Životna sredina

Oliver Avramoski imenovan za novog direktora IUCN ECARO

Oliver Avramoski, novi direktor IUCN

Foto: IUCN

Objavljeno

24.01.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.01.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Regionalna kancelarija Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) za istočnu Evropu i Centralnu Aziju (ECARO) imenovala je Olivera Avramoskog za novog regionalnog direktora. Ova vest stiže u vreme kada kancelarija slavi 20 godina rada u Beogradu.

Regionalna kancelarija za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju (ECARO) je deo IUCN-ove globalne mreže, fokusirana na podršku zaštiti biološke raznolikosti, održivom upravljanju resursima i jačanju kapaciteta država članica.

Sa preko trideset godina iskustva u oblasti zaštite prirode, Oliver Avramoski će preuzeti ključnu ulogu u daljem razvoju rada kancelarije i sprovođenju njene misije za očuvanje prirode, navela je organizacija.

Avramoski poseduje značajno akademsko iskustvo u oblastima životne sredine, zaštite prirode, biologije, ekologije i političkih nauka, stoji u objavi.

Stekao je doktorat i magistrirao na Centralnoevropskom univerzitetu u oblasti nauke o životnoj sredini i politika životne sredine. Takođe, diplomirao je bioinženjering i magistrirao biologiju na Univerzitetu Sv. Ćirilo i Metodije u Skoplju.

Generalna direktorka IUCN-a Gretel Agilar izrazila je optimizam u vezi s budućnošću organizacije pod novim rukovodstvom. „Oliver na novu poziciju dolazi sa bogatim iskustvom i dubokom posvećenošću očuvanju prirode. Srdačno pozdravljam njegovo imenovanje i uverena sam da će IUCN pod njegovim vođstvom nastaviti da pokreće pozitivne promene za prirodu i ljude u Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji,“ izjavila je.

Tokom svoje karijere, Avramoski je obavljao razne funkcije

Oliver Avramoski se vraća u IUCN ECARO, gde je radio kao programski koordinator za zaštićena područja od 2015. do 2018. godine. Preuzima dužnost od Borisa Erga, koji je nakon osam godina službe prešao na mesto direktora Regionalne kancelarije IUCN-a za Evropu, u Bonu.

„Velika mi je čast da predvodim IUCN ECARO ka narednoj fazi i što na ovu poziciju dolazim u trenutku kada kancelarija obeležava 20 godina rada na izgradnji obnovljive budućnosti ovog regiona. Radujem se što ćemo svoju kolektivnu ekspertizu upotrebiti za pokretanje značajnih inicijativa za zaštitu prirode, razvoj partnerstava i prevazilaženje velikih izazova u domenu životne sredine u Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji“, naglasio je Avramoski.

Tokom svoje karijere, novi regionalni direktor je obavljao razne funkcije uključujući poziciju višeg koordinatora za grantove u okviru Programa Prespa Ohrid Nature Trust, gde je doprineo zaštiti prirode u Albaniji i Severnoj Makedoniji.

Do imenovanja na najnoviju poziciju, Avramoski je bio načelnik Odeljenja za zaštitu prirode u Nacionalnom parku Galičica, gde je rukovodio inicijativama za praćenje biodiverziteta i šumarskim timovima.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

24. januar 2024. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje

Emisije iz industrije proizvodnje plastike će se utrostručiti do 2050. godine

Emisije iz proizvodnje plastike na putu da se do 2050. godine utrostruče

24. januar 2024. - Istraživači upozoravaju da bi emisije gasova sa efektom staklene bašte iz proizvodnje plastike mogle da se utrostruče do 2050. godine

Ecocourt business 3×3 – Prijavite se za ekološki turnir u basketu

Ecocourt Business 3×3 – prijavite se za ekološki turnir u basketu

24. januar 2024. - Edukort poziva sve kompanije da se prijave za učešće na ekološkom turniru u basketu, koji će se održati 18. maja na Adi Ciganliji

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

24. januar 2024. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji