OIE

Lebane dobija solarnu elektranu od 8 MW

terra solar lebane

Foto: Siegfried Poepperl from Pixabay

Objavljeno

23.09.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.09.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Firma Terra Solar planira da instalira solarnu elektranu snage 8 megavata (MW) na teritoriji opštine Lebane.

Predstavnici firme Terra Solar posetili su opštinu Lebane kako bi predstavili projekat solarne elektrane predsedniku Opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću i njegovim saradnicima.

Nikola Oklobdžija, direktor firme Terra Solar, na sastanku je rekao da će elektrana „Lebane – Novo Selo“, snage 8 MW, biti instalirana na površini od 9,2 hektara.

Fotonaponsko postrojenje će sačinjavati 16.218 solarnih panela i proizvodiće električnu energiju dovoljnu za godišnju potrošnju 2.000 domaćinstava, rekao je Oklobdžija.

Terra Solar, kako je navedeno na sajtu opštine, se bavi investiranjem u izgradnju solarnih elektrana na teritoriji Srbije i na taj način značajno utiče na smanjenje zagađenja životne sredine.

terra solar lebane solarna elektrana

Vlasnici firme Terra Solar, prema podacima Agencije za privredne registre, su Nikola Oklobdžija, koji ima udeo od 80 odsto, i Ivan Pantelić sa udelom od 20 odsto.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nis zapoceo pripremu Mape puta za energetsku tranziciju

Niš započeo pripremu Mape puta za energetsku tranziciju do 2050. – prilika za konsultante

26 септембра 2022 - Mapa puta bi trebalo da bude u skladu sa planovima i propisima Evropske unije, navodi se u javnom pozivu za izbor firme koja će je napisati

Država na berzi kupila akcije EPCG za 15 miliona evra

23 септембра 2022 - Vlada Crne Gore je deonice kupila po početnoj ceni, 4,49 evra po komadu, saopštila je Montenegroberza

Makron Francuska iskljucivo obnovljive nuklearke prvog vetroparka na moru

Makron: Francuska ne može da se oslanja isključivo ni na obnovljive ni na nuklearke

23 септембра 2022 - Predsednik Emanuel Makron je na otvaranju prvog francuskog vetroparka na moru obećao brže izdavanje dozvola za projekte zelene energije i nuklearki

terra solar lebane

Lebane dobija solarnu elektranu od 8 MW

23 септембра 2022 - Vlasnici firme Terra Solar, prema podacima Agencije za privredne registre, su Nikola Oklobdžija i Ivan Pantelić