OIE

Objavljen poziv za učešće u program Energy Wood III u Crnoj Gori

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za distributere i instalatere opreme za grejanje na biomasu za učešće u programu Energy Wood III i uputilo poziv bankama da dostave pismo zainteresovanosti za učešće u ovom projektu.

Ministarstvo ekonomije je obezbedilo 50.000 evra za  treću fazu projekta Energy Wood, u okviru koje će građani tokom jeseni moći da apliciraju za beskamatne kredite u cilju kupovine i ugradnje sistema za grejanje na biomasu (pelet/briket).

Građani će moći da pomoću beskamatnih kredita do 3.500 evra sa periodom otplate do 5 godina zamene stare sisteme grejanja modernim efikasnim tehnologijama, koje imaju manje operativne troškove i znatno manji negativan uticaj na životnu sredinu.

Rok za dostavu ponuda zainteresovanih distributera i instalatera u okviru javnog poziva je 6. septembar 2017.godine, a zainteresovane banke mogu poslati pismo zainteresovanosti za učešće u tom projektu do 28. avgusta 2017.godine.

Projekat Energy Wood III je nastavak dva projekta koji su u prethodne četiri godine sprovedena uz podršku Agencije za razvojnu saradnju Luksemburga i Vlade Norveške. U okviru tih projekata ugrađeno je  775 sistema za grejanje na biomasu.

Ciljevi ovog programa su smanjenje kamatnih stopa za klijente i rizika za ulazak finansijskih institucija u novi segment tržišta, podsticanje razvoja partnerstava između komercijalnih banaka i distributera opreme za grejanje na biomasu, kao i smanjenje ukupnih emisija gasova staklene bašte kroz ugradnju sistema greanja na biomasu.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektroprivrede region radionice trgovina emisijama EU ETS oporezivanje co2 cbam

Radionica o sistemu za trgovanje emisijama: Saradnja regionalnih elektroprivreda je put za energetsku tranziciju

7. avgust 2017. - Firme iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije razgovarale su i o zajedničkom nastupu za obezbeđenje sredstava za investicije

seepex unutardnevno trziste pks

Srbija u junu dobija unutardnevno tržište struje – sledeći korak je spajanje sa jedinstvenim evropskim tržištem

7. avgust 2017. - SEEPEX jer sa svojim partnerima predstavio šta kupcima i prodavcima struje nudi novo tržište na srpskoj berzi

EU zabranila prodaju vozila benzin dizel od 2035 godine

Finalno potvrđeno: EU zabranila prodaju vozila na benzin, dizel od 2035. godine

7. avgust 2017. - Ministri energetike zemalja EU dogovorili su zabranu prodaje novih automobila i kombija na benzin i dizel od 2035, ali uz jedan izuzetak

Industrija vetra do 2025 rekordno rasti preti zagusenje

Industrija vetra će do 2025. rekordno rasti, ali joj preti zagušenje

7. avgust 2017. - Nakon usporavanja ekspanzije prošle godine, sektor vetroelektrana može da do 2025. očekuje uzastopno obaranje rekorda, objavio je GWEC