OIE

Počela isporuka turbina za vetropark Malibunar kompanije Elisio

Slika: Elicio

Objavljeno

08.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Isporuka delova turbina koje će biti postavljene u okviru vetroelektrane Malibunar počela je 8. avgusta, saopštio je investitor, belgijska kompanija Elisio (Elicio NV).

Dopremanje delova za vetroturbine od luke u Pančevu do lokacije vetroelektrane nastaviće se narednih dana zaključno sa petkom, saopštio je Elisio koji je ugovor za četiri turbine MM100 za vetroelektranu Malibunar sklopio sa nemačkim proizvođačem Senvionom.

Vetroelektrana Malibunar čiji će kapaciteti biti 8 MW, trebalo bi da bude puštena u rad do kraja godine. Očekivana godišnja proizvodnja je 23.8476 MWh, a vrednost investicije oko 13,8 miliona evra.

Elisio je sklopio sa Senvionom i ugovor o isporuci turbina za vetroelektranu Alibunar, koja će se graditi u blizini lokacije vetroparka Malibunar. Ugovor je skopljen za isporuku, instalaciju i puštanje u rad 21 Senvionove turbine MM100 od po 2 MW.

Planirano je da turbine budu instalirane u prvoj polovini 2018. godine.

Senivon će servisirati oba vetroparka u periodu od 15 godina.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Rumunski novinari otkrili projekat ogromnog energetskog kompleksa granici Srbijom

Rumunski novinari otkrili projekat ogromnog energetskog kompleksa na granici sa Srbijom

8. avgust 2017. - Novinarski izveštaj u Rumuniji je otkrio neaktivan projekat reverzibilne hidroelektrane, solarne i vetroelektrane od 1,9 milijardi evra.

EU obavezan udeo obnovljivih izvora energetskom miksu 2030 42 5

EU podiže obavezan udeo obnovljivih izvora u energetskom miksu za 2030. na 42,5 odsto

8. avgust 2017. - U EU je postignut preliminarni dogovor da se udeo obnovljivih izvora u ukupnoj potrošnji energije najkasnije 2030. podigne do 42,5 odsto

solarni podkast solarni paneli subvencije balkan green energy news

Druga epizoda solarnog podkasta: domaćinstva i firme predali zahteve za priključenje solarnih panela snage 200 MW

8. avgust 2017. - Solarni podkast Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate odgovara na pitanja koja muče buduće i sadašnje prozjumere

EPBIH obezbedio finansiranje vetroelektrane na Vlašiću snage 50 MW

EPBIH obezbedio finansiranje za vetroelektranu Vlašić

8. avgust 2017. - Vijeće ministara BiH je odobrilo zaduživanje kod EIB-a od 36 miliona evra za izgradnju vetroelektrane Vlašić, snage 50 megavata