OIE

Nemačka kompanija GOPA konsultant ERS-a za vetropark Hrgud

gopa ers vetroelektrana hrgud ugovor

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Nemačka kompanija GOPA Intec International energy Consultants biće konsultant Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji njene prve vetroelektrane Hrgud.

Delegacija Elektroprivrede Republike Srpske predvođena izvršnim direktorom za investicije i razvoj Jovicom Vlatkovićem potpisala je sa nemačkom firmom GOPA Intec International energy Consultants ugovor za PIK konsultanta za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji vetroelektrane Hrgud, saopštio je ERS.

U narednom periodu sledi priprema tenderske dokumentacije za izgradnju prve vetroelektrane u Republici Srpskoj instalisane snage 48 MW i prosečne godišnje proizvodnje 126 GWh.

Kredit za projekat obezbedila je nemačka KfW banka krajem 2016.

Vrednost projekta je 64,3 miliona evra od čega je 60 miliona obezbedila nemačka KfW banka, a ostatak ERS. Kredit je odobren krajem 2016. godine.

Vetropark Hrgud je jedan od strateških projekata ERS-a uz hidroelektrane Dabar, Buk Bijela, Bistrica, kao i solarnu elektranu Trebinje 1. Kompanija planira da u narednom periodu izgradi elektrane na obnovljive izvore instalisane snage 1.000 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

22. septembar 2021. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

22. septembar 2021. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

22. septembar 2021. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

22. septembar 2021. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.