Energetska efikasnost

Odabrani učesnici Letnje škole Energetske zajednice 2018.

Odabrani-ucesnici-Letnje-skole-Energetske-zajednice-2018

Slika: GIZ ORF-EE

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice u dogovoru sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija odabrao je učesnike Letnje škole Energetske zajednice 2018, koja se održava u Splitu. Od rekordnih 269 prijava koje su podnete, 241 učesnik ispunio je kriterijum selekcije, od čega je 40 najkvalifikovanijih odabrano.

Vodeći računa o rodnom i geografskom balansu, broj uspešnih prijava podeljen je podjednako između muškaraca i žena iz 31 države. Izabrani učesnici dolaze iz različih oblasti, uključujući državnu administraciju, postdiplomske studije, istraživačke institucije, akademsku zajednicu, privatni sektor i nevladine organizacije. Ukupno 28 učesnika poseduje master diplomu (ili su u procesu upisa), 11 učesnika ima doktorat, a jedan radi kao asistent.

Letnju školu 2018. organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom i Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), koji finansira Savezno ministarstvo za saradnju i razvoj (BMZ) Republike Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Ulogu partnera na projektu od 2016. imaju Univerzitet Komenskog u Bratislavi, Jagelonski univerzitet u Krakovu, Masarikov univerzitet u Brnu, Regionalni centar za energetske politike (REKK) iz Budimpešte i Polis univerzitet iz Tirane. DOOR i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita pridružili su se timu 2018.

Treća Letnja škola Energetske zajednice biće održana u Splitu, u Hrvatskoj, od 25. avgusta do 1. septembra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Abazovic Crna Gora 2030 energetski nezavisna

Abazović obećao da će Crna Gora 2030. postati energetski nezavisna

25. maj 2018. - Odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da njegova koalicija zalaže za to da Crna Gora 2030. postane energetski nezavisna.

Ovih 18 energetskih kompanija su među 50 najinovativnijih kompanija na svetu

Ovih 18 energetskih kompanija je među 50 najinovativnijih na svetu

25. maj 2018. - Svedoci smo četvrte tehnološke revolucije – inovacije nikada nisu bile važnije. BCG je objavio listu 50 najinovativnijih kompanija na svetu.

subvencije-energetska efikasnost solarni paneli toplotne pumpe

Nova runda subvencija za solarne panele i energetsku efikasnost u Srbiji

25. maj 2018. - Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je javni poziv za lokalne samouprave, a zatim će uslediti konkursi za izvođače radova i građane

Bogdanovic EBRD BEF 2023 Dekarbonizaciji urbanih sredina grejanje obnovljive izvore

Bogdanović (EBRD): Dekarbonizaciji urbanih sredina najviše doprinosi grejanje na obnovljive izvore

25. maj 2018. - U dekarbonizaciji urbanih sredina najviše mogu da pomognu sistemi na obnovljive izvore energije, kazao je na konferenciji BEF 2023 Bojan Bogdanović iz EBRD-a