Energetska efikasnost

Odabrani učesnici Letnje škole Energetske zajednice 2018.

Odabrani-ucesnici-Letnje-skole-Energetske-zajednice-2018

Slika: GIZ ORF-EE

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.05.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice u dogovoru sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija odabrao je učesnike Letnje škole Energetske zajednice 2018, koja se održava u Splitu. Od rekordnih 269 prijava koje su podnete, 241 učesnik ispunio je kriterijum selekcije, od čega je 40 najkvalifikovanijih odabrano.

Vodeći računa o rodnom i geografskom balansu, broj uspešnih prijava podeljen je podjednako između muškaraca i žena iz 31 države. Izabrani učesnici dolaze iz različih oblasti, uključujući državnu administraciju, postdiplomske studije, istraživačke institucije, akademsku zajednicu, privatni sektor i nevladine organizacije. Ukupno 28 učesnika poseduje master diplomu (ili su u procesu upisa), 11 učesnika ima doktorat, a jedan radi kao asistent.

Letnju školu 2018. organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom i Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), koji finansira Savezno ministarstvo za saradnju i razvoj (BMZ) Republike Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Ulogu partnera na projektu od 2016. imaju Univerzitet Komenskog u Bratislavi, Jagelonski univerzitet u Krakovu, Masarikov univerzitet u Brnu, Regionalni centar za energetske politike (REKK) iz Budimpešte i Polis univerzitet iz Tirane. DOOR i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita pridružili su se timu 2018.

Treća Letnja škola Energetske zajednice biće održana u Splitu, u Hrvatskoj, od 25. avgusta do 1. septembra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

IFC kredit najvece kogenerativno postrojenje biomasu Srbiji

IFC odobrio kredit za najveće kogenerativno postrojenje na biomasu u Srbiji

25. maj 2018. - IFC je omogućio proizvođaču papira Drenik ND da ugovori pozajmice od ukupno 106 miliona evra, iz kojeg će finansirati izgradnju CHP pogona

crna gora eko fond subvencije energetska efikasnost solar toplotne pumpe

Subvencije crnogorskim opštinama za solarne panele i toplotne pumpe

25. maj 2018. - Lokalne samouprave imaju rok do 7. maja da se prijave na javni konkurs za dodelu subvencija za povećanje energetske efikasnosti

Solar sjever. Saša Mujović

Solari sjever: novi projekat za ugradnju solarnih panela u Crnoj Gori

25. maj 2018. - Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović pokrenuo je aktivnosti za realizaciju novog projekta za ugradnju solarnih panela

sarajevo vlada kanton vazduh strategija ugalj

Sarajevo spremilo strategiju kojom će za 90 odsto smanjiti emisije iz individualnih ložišta

25. maj 2018. - Vlada Kantona Sarajevo pripremila je strategiju ograničenja korišćenja uglja i ostalih čvrstih goriva za period 2023-2033.