OIE

Nemačka kompanija GOPA konsultant ERS-a za vetropark Hrgud

gopa ers vetroelektrana hrgud ugovor

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Nemačka kompanija GOPA Intec International energy Consultants biće konsultant Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji njene prve vetroelektrane Hrgud.

Delegacija Elektroprivrede Republike Srpske predvođena izvršnim direktorom za investicije i razvoj Jovicom Vlatkovićem potpisala je sa nemačkom firmom GOPA Intec International energy Consultants ugovor za PIK konsultanta za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji vetroelektrane Hrgud, saopštio je ERS.

U narednom periodu sledi priprema tenderske dokumentacije za izgradnju prve vetroelektrane u Republici Srpskoj instalisane snage 48 MW i prosečne godišnje proizvodnje 126 GWh.

Kredit za projekat obezbedila je nemačka KfW banka krajem 2016.

Vrednost projekta je 64,3 miliona evra od čega je 60 miliona obezbedila nemačka KfW banka, a ostatak ERS. Kredit je odobren krajem 2016. godine.

Vetropark Hrgud je jedan od strateških projekata ERS-a uz hidroelektrane Dabar, Buk Bijela, Bistrica, kao i solarnu elektranu Trebinje 1. Kompanija planira da u narednom periodu izgradi elektrane na obnovljive izvore instalisane snage 1.000 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska tranzicija razvojna sansa EPCG Crnu Goru

Energetska tranzicija je razvojna šansa za EPCG, celu Crnu Goru

22. septembar 2021. - Energetska tranzicija se pokazala kao razvojna šansa za Crnu Goru, naveli su glavni govornici na Simpozijumu energetike EPCG Net 2023

aukcije srbija maksimalna cena premije

Vlada Srbije odredila maksimalnu cenu na aukcijama za premije za vetar i solar

22. septembar 2021. - U isto vreme su donete i nove uredbe o balansnoj odgovornosti i premiji i fid-in tarifi, što sve predstavlja pripremu za prve aukcije u Srbiji

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara, usvojene uredbe o balansiranju i premiji i fid-in tarifi

22. septembar 2021. - Vlada Srbije odredila je kvotu za solar i definisala pravila u vezi sa balansiranjem i premijama i fid-in tarifama

Zakon o energetici izmene vlada srbije

Srbija menja Zakon o energetici: osniva se Republička komisija za energetske mreže

22. septembar 2021. - Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici kojim se usklađuje nacionalno zakonodavstvo sa propisima EU