OIE

Izabran Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena u održivoj energetici

Savetodavni odbor članice WISE Srbija mreže, prvi sastanak

Foto: BGEN

Objavljeno

13.02.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.02.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

WISE Srbija mreža žena izabrala je Savetodavni odbor koji čini pet istaknutih žena koje se profesionalno bave održivim energetikim razvojem, klimatskom akcijom i životnom sredinom. Neda Lazendić je prva predsednica Savetodavnog odbora.

Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena (eng. Women of Serbia in Sustainable Energy – WISE) održao je prvi sastanak u hotelu Crowne Plaza i za predsednicu izabrao Nedu Lazendić, direktorku kompanije WV-International.

Projekat WISE Srbija promoviše aktivno učešće, zastupljenost i jačanje uloge žena u održivoj energetici, klimatskoj akciji i zelenoj ekonomiji, fokusirajući se na njihovu ulogu u energetskoj tranziciji, demokratizaciji i decentralizaciji energetike. Ova inicijativa predstavlja pionirski korak u Srbiji i regionu, okupljajući više od 220 članica.

Članice Savetodavnog odbora WISE Srbije mreže su:

  • Maja Turković, izvršna potpredsednica kompanije CWP Europe
  • Neda Lazendić, direktorka kompanije WV-International,
  • Ivona Milić, viša ESG specijalistkinja za korporativne klijente u Raiffeisen banci,
  • Iva Đinđić Ćosić, vodeći stručni saradnik za ugovore u Elektromreži Srbije
  • Ankica Barbulov, direktorka kompanije Negawatt Solutions.

Lazendić: WISE Srbija je posebna mreža za mene

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je izbor predsedavajuće Odbora, a članice su jednoglasno izabrale Nadu Lazendić za tu funkciju.

neda_lazendic
Foto: Neda Lazendić

„Iako sam članica mnogih udruženja, WISE Srbija je posebna mreža za mene. Pozicija žena u energetici znatno je unapređena poslednjih godina, upravo zahvaljujući uzajamnoj podršci i umrežavanju žena sa sličnom poslovnom ideologijom, kao i međusobnom razmenom znanja i iskustva, a WISE Srbija je okruženje koje je meni to pružilo“, izjavila je Lazendić.

Kroz živahnu diskusiju o dosadašnjim i planiranim aktivnostima WISE mreže žena, članice su se usaglasile u vezi sa zajedničkom namerom da dalje razvijaju svoje prisustvo i uticaj kako u sektoru energetike, tako i u društvu uopšte.

Tokom 2024. godine WISE Srbija mreža započeće mentorski program namenjen mladim ženama u energetsko-klimatskim poslovima i ambicijama. Studentkinje završnih godina fakulteta, odnosno poslediplomskih studija su takođe dobrodošle da se prijave i rade sa mentorkama u okviru šestomesečnog programa. Mentorke programa biće članice WISE Srbija mreže.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

13. februar 2024. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

13. februar 2024. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

13. februar 2024. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

13. februar 2024. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane