Voda

Gradonačelnik Beograda najavio partnerstvo sa kineskom Poli grupom za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda

Slika: www.beograd.rs

Objavljeno

21.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je izgradnju fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu. Mali je rekao da je o tom projektu postignut dogovor sa kineskom kompanijom Poli grupa tokom posete delegacije Srbije Kini.

Poli grupa treba da završi izgradnju takozvanog interceptora i cevovoda koji otpadne vode odvode u pogon za prečišćavanje nadomak Beograda. Želimo da i Sava i Dunav budu čisti, da u Beogradu bude kao u Beču gde možete da vidite kako je čista voda skroz do dna, a u ovom trenutku, sve otpadne vode idu direktno i u Savu i u Dunav, zbog čega su reke prljave, rekao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da je postignut dogovor i oko završetka izgradnje kanalizacionog sistema u Beogradu dodajući da je to nešto što se čeka i na čemu se radi već 30 godina.

Ugovor o završetku izgradnje kanalizacije i fabrike za prečišćavanje vode treba da bude potpisan u sledećih mesec dana, rekao je Mali. On nije saopštio kolika je vrednost ovih ugovora.

Poli grupa je firma pod nadležnošću kineske državne Komisije za superviziju imovine i administraciju.

U martu ove godine Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i grad Beograd najavili su javni poziv za konsultantsku kuću da pripremi studiju, dizajn i tendersku dokumentaciju za izgradnju prvog postrojenja za preradu otpadniv voda u Batajnici. To postrojenje jedno je od ukupno pet nezavisnih kanalizacionih sistema u Beogradu pored Velikog Sela, Ostružnice, Krnjače i Boleča – Vinče.

 

Gradonačelnik Beograda je rekao i da je sa predstavnicima kompanije Hajger razgovarao o kupovini nekoliko desetina hibridnih elektro autobusa pored pet elektroautobusa drugog proizvođača koji saobraćaju na jednoj liniji između Novog Beograda i starog dela grada kao i o saradnji firme Hajger sa Ikarbusom u proizvodnji elektroautobusa u pogonima u Zemunu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

jaroslav cerni prodaja brana akumulacija stubo rovni

Srbija prodaje Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi

06 октобра 2021 - Vlada Srbije odlučila je da proda 92 odsto akcija koje ima u Institutu, a procenjena vrednost kapitala je 2,8 miliona evra.

Konji-Suva-planina_izvor_nestasica-vode_septembar-2021

Presušio jedini izvor vode za stoku na Suvoj planini – hiljadu krava i konja umiralo od žeđi

21 септембра 2021 - Oko 800 krava i 200 konja na Suvoj planini je sredinom septembra ostalo bez vode, nakon što im je presušio jedini izvor za napajanje u letnjim mesecima.

makisko polje vodoizvoriste jeftini stanovi

Glavni urbanista Beograda najavljuje gradnju jeftinih stanova na Makiškom polju, vodoizvorištu prestonice

09 септембра 2021 - Skoro 80.000 građana traži referendum o Makiškom polju, a stručna javnost upozorava da bi gradnja ugrozila vodoizvorišta glavnog grada.

Erste banka prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu

Erste banka prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu

23 августа 2021 - Grad nema pijaću vodu od 2004, pa je ovo postrojenja trebalo da reši problem, ali posle izgradnje nije isporučivalo ispravnu pijaću vodu.