Energetska efikasnost

Odabrani učesnici Letnje škole Energetske zajednice 2018.

Odabrani-ucesnici-Letnje-skole-Energetske-zajednice-2018

Slika: GIZ ORF-EE

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice u dogovoru sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija odabrao je učesnike Letnje škole Energetske zajednice 2018, koja se održava u Splitu. Od rekordnih 269 prijava koje su podnete, 241 učesnik ispunio je kriterijum selekcije, od čega je 40 najkvalifikovanijih odabrano.

Vodeći računa o rodnom i geografskom balansu, broj uspešnih prijava podeljen je podjednako između muškaraca i žena iz 31 države. Izabrani učesnici dolaze iz različih oblasti, uključujući državnu administraciju, postdiplomske studije, istraživačke institucije, akademsku zajednicu, privatni sektor i nevladine organizacije. Ukupno 28 učesnika poseduje master diplomu (ili su u procesu upisa), 11 učesnika ima doktorat, a jedan radi kao asistent.

Letnju školu 2018. organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom i Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), koji finansira Savezno ministarstvo za saradnju i razvoj (BMZ) Republike Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Ulogu partnera na projektu od 2016. imaju Univerzitet Komenskog u Bratislavi, Jagelonski univerzitet u Krakovu, Masarikov univerzitet u Brnu, Regionalni centar za energetske politike (REKK) iz Budimpešte i Polis univerzitet iz Tirane. DOOR i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita pridružili su se timu 2018.

Treća Letnja škola Energetske zajednice biće održana u Splitu, u Hrvatskoj, od 25. avgusta do 1. septembra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana