Voda

Gradonačelnik Beograda najavio partnerstvo sa kineskom Poli grupom za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda

Slika: www.beograd.rs

Objavljeno

21.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je izgradnju fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu. Mali je rekao da je o tom projektu postignut dogovor sa kineskom kompanijom Poli grupa tokom posete delegacije Srbije Kini.

Poli grupa treba da završi izgradnju takozvanog interceptora i cevovoda koji otpadne vode odvode u pogon za prečišćavanje nadomak Beograda. Želimo da i Sava i Dunav budu čisti, da u Beogradu bude kao u Beču gde možete da vidite kako je čista voda skroz do dna, a u ovom trenutku, sve otpadne vode idu direktno i u Savu i u Dunav, zbog čega su reke prljave, rekao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da je postignut dogovor i oko završetka izgradnje kanalizacionog sistema u Beogradu dodajući da je to nešto što se čeka i na čemu se radi već 30 godina.

Ugovor o završetku izgradnje kanalizacije i fabrike za prečišćavanje vode treba da bude potpisan u sledećih mesec dana, rekao je Mali. On nije saopštio kolika je vrednost ovih ugovora.

Poli grupa je firma pod nadležnošću kineske državne Komisije za superviziju imovine i administraciju.

U martu ove godine Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i grad Beograd najavili su javni poziv za konsultantsku kuću da pripremi studiju, dizajn i tendersku dokumentaciju za izgradnju prvog postrojenja za preradu otpadniv voda u Batajnici. To postrojenje jedno je od ukupno pet nezavisnih kanalizacionih sistema u Beogradu pored Velikog Sela, Ostružnice, Krnjače i Boleča – Vinče.

 

Gradonačelnik Beograda je rekao i da je sa predstavnicima kompanije Hajger razgovarao o kupovini nekoliko desetina hibridnih elektro autobusa pored pet elektroautobusa drugog proizvođača koji saobraćaju na jednoj liniji između Novog Beograda i starog dela grada kao i o saradnji firme Hajger sa Ikarbusom u proizvodnji elektroautobusa u pogonima u Zemunu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

21. maj 2017. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Liverpul planira izgranju elektrane na plimu i oseku

Liverpul planira najveću elektranu na plimu i oseku na svetu

21. maj 2017. - Liverpul planira izgradnju najveće elektrane na svetu na plimu i oseku, kapaciteta 700 megavata

Svetski dan voda 2024, voda za mir

Svetski dan voda 2024: Voda za mir

21. maj 2017. - Svetski dan voda obeležava se 22. marta počev od 1993 godine, kada ga je uveo UN. Ove godine, tema je 'Voda za mir'.

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečile nestašicu vode

21. maj 2017. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika