OIE

Objavljen poziv za učešće u program Energy Wood III u Crnoj Gori

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za distributere i instalatere opreme za grejanje na biomasu za učešće u programu Energy Wood III i uputilo poziv bankama da dostave pismo zainteresovanosti za učešće u ovom projektu.

Ministarstvo ekonomije je obezbedilo 50.000 evra za  treću fazu projekta Energy Wood, u okviru koje će građani tokom jeseni moći da apliciraju za beskamatne kredite u cilju kupovine i ugradnje sistema za grejanje na biomasu (pelet/briket).

Građani će moći da pomoću beskamatnih kredita do 3.500 evra sa periodom otplate do 5 godina zamene stare sisteme grejanja modernim efikasnim tehnologijama, koje imaju manje operativne troškove i znatno manji negativan uticaj na životnu sredinu.

Rok za dostavu ponuda zainteresovanih distributera i instalatera u okviru javnog poziva je 6. septembar 2017.godine, a zainteresovane banke mogu poslati pismo zainteresovanosti za učešće u tom projektu do 28. avgusta 2017.godine.

Projekat Energy Wood III je nastavak dva projekta koji su u prethodne četiri godine sprovedena uz podršku Agencije za razvojnu saradnju Luksemburga i Vlade Norveške. U okviru tih projekata ugrađeno je  775 sistema za grejanje na biomasu.

Ciljevi ovog programa su smanjenje kamatnih stopa za klijente i rizika za ulazak finansijskih institucija u novi segment tržišta, podsticanje razvoja partnerstava između komercijalnih banaka i distributera opreme za grejanje na biomasu, kao i smanjenje ukupnih emisija gasova staklene bašte kroz ugradnju sistema greanja na biomasu.

Tagovi: , ,

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

energetska zajednica godisnji izvestaj 2020

Godišnji izveštaj Energetske zajednice: Reforme nije zaustavio ni COVID-19

23 November 2020 - Izveštaj otkriva da su članice postigle napredak u tržišno orijentisanim i održivim energetskim reformama uprkos krizi COVID-19.

solar termal pancevo topla voda

Najveći solarno-termalni sistem za pripremanje sanitarne tople vode na Balkanu nalazi se u Pančevu

20 November 2020 - U pripremi je još napredniji sistem koji će proizvoditi i toplotnu energiju iz solarne energije.

albanija aukcija spitalles solarna elektrana

Albanija raspisala treću aukciju za gradnju solarnih elektrana

20 November 2020 - Albanija nastavlja da koristi model koji joj je obezbedio najnižu cenu solarne energije na Balkanu.

EU 2050 300 gigavata vetroelektrana na vodi

EU želi da 2050. godine ima 300 gigavata iz vetroelektrana na vodi

20 November 2020 - Strategija EU za energiju iz obnovljivih izvora na vodi do 2050. predviđa snagu vetroelektrana od 300 gigavata i dodatne pogone