPosao

Septembar je odličan da počneš da ideš #BajsomNaPosao

13 септембра 2022 - Ulice za bicikliste sprovode kampanju #BajsomNaPosao da Beograđanima i Beograđankama promovišu alternativne i održive vidove transporta

Inženjeri sa MIT-a razvili novi koncept za jeftine baterije od dostupnih materijala, kao zamenu za litijumske

Inženjeri pronašli jeftiniju i bezbedniju zamenu za litijumske baterije

13 септембра 2022 - Aluminijum-sumporne baterije mogle bi da posluže za balansiranje energije iz obnovljivih izvora, jer su napravljene od jeftinih materijala