OIE

Elisio za Alibunar naručio turbine od 42 MW od Senviona

Slika: Senvion

Objavljeno

29.09.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.09.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Na sajmu WindEnergy Hamburg potpisan je uslovni ugovor nemačke kompanije Senvion SE i kompanije Elicio (Elicio NV) o isporuci, instalaciji i puštanje u rad turbina MM100 od po 2 MW za vetropark Alibunar u Srbiji, ukupnog kapaciteta 42 MW. Radovi treba da budu završeni za dve godine, saopštio je proizvođač.

Belgijski Elicio, vlasnik domaćih privrednih društava Electrawinds S d.o.o. i Electrawinds Mali WF d.o.o, već je s istim partnerom ugovorio isporuku četiri jedinice MM100 za obližnju vetroelektranu Malibunar. Senvion je u izjavi naveo da će 15 godina biti odgovoran za servisiranje.

“Posebno nam je drago što ponovo radimo sa kompanijom Elicio, nakon što smo sarađivali na dva projekta u Belgiji i Francuskoj,“ izjavio je Johen Magerflajš, izvršni potpredsednik Senviona, i dodao da novi poduhvat znači ulazak kompanije na tržište Srbije i Istočne Evrope, nakon što je proširila poslovanje u Južnoj Americi, Aziji i u Severnoj Evropi. Alibunar se nalazi u ataru istoimenog sela 60 kilometara severno od Beograda. Dvadeset jedna turbina, s rotorima na visini od sto metara, projektovana je da napaja 27,600 domaćinstava.

„Potpisivanje ovog uslovnog sporazuma je važan korak za realizaciju naših projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji. Sa Senvionom dobijamo partnera koji će nam pomoći da ispunimo naše ciljeve“, naglasio je Ludo Vandervelden, direktor kompanije Elicio.

Prvih dana događaja u drugom gradu Nemačke po veličini, Senvion je predstavio nove čelične i hibridne stubove, kao i unapređene verzije svojih turbina Eco Blade Control i NES. Kompanijine turbine imaju kapacitet između 2 MW i 6.15 MW i raspon rotora od 82 do 152 metra. Sistemi se konstruišu u Senvionovom TechCenteru u Osterenfeldu, a proizvode u njegovim domaćim fabrikama u Husumu u Severnoj Friziji, u Trampeu u Brandenburgu i u Bremerhafenu, kao i u Portugaliji. Operativna podružnica Senvion GmbH ima sedište u Hamburgu, a distributeri, zavisne kompanije i mešoviti projekti je predstavljaju na evropskim tržištima poput Francuske, Belgije, Holandije, Britanije, Italije, Rumunije, Portugalije, Švedske i Poljske, kao i na globalnom nivou – u Sjedinjenim Državama, Kini, Australiji, Japanu, Indiji i Kanadi. Senvion SA je listiran u Frankfurtu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

29. septembar 2016. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

29. septembar 2016. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

29. septembar 2016. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

29. septembar 2016. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora