OIE

Lebane dobija solarnu elektranu od 8 MW

terra solar lebane

Foto: Siegfried Poepperl from Pixabay

Objavljeno

23.09.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.09.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Firma Terra Solar planira da instalira solarnu elektranu snage 8 megavata (MW) na teritoriji opštine Lebane.

Predstavnici firme Terra Solar posetili su opštinu Lebane kako bi predstavili projekat solarne elektrane predsedniku Opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću i njegovim saradnicima.

Nikola Oklobdžija, direktor firme Terra Solar, na sastanku je rekao da će elektrana „Lebane – Novo Selo“, snage 8 MW, biti instalirana na površini od 9,2 hektara.

Fotonaponsko postrojenje će sačinjavati 16.218 solarnih panela i proizvodiće električnu energiju dovoljnu za godišnju potrošnju 2.000 domaćinstava, rekao je Oklobdžija.

Terra Solar, kako je navedeno na sajtu opštine, se bavi investiranjem u izgradnju solarnih elektrana na teritoriji Srbije i na taj način značajno utiče na smanjenje zagađenja životne sredine.

terra solar lebane solarna elektrana

Vlasnici firme Terra Solar, prema podacima Agencije za privredne registre, su Nikola Oklobdžija, koji ima udeo od 80 odsto, i Ivan Pantelić sa udelom od 20 odsto.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Elektrana biogas Hrvatskoj bankrotirala ogranicenja cene struje

Elektrana na biogas u Hrvatskoj bankrotirala zbog ograničenja cene struje

23. septembar 2022. - Vlada Hrvatske mora hitno da pomogne elektranama na biogas ili će 70 odsto kapaciteta obustaviti rad, objavila je njihova asocijacija

Lokacije-elektrana-u-razvoju-Srbiji-prikljucenje-prenosnu-mrezu

Lokacije elektrana u razvoju u Srbiji koje čekaju priključenje na prenosnu mrežu

23. septembar 2022. - Stručnjak za energetiku Nenad Jovanović je sastavio kartu s lokacijama projekata elektrana sa zahtevima EMS-u za odobrenje priključenja

hrvatski telekom ht professio energia ppa ugovor

HT i Professio Energia potpisali prvi korporativni PPA ugovor u Hrvatskoj

23. septembar 2022. - Hrvatski Telekom saopštio je da je potpisan desetogodišnji virtualni korporativni ugovor o snabdevanju električnom energijom

vlada srbije prozjumer solarni paneli

I Vlada Srbije postaje prozjumer – solarni paneli biće postavljeni na tri zgrade

23. septembar 2022. - Projekat postavljanja solarnih elektrana je u završnoj fazi pripreme, kažu u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa