Životna sredina

Konkurs za cirkularnost u građevinarstvu za mlade inženjere i master studente

Konkurs cirkularnost gradjevinarstvu mlade inzenjere studente

Objavljeno

25.09.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.09.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

PKS, Cirekon i SrbGBC organizuju edukaciju i praksu iz cirkularne ekonomije u građevinskom sektoru za mlade inženjere i master studente, a najbolje projektno rešenje će biti nagrađeno sa 1.200 evra.

Privredna komora Srbije – PKS, Centar za cirkularnu ekonomiju Cirekon i Savet zelene gradnje Srbije (SrbGBC) objavili su poziv u okviru međunarodnog projekta CE Beacons: Western Balkan Circular and Climate Innovation Beacons za besplatnu praktičnu obuku. Program je za mlade inženjere, urbaniste, pejzažne arhitekte, menadžere gradnje i upravljanja objektima i one koji pohađaju master studije arhitekture, građevine, mašinstva i elektrotehnike.

Poslednji dan za prijave je 30. septembar, a edukacija o cirkularnoj ekonomiji u građevinarstvu traje do 15. decembra. Prva onlajn radionica je zakazana za 8. oktobar.

Učesnici i učesnice imaju priliku da dopune znanje, upoznaju druge struke i osvoje 1.200 evra za najbolje projektno rešenje za retrofiting. Imaju zadatak da osmisle i primene principe cirkularne gradnje na zadatom objektu u Beogradu. Članovi pobedničkog tima dobijaju i godišnju članarinu u SrbGBC-u.

Prva onlajn radionica je zakazana za 8. oktobar, a prijave su moguće zaključno s 30. septembrom

Oni će moći da učestvuju u studiji izvodljivosti i osnivanju otvorenih centara za inovacije, cirkularnih svetionika..

Biće reči o građevinarstvu kao nosiocu naprednih koraka u pravcu održivosti gradova, ali i jednom od najvećih proizvođača otpada, a program vode stručnjaci. CE Beacons je dobio podršku EIT Climate-KIC-a, inicijative Evropske unije za inovacije u prilagođavanju klimatskim promenama.

U projektu učestvuju i Institut za klimu, životnu sredinu i energiju Wuppertal iz Nemačke, bugarski Cleantech, Privredna, industrijska i poljoprivredna komora iz Temišvara u Rumuniji i Centar za istraživanje i inovaciju Athena iz Grčke.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

25. septembar 2020. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

25. septembar 2020. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

25. septembar 2020. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

25. septembar 2020. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena