Električna energija

Hidroelektrika otvara kancelarije za trgovinu električnom energijom u Srbiji i Mađarskoj

Hidroelektrika otvara kancelarije za trgovinu elektricnom energijom u Srbiji i Madjarskoj

Slika: Pixabay

Objavljeno

23.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Rumunska Hidroelektrika razmatra kupovinu vetroelektrana i solarnih postrojenja u Rumuniji, ali i energetskih kompanija u inostranstvu, izjavio je direktor ove državne kompanije Bogdan Bogdea.

Prema pisanju Ziarul Financiar, Hidroelektrika planira i otvaranje kancelarija u Mađarskoj i Srbiji za trgovanje električnom energijom. Najveći proizvođač hidroenergije u Rumuniji, kako se navodi, namerava da u septembru otvori kancelariju u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske.

Dju dilidžens za nekoliko vetroelektrana u Rumuniji je u toku, rekao je Badea, i dodao da je ideja da Hidroelektrika diversifikuje proizvodni portfolio u koji zelena energija može odlično da se integriše. Kompanija ima mogućnost za deponovanje energije, što joj omogućava da pruža usluge balansiranja, rekao je Badea, prenose rumunski mediji.

Hidroelektrika, takođe, kako je naveo, analizira kupovinu kompanija van Rumunije.

U 228 hidroelektrana, sa instalisanim kapacitetom od 3.444 MW, kompanija u proseku godišnje proizvode 17 TWh električne energije.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Srbija EU grant dalekovode pametna brojila

EU kreditima i donacijom podržava projekte dalekovoda, pametnih brojila u Srbiji

08 августа 2022 - Srbiji je preko WBIF-a odobreno 17 miliona evra za dalekovode i unapređenje elektrodistributivnog sistema. Ta dva projekta su vredna ukupno 81 milion evra i finansiraju se iz kredita.

EPCG snizio cenu prodaju 10 odsto udela vlasnistvu

EPCG snizio cenu za prodaju 10 odsto udela u vlasništvu

06 августа 2022 - U toku je još jedan pokušaj privlačenja mogućih strateških partnera da preuzmu udeo u termoelektrani Pljevlja