Energetska efikasnost

Odabrani učesnici Letnje škole Energetske zajednice 2018.

Odabrani-ucesnici-Letnje-skole-Energetske-zajednice-2018

Slika: GIZ ORF-EE

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

comments icon

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice u dogovoru sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija odabrao je učesnike Letnje škole Energetske zajednice 2018, koja se održava u Splitu. Od rekordnih 269 prijava koje su podnete, 241 učesnik ispunio je kriterijum selekcije, od čega je 40 najkvalifikovanijih odabrano.

Vodeći računa o rodnom i geografskom balansu, broj uspešnih prijava podeljen je podjednako između muškaraca i žena iz 31 države. Izabrani učesnici dolaze iz različih oblasti, uključujući državnu administraciju, postdiplomske studije, istraživačke institucije, akademsku zajednicu, privatni sektor i nevladine organizacije. Ukupno 28 učesnika poseduje master diplomu (ili su u procesu upisa), 11 učesnika ima doktorat, a jedan radi kao asistent.

Letnju školu 2018. organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom i Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), koji finansira Savezno ministarstvo za saradnju i razvoj (BMZ) Republike Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Ulogu partnera na projektu od 2016. imaju Univerzitet Komenskog u Bratislavi, Jagelonski univerzitet u Krakovu, Masarikov univerzitet u Brnu, Regionalni centar za energetske politike (REKK) iz Budimpešte i Polis univerzitet iz Tirane. DOOR i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita pridružili su se timu 2018.

Treća Letnja škola Energetske zajednice biće održana u Splitu, u Hrvatskoj, od 25. avgusta do 1. septembra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

25. maj 2018. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

25. maj 2018. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

25. maj 2018. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

25. maj 2018. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik