OIE

Objavljen poziv za učešće u program Energy Wood III u Crnoj Gori

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za distributere i instalatere opreme za grejanje na biomasu za učešće u programu Energy Wood III i uputilo poziv bankama da dostave pismo zainteresovanosti za učešće u ovom projektu.

Ministarstvo ekonomije je obezbedilo 50.000 evra za  treću fazu projekta Energy Wood, u okviru koje će građani tokom jeseni moći da apliciraju za beskamatne kredite u cilju kupovine i ugradnje sistema za grejanje na biomasu (pelet/briket).

Građani će moći da pomoću beskamatnih kredita do 3.500 evra sa periodom otplate do 5 godina zamene stare sisteme grejanja modernim efikasnim tehnologijama, koje imaju manje operativne troškove i znatno manji negativan uticaj na životnu sredinu.

Rok za dostavu ponuda zainteresovanih distributera i instalatera u okviru javnog poziva je 6. septembar 2017.godine, a zainteresovane banke mogu poslati pismo zainteresovanosti za učešće u tom projektu do 28. avgusta 2017.godine.

Projekat Energy Wood III je nastavak dva projekta koji su u prethodne četiri godine sprovedena uz podršku Agencije za razvojnu saradnju Luksemburga i Vlade Norveške. U okviru tih projekata ugrađeno je  775 sistema za grejanje na biomasu.

Ciljevi ovog programa su smanjenje kamatnih stopa za klijente i rizika za ulazak finansijskih institucija u novi segment tržišta, podsticanje razvoja partnerstava između komercijalnih banaka i distributera opreme za grejanje na biomasu, kao i smanjenje ukupnih emisija gasova staklene bašte kroz ugradnju sistema greanja na biomasu.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Siemens Gamesa prvu vetroturbinu vodi reciklabilnim elisama

Siemens Gamesa instalirao prvu vetroturbinu na vodi sa reciklabilnim elisama

09 августа 2022 - RWE je u svom vetroparku na moru u izgradnji otpočeo testiranje vetroturbine s potpuno reciklabilnim elisama kompanije Siemens Gamesa

republika-srpska-solar-program

Republika Srpska planira izgradnju 50.000 manjih solarnih elektrana

08 августа 2022 - Program predviđa 50.000 solarnih instalacija na stambenim i poslovnim objektima širom entiteta, ukupne snage oko 250 MW

Beogradske-elektrane-geotermalna-energija

Beogradske elektrane istražuju geotermalni potencijal za daljinsko grejanje

08 августа 2022 - Cilj studije je da se utvrde mogućnosti za korišćenje podzemnih voda za daljinsko grejanje, što bi pomoglo da se sistem dekarbonizuje