Električna energija

Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH imenovao novu upravu

epbih novi nadzorni odbor

Foto: EPBiH

Objavljeno

23.08.2023.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.08.2023.

Komentari

0

Podeli

Nadzorni odbor Elektroprivreda BiH danas je na konstitutivnoj sednici imenovao predsednika, kao i novog generalnog direktora i izvršne direktore kompanije. Članovi Nadzornog odbora, koji su imenovani juče, kao i generalni direktor i izvšni direktori imaju status vršioca dužnosti jer je planirano raspisivanje konkursa za izbor nove uprave.

Na osnovu prethodne saglasnosti Vlade Federacije BiH, Nadzorni odbor doneo je odluke o  razrešenju generalnog direktora i izvršnih direktora – članova Uprave EPBiH, saopštila je kompanija.

Da podsetimo, početkom avgusta Vlada Federacije BiH donela je odluku o razrešenju celokupnog rukovodstva ovog javnog preduzeća, a juče je Skupština akcionara EPBiH izabrala novi Nadzorni odbor.

Sanel Buljubašić imenovan je za v.d. generalnog direktora

Danas je Nadzorni odbor za predsednika imenovao Ženju Ljubuškića, kao i vršioce dužnosti generalnog direktora i izvršnih direktora koji će te funkcije obavljati, kako je rečeno, do okončanja konkursne procedure.

Sanel Buljubašić imenovan je za v.d. generalnog direktora, Fahrudin Tanović za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju, Edisej Sjerotanović za v.d. izvršnog direktora za distribuciju, Nevad Ikanović za v.d. izvršnog direktora za snabdevanje i trgovinu, Sanela Jurišić za v.d. izvršne direktorke za ekonomske poslove, Amra Ohranović  za v.d.  izvršne direktorke za pravne poslove i ljudske resurse i  Harun Gadžua za v.d. izvršnog direktora za kapitalne investicije.

Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti generalnog direktora i izvršnih direktora Nadzorni odbor  je doneo na osnovu prethodno dobijene saglasnosti Vlade Federacije BiH, saopštila je Elektroprivreda BiH.

I Nadzorni odbor će se birati na konkursu

Inače, juče je Skupština akcionara EPBiH, kako je saopšteno, pre isteka mandata, a radi gubitka poverenja akcionara dužnosti razrešila članove Nadzornog odbora ispred državnog kapitala Izeta Žigića, Milenka Obada, Admira Softića, Safeta Isića, Muhidina Zameticu i Selvedina Subašića. Član Odbora ispred privatnog kapitala, Ivan Gržić, razrešen je na lični zahtev.

Za člana Nadzornog odbora ispred privatnog kapitala opet je izabran Ivan Gržić

Za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do tri meseca, imenovani su Ženja Ljubuškić, Damir Okanović, Vedran Kaser, dr.sci. Milenko Obad, Idham Kruško i Edin Hamzić, saopštila je EPBiH, i dodala da je za člana Nadzornog odbora ispred privatnog kapitala na period od četiri godine imenovan Ivan Gržić.

Lokalni mediji kao razlog za smenu rukovodstva kompanije naveli su zahtev rudara koji su na protestu u Sarajevu, početkom meseca, tražili smene, veće plate i bolje uslove rada. Zahtev je uputio Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

EPBiH je u prvoj polovini ove godine zabeležila gubitak, ali je saopštila da do kraja godine očekuje bolje rezultate i rekordnu dobit od 100 miliona konvertibilnih maraka.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

23. avgust 2023. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

23. avgust 2023. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

23. avgust 2023. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

23. avgust 2023. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović