x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Konkurs za cirkularnost u građevinarstvu za mlade inženjere i master studente

25.09.2020. | Komentari: 0Autor:

Konkurs za cirkularnost u građevinarstvu za mlade inženjere i master studente

PKS, Cirekon i SrbGBC organizuju edukaciju i praksu iz cirkularne ekonomije u građevinskom sektoru za mlade inženjere i master studente, a najbolje projektno rešenje će biti nagrađeno sa 1.200 evra.

Privredna komora Srbije – PKS, Centar za cirkularnu ekonomiju Cirekon i Savet zelene gradnje Srbije (SrbGBC) objavili su poziv u okviru međunarodnog projekta CE Beacons: Western Balkan Circular and Climate Innovation Beacons za besplatnu praktičnu obuku. Program je za mlade inženjere, urbaniste, pejzažne arhitekte, menadžere gradnje i upravljanja objektima i one koji pohađaju master studije arhitekture, građevine, mašinstva i elektrotehnike.

Poslednji dan za prijave je 30. septembar, a edukacija o cirkularnoj ekonomiji u građevinarstvu traje do 15. decembra. Prva onlajn radionica je zakazana za 8. oktobar.

Učesnici i učesnice imaju priliku da dopune znanje, upoznaju druge struke i osvoje 1.200 evra za najbolje projektno rešenje za retrofiting. Imaju zadatak da osmisle i primene principe cirkularne gradnje na zadatom objektu u Beogradu. Članovi pobedničkog tima dobijaju i godišnju članarinu u SrbGBC-u.

Prva onlajn radionica je zakazana za 8. oktobar, a prijave su moguće zaključno s 30. septembrom

Oni će moći da učestvuju u studiji izvodljivosti i osnivanju otvorenih centara za inovacije, cirkularnih svetionika..

Biće reči o građevinarstvu kao nosiocu naprednih koraka u pravcu održivosti gradova, ali i jednom od najvećih proizvođača otpada, a program vode stručnjaci. CE Beacons je dobio podršku EIT Climate-KIC-a, inicijative Evropske unije za inovacije u prilagođavanju klimatskim promenama.

U projektu učestvuju i Institut za klimu, životnu sredinu i energiju Wuppertal iz Nemačke, bugarski Cleantech, Privredna, industrijska i poljoprivredna komora iz Temišvara u Rumuniji i Centar za istraživanje i inovaciju Athena iz Grčke.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.