x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Na izložbi EkoSPEKTAR predstavljeni pobednici konkursa Priroda bez cenzure

23.09.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: ImpactEco
Na izložbi EkoSPEKTAR predstavljeni pobednici konkursa Priroda bez cenzure

Ekološko udruženje ImpactEco je povodom godinu dana postojanja organizovalo izložbu EkoSPEKTAR, koja je 19. septembra održana u operi i teatru Madlenianum. Na izložbi su predstavljeni pobednici konkursa Priroda bez cenzure.

Na izložbi EkoSPEKTAR predstavljeno je dvadeset najboljih radova fotografa iz Srbije, koji su posvedočili o postojanju dva spektra – „jednog, koji nastaje kao posledica negativnog uticaja čoveka na životnu sredinu i drugog, koji prikazuje lepote naše zemlje koje treba očuvati za buduće naraštaje“, saopštio je organizator.

Fotografije koje ističu lepotu prirode bile su izrađene u boji, dok su one uzmemirujuće bile crno-bele kako bi se postigao veći kontrast između dva vida ophođenja prema prirodi.

Foto: ImpactEco

Udruženje ImpactEco je na izložbi predstavilo pobednike foto-konkursa Priroda bez cenzure i nagradilo ih poklon paketom partnera Cegerina. Autori dve najbolje fotografije su Maja Vujošević, koja je predstavila negativan čovekov uticaj na okruženje, i Vladimir Gašić, koji je prikazao prirodne lepote Srbije, navodi se u saopštenju.

“Svi naši projekti osmišljeni su sa tendencijom aktiviranja zajednice u pravcu ostvarenja Ciljeva održivog razvoja, koje su formulisale Ujedinjene nacije. Naša trogodišnja vizija obuhvata edukaciju više od 50 hiljada mladih i 10 hiljada starijih osoba u Srbiji o značaju ekologije, kao i okupljanje 5 hiljada građana u 50 akcija čišćenja širom Srbije”, rekao je Vučeta Obradović, osnivač i predsednik udruženja.

Obradović se zahvalio prijateljima projekta EkoSPEKTAR, a to su: Ćao Šećeru, Premier čokolada, Kabinet brewery pivara, Đumbir Superfood Bar, vinarija Virtus, Konsberry džemovi, BioVita, Coca-Cola Hellenic, Fill papirne slamčice, dr Wolfin, Cegerina i udruženje Živimo zajedno.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.