OIE

Izabran Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena u održivoj energetici

Savetodavni odbor članice WISE Srbija mreže, prvi sastanak

Foto: BGEN

Objavljeno

13.02.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.02.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

WISE Srbija mreža žena izabrala je Savetodavni odbor koji čini pet istaknutih žena koje se profesionalno bave održivim energetikim razvojem, klimatskom akcijom i životnom sredinom. Neda Lazendić je prva predsednica Savetodavnog odbora.

Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena (eng. Women of Serbia in Sustainable Energy – WISE) održao je prvi sastanak u hotelu Crowne Plaza i za predsednicu izabrao Nedu Lazendić, direktorku kompanije WV-International.

Projekat WISE Srbija promoviše aktivno učešće, zastupljenost i jačanje uloge žena u održivoj energetici, klimatskoj akciji i zelenoj ekonomiji, fokusirajući se na njihovu ulogu u energetskoj tranziciji, demokratizaciji i decentralizaciji energetike. Ova inicijativa predstavlja pionirski korak u Srbiji i regionu, okupljajući više od 220 članica.

Članice Savetodavnog odbora WISE Srbije mreže su:

  • Maja Turković, izvršna potpredsednica kompanije CWP Europe
  • Neda Lazendić, direktorka kompanije WV-International,
  • Ivona Milić, viša ESG specijalistkinja za korporativne klijente u Raiffeisen banci,
  • Iva Đinđić Ćosić, vodeći stručni saradnik za ugovore u Elektromreži Srbije
  • Ankica Barbulov, direktorka kompanije Negawatt Solutions.

Lazendić: WISE Srbija je posebna mreža za mene

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je izbor predsedavajuće Odbora, a članice su jednoglasno izabrale Nadu Lazendić za tu funkciju.

neda_lazendic
Foto: Neda Lazendić

„Iako sam članica mnogih udruženja, WISE Srbija je posebna mreža za mene. Pozicija žena u energetici znatno je unapređena poslednjih godina, upravo zahvaljujući uzajamnoj podršci i umrežavanju žena sa sličnom poslovnom ideologijom, kao i međusobnom razmenom znanja i iskustva, a WISE Srbija je okruženje koje je meni to pružilo“, izjavila je Lazendić.

Kroz živahnu diskusiju o dosadašnjim i planiranim aktivnostima WISE mreže žena, članice su se usaglasile u vezi sa zajedničkom namerom da dalje razvijaju svoje prisustvo i uticaj kako u sektoru energetike, tako i u društvu uopšte.

Tokom 2024. godine WISE Srbija mreža započeće mentorski program namenjen mladim ženama u energetsko-klimatskim poslovima i ambicijama. Studentkinje završnih godina fakulteta, odnosno poslediplomskih studija su takođe dobrodošle da se prijave i rade sa mentorkama u okviru šestomesečnog programa. Mentorke programa biće članice WISE Srbija mreže.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

13. februar 2024. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

13. februar 2024. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

13. februar 2024. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

13. februar 2024. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače