x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Elisio za Alibunar naručio turbine od 42 MW od Senviona

29.09.2016. | Komentari: 0Autor:

Slika: Senvion

Na sajmu WindEnergy Hamburg potpisan je uslovni ugovor nemačke kompanije Senvion SE i kompanije Elicio (Elicio NV) o isporuci, instalaciji i puštanje u rad turbina MM100 od po 2 MW za vetropark Alibunar u Srbiji, ukupnog kapaciteta 42 MW. Radovi treba da budu završeni za dve godine, saopštio je proizvođač.

Belgijski Elicio, vlasnik domaćih privrednih društava Electrawinds S d.o.o. i Electrawinds Mali WF d.o.o, već je s istim partnerom ugovorio isporuku četiri jedinice MM100 za obližnju vetroelektranu Malibunar. Senvion je u izjavi naveo da će 15 godina biti odgovoran za servisiranje.

“Posebno nam je drago što ponovo radimo sa kompanijom Elicio, nakon što smo sarađivali na dva projekta u Belgiji i Francuskoj,“ izjavio je Johen Magerflajš, izvršni potpredsednik Senviona, i dodao da novi poduhvat znači ulazak kompanije na tržište Srbije i Istočne Evrope, nakon što je proširila poslovanje u Južnoj Americi, Aziji i u Severnoj Evropi. Alibunar se nalazi u ataru istoimenog sela 60 kilometara severno od Beograda. Dvadeset jedna turbina, s rotorima na visini od sto metara, projektovana je da napaja 27,600 domaćinstava.

„Potpisivanje ovog uslovnog sporazuma je važan korak za realizaciju naših projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji. Sa Senvionom dobijamo partnera koji će nam pomoći da ispunimo naše ciljeve“, naglasio je Ludo Vandervelden, direktor kompanije Elicio.

Prvih dana događaja u drugom gradu Nemačke po veličini, Senvion je predstavio nove čelične i hibridne stubove, kao i unapređene verzije svojih turbina Eco Blade Control i NES. Kompanijine turbine imaju kapacitet između 2 MW i 6.15 MW i raspon rotora od 82 do 152 metra. Sistemi se konstruišu u Senvionovom TechCenteru u Osterenfeldu, a proizvode u njegovim domaćim fabrikama u Husumu u Severnoj Friziji, u Trampeu u Brandenburgu i u Bremerhafenu, kao i u Portugaliji. Operativna podružnica Senvion GmbH ima sedište u Hamburgu, a distributeri, zavisne kompanije i mešoviti projekti je predstavljaju na evropskim tržištima poput Francuske, Belgije, Holandije, Britanije, Italije, Rumunije, Portugalije, Švedske i Poljske, kao i na globalnom nivou – u Sjedinjenim Državama, Kini, Australiji, Japanu, Indiji i Kanadi. Senvion SA je listiran u Frankfurtu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.