x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Gradonačelnik Beograda najavio partnerstvo sa kineskom Poli grupom za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda

21.05.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: www.beograd.rs
Gradonačelnik Beograda najavio partnerstvo sa kineskom Poli grupom za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je izgradnju fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu. Mali je rekao da je o tom projektu postignut dogovor sa kineskom kompanijom Poli grupa tokom posete delegacije Srbije Kini.

Poli grupa treba da završi izgradnju takozvanog interceptora i cevovoda koji otpadne vode odvode u pogon za prečišćavanje nadomak Beograda. Želimo da i Sava i Dunav budu čisti, da u Beogradu bude kao u Beču gde možete da vidite kako je čista voda skroz do dna, a u ovom trenutku, sve otpadne vode idu direktno i u Savu i u Dunav, zbog čega su reke prljave, rekao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da je postignut dogovor i oko završetka izgradnje kanalizacionog sistema u Beogradu dodajući da je to nešto što se čeka i na čemu se radi već 30 godina.

Ugovor o završetku izgradnje kanalizacije i fabrike za prečišćavanje vode treba da bude potpisan u sledećih mesec dana, rekao je Mali. On nije saopštio kolika je vrednost ovih ugovora.

Poli grupa je firma pod nadležnošću kineske državne Komisije za superviziju imovine i administraciju.

U martu ove godine Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i grad Beograd najavili su javni poziv za konsultantsku kuću da pripremi studiju, dizajn i tendersku dokumentaciju za izgradnju prvog postrojenja za preradu otpadniv voda u Batajnici. To postrojenje jedno je od ukupno pet nezavisnih kanalizacionih sistema u Beogradu pored Velikog Sela, Ostružnice, Krnjače i Boleča – Vinče.

 

Gradonačelnik Beograda je rekao i da je sa predstavnicima kompanije Hajger razgovarao o kupovini nekoliko desetina hibridnih elektro autobusa pored pet elektroautobusa drugog proizvođača koji saobraćaju na jednoj liniji između Novog Beograda i starog dela grada kao i o saradnji firme Hajger sa Ikarbusom u proizvodnji elektroautobusa u pogonima u Zemunu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.