Energetska efikasnost

Međunarodni dani energetike i investicija 2. i 3. marta u Novom Sadu

Photo: CEDEF

Objavljeno

26.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Šesti po redu Međunarodni dani energetike i investicija biće održani 2-3. marta u Novom Sadu. Očekuje se da će manifestacija će okupiti više od 2.000 učesnika sa ciljem da se podstakne investiranje u energetski sektor, a otvoriće je pokrajinski premijer Igor Mirović.

Fokus Međunarodnih dana energetike i investicija će biti na temama u oblasti energetike, finansiranja i građevinarstva, sa posebnim osvrtom na vezu građevinarstva i energetike kroz energetsku efikasnost u zgradarstvu. Takođe, specifičan akcenat će biti i na najaktuelnijoj temi današnjice – borbi protiv klimatskih promena.

Tokom dva dana, predstaviće se kompanije i tehnologije u oblasti energetske efikasnosti, građevinarstva, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, finansijske institucije i organizacije koje finansiraju projekte u ovoj oblasti, lokalne samouprave, agencije i udruženja.

Program sadrži preko 20 konferencija, okruglih stolova, radionica i B2B sastanaka. Na manifestacije će učestvovati predstavnici vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju.

Svrha manifestacije je da se podstaknu investiranja u energetski i građevinski sektor, industrijske parkove, izgradnju prečistača otpadnih voda, stimuliše veće korišćenje obnovljivih izvora energije, ESCO ugovora i javno-privatnih partnerstva, primenu mera energetske efikasnosti kao i povećanje svesti o klimatskim promenama u Srbiji i regionu.

Sa ciljem jasnijeg prepoznavanja manifestacije u međunarodnim krugovima i direktnog kontakta sa potencijalnim stranim investitorima u ovim oblastima, i ove godine će Medjunarodni dani energetike i investicija imati specijalne partnere u kategoriji država- “Zemlja partner” i “Zemlja prijatelj”.

Organizatori događaja su Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF), Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Program možete naći OVDE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

subvencije energetska efikasnost izolacija solarni paneli

Građanima Srbije ove godine rekordnih 70 miliona evra subvencija za solarne panele i energetsku efikasnost

26. februar 2017. - Dosad su u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije podeljene subvencije u vrednosti od 23 miliona evra

vojvodina ebrd javni objekti kredit donacija

Vojvodina će investirati 16 miliona evra u energetsku efikasnost 80 javnih objekata

26. februar 2017. - Planirani su radovi na termoizolaciji, postavljanje novih prozora, unapređenje sistema grejanja, ventilacije i hlađenja

Vlada Srbije sarađuje sa USAID-om na unapređenju energetske efikasnosti

Vlada Srbije sarađuje sa USAID-om na unapređenju energetske efikasnosti

26. februar 2017. - Vlada Srbije i USAID su potpisali memorandum o razumevanju o zajedničkom radu na unapređenju energetske efikasnosti u Srbiji

toplovod obrenovac tent novi beograd ugovor eps beoelektrane

Beogradske elektrane i EPS potpisali ugovor o gradnji toplovoda od TENT-a do Novog Beograda

26. februar 2017. - Iz blokova A3 i A6 TENT-a A preuzimaće se toplotna energija i transportovati toplovodom kapacitete 600 MWt do toplane Novi Beograd.