Mobilnost

GIZ ORF-EE podržava održivu urbanu mobilnost u JIE

GIZ ORF-EE podrzava odrzivu urbanu mobilnost u JIE

Photo: GIZ ORF-EE

Objavljeno

09.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu-Energetska efikasnost (ORF-EE) je 27. februara započeo krug sastanaka u glavnim gradovima jugoistočne Evrope na temu održive urbane mobilnosti. Misija je privedena kraju 8. marta sa zaključnim sastankom u Prištini na Kosovu.

Prepoznajući važnost tematike za jugoistočnu Evropu, ORF-EE namjerava nalaze i zaključke misije iskoristiti za razvoj dodatnog projekta na temu održive urbane mobilnosti u regionu.

Predstavnici i predstavnice gradova, nevladinog sektora, ministarstava zaduženih za komunikacije i promet, akademske zajednice, firme javnog prevoza, kao i predstavnici asocijacija općina, te mmnogi drugi, okupili su se kako bi razgovarali o trenutnim pitanjima i problematikama, idejama, te mogućim rješenjima po pitanju održive urbane mobilnosti u gradovima država regiona.

Prvi sastanak održan je u prostorijama Grada Sarajeva. Govor dobrodošlice dali su zamjenik gradonačelnika grada Sarajeva, Milan Trivić i menadžer sektorskog fonda GIZ ORF-EE, Joachim Gaube. Trivić je ovom prilikom izjavio da je „ovo veoma bitan sastanak za njih, i da vjeruje da je to korak u pravom smjeru“.

Dalje je naglasio da u Gradu Sarajevu ima mnogo spornih pitanja koja se tiču energetske efikasnosti i javnog transporta. Istakao je kako su „unaprijeđenja neophodna i od opšteg interesa“. Trivić je pozdravio podršku koju pruža GIZ ORF-EE.

Projektna menadžerica ORF-EE, Dubravka Bošnjak, iskortistila je ovu priliku kako bi predstavila ORF-EE projekat Održiva urbana mobilnost, koji se implementira regionalno tokom naredne dvije godine. Naglasila je kako je urbana mobilnost ključna za GIZ partnerske zemlje u jugoistočnoj Evropi.

„Cilj sastanka u Sarajevu, kao i sastanaka u regionu je da se iz prve ruke čuje od svih relevantnih interesnih strana, koji su to prioriteti kada je u pitanju urbana mobilnost i kako GIZ ORF-EE može najbolje podržati svoje partnere tokom ove regionalne inicijative“, izjavila je Dubravka Bošnjak.

Sastanci su, također, održani u Podgorici, Skoplju, Tirani, Beogradu i Prištini.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

9. mart 2018. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

9. mart 2018. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

9. mart 2018. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

9. mart 2018. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu