OIE

Počela isporuka turbina za vetropark Malibunar kompanije Elisio

Slika: Elicio

Objavljeno

08.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Isporuka delova turbina koje će biti postavljene u okviru vetroelektrane Malibunar počela je 8. avgusta, saopštio je investitor, belgijska kompanija Elisio (Elicio NV).

Dopremanje delova za vetroturbine od luke u Pančevu do lokacije vetroelektrane nastaviće se narednih dana zaključno sa petkom, saopštio je Elisio koji je ugovor za četiri turbine MM100 za vetroelektranu Malibunar sklopio sa nemačkim proizvođačem Senvionom.

Vetroelektrana Malibunar čiji će kapaciteti biti 8 MW, trebalo bi da bude puštena u rad do kraja godine. Očekivana godišnja proizvodnja je 23.8476 MWh, a vrednost investicije oko 13,8 miliona evra.

Elisio je sklopio sa Senvionom i ugovor o isporuci turbina za vetroelektranu Alibunar, koja će se graditi u blizini lokacije vetroparka Malibunar. Ugovor je skopljen za isporuku, instalaciju i puštanje u rad 21 Senvionove turbine MM100 od po 2 MW.

Planirano je da turbine budu instalirane u prvoj polovini 2018. godine.

Senivon će servisirati oba vetroparka u periodu od 15 godina.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

8. avgust 2017. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 608 MW

8. avgust 2017. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane

Evropski parlament predlog reforme trzista elektricne energije gasa

Evropski parlament usvojio predlog reforme tržišta električne energije, gasa

8. avgust 2017. - Evropski poslanici su izglasali akte za reforme ustrojstva tržišta energenata da bi olakšali dekarbonizaciju. I u njih uvrstili nuklearke i vodonik.

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

8. avgust 2017. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu