Voda

Gradonačelnik Beograda najavio partnerstvo sa kineskom Poli grupom za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda

Slika: www.beograd.rs

Objavljeno

21.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je izgradnju fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu. Mali je rekao da je o tom projektu postignut dogovor sa kineskom kompanijom Poli grupa tokom posete delegacije Srbije Kini.

Poli grupa treba da završi izgradnju takozvanog interceptora i cevovoda koji otpadne vode odvode u pogon za prečišćavanje nadomak Beograda. Želimo da i Sava i Dunav budu čisti, da u Beogradu bude kao u Beču gde možete da vidite kako je čista voda skroz do dna, a u ovom trenutku, sve otpadne vode idu direktno i u Savu i u Dunav, zbog čega su reke prljave, rekao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da je postignut dogovor i oko završetka izgradnje kanalizacionog sistema u Beogradu dodajući da je to nešto što se čeka i na čemu se radi već 30 godina.

Ugovor o završetku izgradnje kanalizacije i fabrike za prečišćavanje vode treba da bude potpisan u sledećih mesec dana, rekao je Mali. On nije saopštio kolika je vrednost ovih ugovora.

Poli grupa je firma pod nadležnošću kineske državne Komisije za superviziju imovine i administraciju.

U martu ove godine Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i grad Beograd najavili su javni poziv za konsultantsku kuću da pripremi studiju, dizajn i tendersku dokumentaciju za izgradnju prvog postrojenja za preradu otpadniv voda u Batajnici. To postrojenje jedno je od ukupno pet nezavisnih kanalizacionih sistema u Beogradu pored Velikog Sela, Ostružnice, Krnjače i Boleča – Vinče.

 

Gradonačelnik Beograda je rekao i da je sa predstavnicima kompanije Hajger razgovarao o kupovini nekoliko desetina hibridnih elektro autobusa pored pet elektroautobusa drugog proizvođača koji saobraćaju na jednoj liniji između Novog Beograda i starog dela grada kao i o saradnji firme Hajger sa Ikarbusom u proizvodnji elektroautobusa u pogonima u Zemunu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Postrojenje za preciscavanje otpadnih voda u Leskovcu pocelo proizvodnju struje iz biogasa

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu počelo proizvodnju struje iz biogasa

30 септембра 2022 - Od početka rada postrojenja je preradilo oko četiri miliona kubika otpadne vode ili oko 19.000 litara dnevno

Ko u Srbiji prvi dograbi vodu ima primat koriscenju pravo na vodu

Ko u Srbiji prvi dograbi vodu, taj ima primat u njenom korišćenju

05 септембра 2022 - Po nalazima iz istraživanja Navodno pravo – Pravo na vodu u Republici Srbiji, milion stanovnika povremeno ili stalno nema pristup čistoj vodi

Naucnici kisnica nigde nije bezbedna za pice

Naučnici upozorili da kišnica nigde nije bezbedna za piće

11 августа 2022 - Ako se gleda po najstrožim standardima, kišnica svuda na svetu sadrži previše večnih hemikalija (PFAS), čiji štetni uticaj još nije dovoljno poznat

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija