OIE

Nemačka kompanija GOPA konsultant ERS-a za vetropark Hrgud

gopa ers vetroelektrana hrgud ugovor

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Nemačka kompanija GOPA Intec International energy Consultants biće konsultant Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji njene prve vetroelektrane Hrgud.

Delegacija Elektroprivrede Republike Srpske predvođena izvršnim direktorom za investicije i razvoj Jovicom Vlatkovićem potpisala je sa nemačkom firmom GOPA Intec International energy Consultants ugovor za PIK konsultanta za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji vetroelektrane Hrgud, saopštio je ERS.

U narednom periodu sledi priprema tenderske dokumentacije za izgradnju prve vetroelektrane u Republici Srpskoj instalisane snage 48 MW i prosečne godišnje proizvodnje 126 GWh.

Kredit za projekat obezbedila je nemačka KfW banka krajem 2016.

Vrednost projekta je 64,3 miliona evra od čega je 60 miliona obezbedila nemačka KfW banka, a ostatak ERS. Kredit je odobren krajem 2016. godine.

Vetropark Hrgud je jedan od strateških projekata ERS-a uz hidroelektrane Dabar, Buk Bijela, Bistrica, kao i solarnu elektranu Trebinje 1. Kompanija planira da u narednom periodu izgradi elektrane na obnovljive izvore instalisane snage 1.000 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Solari 5000+ prosiruje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Projekat Solari 5000+ biće proširen na ugradnju energetski efikasne stolarije

22. septembar 2021. - Eletroprivreda Crne Gore predlaže proširenje portfolija projekta Solari 5000+ na ugradnju energetski efikasne stolarije

globalna-energetska-tranzicija-gubi-zamah-zbog-ekonomske-i-politicke-nestabilnosti-wef

Globalna energetska tranzicija gubi zamah zbog ekonomske i političke nestabilnosti

22. septembar 2021. - Evropske zemlje vode na rang-listi energetske tranzicije koju sastavlja Svetski ekonomski forum, pri čemu je Švedska na vrhu

Masdar-3-2-milijarde-kupi-grcku-kompaniju-Terna-Energy

Masdar spremio 3,2 milijarde evra da kupi grčku kompaniju Terna Energy

22. septembar 2021. - Masdar iz UAE kreće u ekspanziju u Grčkoj i Evropi preuzimanjem kompanije Terna Energy za 2,4 milijarde evra, odnosno 3,2 milijarde uključujući dugove i još neke stavke

Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije izolacije fasade solarne panele

Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade i solarne panele

22. septembar 2021. - U Sremskoj Mitrovici je održana prva od 12 tribina 'Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele?'