Energetska efikasnost

Knjaz Miloš će uštedeti energiju s novom opremom

Knjaz Milos ustedeti energiju novom opremom

Slika: Knjaz Miloš

Objavljeno

18.06.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.06.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Energetska efikasnost je najbolji izvor energije. Kompanije koje smanje potrošnju energije uz isti učinak imaće manje troškove, što ih čini konkurentnijim. Knjaz Miloš je unapredio proizvodnu liniju uz pomoć kuće UniCredit lizing, partnerske finansijske institucije GEFF Srbija lizinga.

Sedište kompanije Knjaz Miloš je u Aranđelovcu, gde je u Bukovičkoj banji pre više od dva veka podigla prvu fabriku za flaširanje mineralne vode u Srbiji. Jedna je od najvećih proizvođača prirodne mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u regionu. Pored najpoznatije mineralne gazirane vode Knjaz Miloš, proizvodni asortiman obuhvata i brendove Aqua Viva, Guarana, Tube, Remix Knjaz, Golf i Gusto.

Jedan od glavnih kriterijuma kompanije pri razvoju i širenju poslovanja je energetska efikasnost, u skladu sa ciljevima održivog razvoja i odgovornog poslovanja.

Knjaz Milos ustedeti energiju opremom
Slika: Knjaz Miloš

Nove mašine za proizvodnju sokova i karbonizaciju

Kompanija se tako nedavno odlučila da preko UniCredit lizinga nabavi novu i efikasnu opremu za karbonizaciju sokova.

UniCredit lizing je partnerska finansijska institucija GEFF programa za finansiranje zelene ekonomije (GEFF Srbija lizing) Evropske banke za obnovu i razvoj. GEFF-ov tim inženjera je procenio potencijal uštede energije i finansijsko-tehničke parametre projekta.

Investicija je vredna 594.000 evra

Knjaz Miloš će sa svojim mašinama za proizvodnju sokova i karbonizaciju ostvariti uštedu primarne energije od 75 megavat-sati godišnje. Investicija je vredna 594.000 evra, a potrošnja struje je po jedinici proizvodnje smanjena za 35 odsto.

Odgovorno poslovanje uz zaštitu životne sredine

„Kako je održivi zeleni razvoj cilj koji možemo postići isključivo zajedno, dobrom saradnjom duž celog lanca kreiranja vrednosti, zahvalni smo za prilike koje kreiraju banke, proizvođači efikasne opreme i svi drugi partneri, sa kojima delimo misiju odgovorne proizvodnje i očuvanja životne sredine“, navela je Milana Petrović, menadžerka za javne i korporativne poslove kompanije Knjaz Miloš.

GEFF Srbija lizing je razvila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a podržali su ga Zeleni klimatski fond (Green Climate Fund)Vlada Luksemburga. GEFF Srbija lizing i UniCredit lizing su nedavno finansirali investiciju zemljoradničke zadruge Graničar iz Šida u visokoefikasne traktore.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

18. jun 2021. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike

U Bjelom Polju i Pljevljima pokrenuti posebni programi energetske efikasnosti

Građani Bijelog Polja i Pljevalja dobiće subvencije za energetsku efikasnost

18. jun 2021. - Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović inicirao je posebne programe za energetsku efikasnost u opštinama Pljevlja i Bjelo Polje

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeca

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeća

18. jun 2021. - Mala i srednja preduzeća iz zemalja koje učestvuju u Programu jedinstvenog tržišta EU mogu da se prijave za savetodavnu i finansijsku podršku

solarni paneli reciklaza startap Solar Materials

Revolucionarna tehnologija za recikliranje 98 odsto materijala iz solarnih panela

18. jun 2021. - Solar Materials osvojio je nagradu Solar Startup Award 2024 za svoje pionirsko rešenje za reciklažu solarnih panela