VIDEO

PITAJ GIZ – interaktivna Q&A platforma o energetskoj efikasnosti i zaštiti klime

Slika: Pixabay

Objavljeno

02.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

02.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE) pokrenuo je interaktivnu Q&A platformu u decembru 2017, pružajući na taj način svima koji su zainteresovani za tematiku energetske efikasnosti i zaštite klime mogućnost da dobiju relevantan savet eksperata i podele svoja razmišljanja i ideje sa timom Fonda.

Pokretanje Q&A platforme – Pitaj GIZ povezano je sa naporima Fonda za podizanje svesti o energetskoj efikasnosti. Platformi se može pristupiti putem web-portala Balkan Green Energy News, koji pruža priliku čitaocima, zainteresovanim stranama, partnerima i ukratko, opštoj publici da pitaju GIZ ORF-EE sve što ih zanima o datim temama, sa posebnim osvrtom na region Jugositočne Evrope (JIE).

ORF-EE je u regiji aktivan od 2008, i pokriva Albaniju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju (BJR), Crnu Goru i Srbiju. Fond sarađuje sa više regionalnih partnerskih mreža u cilju pružanja podrške reformama u energetskom sektoru u Jugoistočnoj Evropi.

Fokus Fonda ORF-EE je na jačanju kapaciteta partnerskih zemalja na polju energetske efikasnosti i zaštite klime, tako što im pomaže u rešavanju odgovarajućih izazova, kao što je osiguranje povećanja uštede energije i smanjenja emisija CO2.

Dugoročno posmatrano, cilj Fonda je da osigura bolji kvalitet života za stanovništvo regiona.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

2. februar 2018. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

2. februar 2018. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

2. februar 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

2. februar 2018. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.