x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Garaža Obilićev venac osvojila nagradu Evropske parking asocijacije

23.09.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: Parking servis
Garaža Obilićev venac osvojila nagradu Evropske parking asocijacije

Garaža Obilićev venac u Beogradu dobila je prvu nagradu u kategoriji najbolje rekonstruisane garaže na konkursu Evropske parking asocijacije (EPA) za 2019. godinu, čiji su pobednici proglašeni na Generalnoj skupštini EPA u Malagi, saopštio je JKP Parking servis.

JКP Parking servis se na konkurs, koji je objavljen prošle godine, prijavio sa projektom rekonstrukcija i nadogradnja garaže Obilićev venac, u kategoriji rekonstrukcija garaža i ušla u finale sa još dva projekta – rekonstrukcije garaža iz Belgije (Brisela i Zaventema).

Nakon rekonstrukcije, garaža Obilićev venac ima 804 parking mesta, solarne panele, punjače za električna vozila i sistem za separaciju otpada.

EPA konkurs za najveća dostignuća u parkiranju objavljuje na svake dve godine u pet kategorija: novi objekti za parkiranje odnosno garaže, rekonstrukcija postojećih garaža, ulično parkiranje, inovacije u parkiranju i marketing u oblasti parkiranja.

Važni faktori pri odabiru pobedničkih projekata uključuju doprinos Planovima održive urbane mobilnosti i urbanom razvoju

Na sajtu EPA se navodi da važni faktori pri odabiru pobedničkih projekata uključuju doprinos Planovima održive urbane mobilnosti i urbanom razvoju.

Događaju u Malagi su prisustvovali glavni urbanista Beograda Marko Stojčić i direktor JКP Parking servis Andrija Čupković.

Stojčić je izjavio da je ovaj objekat u konkurenciji 40 garaža iz zemalja Evropske unije jedini predstavnik van granica EU.

Direktor Parking servisa Andrija Čupković je rekao da pobeda na konkursu EPA govori na koji način je Parking servis radio na projektu rekonstrukcije garaže Obilićev venac i podsetio da je garaža Obilićev venac 2018. godine dobila Parksmart sertifikat za prvu zelenu garažu u Evropi.

Predsednik Evropske parking asocijacije Lorens Banerman izjavio je da su svi kandidati na konkursu bili dobri, a da je o pobednicima odlučivao nezavisni, kvalifikovani žiri koji je posetio sve garaže. Istakao je da je renoviranje garaže Obilićev venac jedan vrlo inovativan evropski projekat i da su svi bili impresionirani stepenom posvećenosti koji je uložen u taj projekat, navodi se u saopštenju.

Generalna Skupština Evropske parking asocijacije je u Malagi donela odluku da se sledeća sednica tog tela naredne godine održi u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi zvanični portal Grada Beograda.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.