x
Newsletter Image
Ne propustite naš njuzleter
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
Stay up to date with our latest news
PRIJAVA

Your email is safe with us

PITAJ GIZ – interaktivna Q&A platforma o energetskoj efikasnosti i zaštiti klime

02.02.2018.

;

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE) pokrenuo je interaktivnu Q&A platformu u decembru 2017, pružajući na taj način svima koji su zainteresovani za tematiku energetske efikasnosti i zaštite klime mogućnost da dobiju relevantan savet eksperata i podele svoja razmišljanja i ideje sa timom Fonda.

Pokretanje Q&A platforme – Pitaj GIZ povezano je sa naporima Fonda za podizanje svesti o energetskoj efikasnosti. Platformi se može pristupiti putem web-portala Balkan Green Energy News, koji pruža priliku čitaocima, zainteresovanim stranama, partnerima i ukratko, opštoj publici da pitaju GIZ ORF-EE sve što ih zanima o datim temama, sa posebnim osvrtom na region Jugositočne Evrope (JIE).

ORF-EE je u regiji aktivan od 2008, i pokriva Albaniju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju (BJR), Crnu Goru i Srbiju. Fond sarađuje sa više regionalnih partnerskih mreža u cilju pružanja podrške reformama u energetskom sektoru u Jugoistočnoj Evropi.

Fokus Fonda ORF-EE je na jačanju kapaciteta partnerskih zemalja na polju energetske efikasnosti i zaštite klime, tako što im pomaže u rešavanju odgovarajućih izazova, kao što je osiguranje povećanja uštede energije i smanjenja emisija CO2.

Dugoročno posmatrano, cilj Fonda je da osigura bolji kvalitet života za stanovništvo regiona.