Konferencija 22 februar registracija - srpski
Energetska efikasnost

Međunarodni dani energetike i investicija 2. i 3. marta u Novom Sadu

Photo: CEDEF

Objavljeno

26.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Šesti po redu Međunarodni dani energetike i investicija biće održani 2-3. marta u Novom Sadu. Očekuje se da će manifestacija će okupiti više od 2.000 učesnika sa ciljem da se podstakne investiranje u energetski sektor, a otvoriće je pokrajinski premijer Igor Mirović.

Fokus Međunarodnih dana energetike i investicija će biti na temama u oblasti energetike, finansiranja i građevinarstva, sa posebnim osvrtom na vezu građevinarstva i energetike kroz energetsku efikasnost u zgradarstvu. Takođe, specifičan akcenat će biti i na najaktuelnijoj temi današnjice – borbi protiv klimatskih promena.

Tokom dva dana, predstaviće se kompanije i tehnologije u oblasti energetske efikasnosti, građevinarstva, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, finansijske institucije i organizacije koje finansiraju projekte u ovoj oblasti, lokalne samouprave, agencije i udruženja.

Program sadrži preko 20 konferencija, okruglih stolova, radionica i B2B sastanaka. Na manifestacije će učestvovati predstavnici vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju.

Svrha manifestacije je da se podstaknu investiranja u energetski i građevinski sektor, industrijske parkove, izgradnju prečistača otpadnih voda, stimuliše veće korišćenje obnovljivih izvora energije, ESCO ugovora i javno-privatnih partnerstva, primenu mera energetske efikasnosti kao i povećanje svesti o klimatskim promenama u Srbiji i regionu.

Sa ciljem jasnijeg prepoznavanja manifestacije u međunarodnim krugovima i direktnog kontakta sa potencijalnim stranim investitorima u ovim oblastima, i ove godine će Medjunarodni dani energetike i investicija imati specijalne partnere u kategoriji država- “Zemlja partner” i “Zemlja prijatelj”.

Organizatori događaja su Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF), Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Program možete naći OVDE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetsko trziste Zapadnog Balkana integrise energetske tranzicije finansiranja

Energetsko tržište Zapadnog Balkana treba da se integriše radi lakše energetske tranzicije, finansiranja

14 јануара 2022 - Zajednički pristup zapadnobalkanskih zemalja olakšaće finansiranje zelene energije i napuštanje uglja, no izvori sredstava su još nedovoljni

najcitaniji tekstovi 2021 balkan green energy news

Najčitaniji tekstovi na portalu Balkan Green Energy News u 2021.

31 децембра 2021 - Čitaoce portala Balkan Green Energy News su 2021. godine najviše zanimali energetska efikasnost, prozjumeri i litijum

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

14 децембра 2021 - Srbija je u pregovorima o pristupanju EU otvorila klaster 4 – zelenu agendu i održivu povezanost, koji se sastoji od četiri poglavlja

Bitolj toplovod daljinsko grejanje termoelektrane na ugalj

Bitolj dobija toplovod za daljinsko grejanje iz termoelektrane na ugalj

09 децембра 2021 - Skoro 40 godina od otvaranja termoelektrane, kod termoenergetskog kompleksa REK Bitola krenula je izgradnja toplovoda za daljinsko grejanje