Električna energija

InnoEnergy poziva startape, kompanije, investitore da se prijave za The Business Booster

Foto: InnoEnergy

Objavljeno

13.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

InnoEnergy, najveći evropski pokretač inovacija u oblasti održive energije, održaće šesti po redu The Business Booster (TBB), evropski katalizator za inovacije iz sektora čiste energije, u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, od 17. do 18. oktobra, saopštio je InnoEnergy.

Startapi, kompanije, investitori i državne institucije iz Srbije su pozvani da se prijave za učešće na ovogodišnjem Business Booster-u, sa temom “Budućnost je sada,” koji će okupiti oko 700 učesnika iz više od 30 zemalja, uz 150 najsavremenijih inovacija koje će biti prikazane na pratećoj izložbi, navodi se u saopštenju InnoEnergy.

„The Business Booster je jedini događaj koji spaja najinovativnije startape iz cele Evrope sa etabliranim industrijskim igračima, investitorima i institucijama iz javnog sektora kako bi ubrzali evropsku tranziciju čiste energije“, rekla je Elena Bou, direktorka za inovacije u InnoEnergy.

Među ovogodišnjim izlagačima je švedski Northvolt, koji gradi najveću fabriku litijum-jonskih baterija u Evropi, Betterspace iz Nemačke, koji razvija komponente za automatsku kontrolu grejanja u zgradama koje nisu stambenog tipa, i švedski Watty, sa svojim alatom za analizu podataka, koji je u procesu patentiranja, a koji služi nadgledanju energetske potrošnje svih električnih uređaja u domaćinstvu sa ciljem uštede energije i novca.

Među učesnicima panel diskusija biće Daniel M. Kammen, profesor energetike na kalifornijskom univerzitetu u Berkliju, vodeći autor brojnih izveštaja Međudržavnog panela o klimatskim promenama, koji je dobio Nobelovu nagradu za mir 2007. godine, kao i naučnik Robert Rosner, direktor i osnivač Instituta za energetsku politiku pri Univerzitetu u Čikagu, Lars Aagaard, izvršni direktor Danske energetske asocijacije i Michael Sen, član upravnog odbora kompanije Siemens, navodi se u saopštenju.

Po prvi put se organizuju sesije paralelnog i obrnutog predstavljanja

Po prvi put, ove godine InnoEnergy organizuje sesije paralelnog i obrnutog predstavljanja. U formatu paralelnog predstavljanja, vodeći stručnjaci će predstaviti svoje najnovije inovacije i pokazati kako su njihove kompanije napravile revoluciju u skladištenju energije, transportu, korišćenju energije vetra, kao i na polju uvođenja tehnoloških, pametnih inovacija u različitim gradskim sektorima, navodi se u saopštenju.

U sesijama obrnutog predstavljanja, kompanije iz energetskog sektora će razgovarati sa preduzetnicima InnoEnergy-a u potrazi za energetski održivim rešenjima za izazove sa kojima se suočavaju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

13. septembar 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

13. septembar 2018. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

13. septembar 2018. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

13. septembar 2018. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane