Mobilnost

Garaža Obilićev venac osvojila nagradu Evropske parking asocijacije

Garaza-Obilicev-venac-osvojila-nagradu-Evropske-parking-asocijacije

Foto: Parking servis

Objavljeno

23.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Garaža Obilićev venac u Beogradu dobila je prvu nagradu u kategoriji najbolje rekonstruisane garaže na konkursu Evropske parking asocijacije (EPA) za 2019. godinu, čiji su pobednici proglašeni na Generalnoj skupštini EPA u Malagi, saopštio je JKP Parking servis.

JКP Parking servis se na konkurs, koji je objavljen prošle godine, prijavio sa projektom rekonstrukcija i nadogradnja garaže Obilićev venac, u kategoriji rekonstrukcija garaža i ušla u finale sa još dva projekta – rekonstrukcije garaža iz Belgije (Brisela i Zaventema).

Nakon rekonstrukcije, garaža Obilićev venac ima 804 parking mesta, solarne panele, punjače za električna vozila i sistem za separaciju otpada.

EPA konkurs za najveća dostignuća u parkiranju objavljuje na svake dve godine u pet kategorija: novi objekti za parkiranje odnosno garaže, rekonstrukcija postojećih garaža, ulično parkiranje, inovacije u parkiranju i marketing u oblasti parkiranja.

Važni faktori pri odabiru pobedničkih projekata uključuju doprinos Planovima održive urbane mobilnosti i urbanom razvoju

Na sajtu EPA se navodi da važni faktori pri odabiru pobedničkih projekata uključuju doprinos Planovima održive urbane mobilnosti i urbanom razvoju.

Događaju u Malagi su prisustvovali glavni urbanista Beograda Marko Stojčić i direktor JКP Parking servis Andrija Čupković.

Stojčić je izjavio da je ovaj objekat u konkurenciji 40 garaža iz zemalja Evropske unije jedini predstavnik van granica EU.

Direktor Parking servisa Andrija Čupković je rekao da pobeda na konkursu EPA govori na koji način je Parking servis radio na projektu rekonstrukcije garaže Obilićev venac i podsetio da je garaža Obilićev venac 2018. godine dobila Parksmart sertifikat za prvu zelenu garažu u Evropi.

Predsednik Evropske parking asocijacije Lorens Banerman izjavio je da su svi kandidati na konkursu bili dobri, a da je o pobednicima odlučivao nezavisni, kvalifikovani žiri koji je posetio sve garaže. Istakao je da je renoviranje garaže Obilićev venac jedan vrlo inovativan evropski projekat i da su svi bili impresionirani stepenom posvećenosti koji je uložen u taj projekat, navodi se u saopštenju.

Generalna Skupština Evropske parking asocijacije je u Malagi donela odluku da se sledeća sednica tog tela naredne godine održi u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi zvanični portal Grada Beograda.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU klimatskih pregovora 2035 zabrani vozila fosilna goriva

EU i pre klimatskih pregovora rešila da 2035. zabrani nova vozila na fosilna goriva

30 јуна 2022 - Savet EU i Evropski parlament počinju klimatske pregovore, a zabrana prodaje novih vozila na fosilna goriva najkasnije 2035. je već u pripremi.

Savez za avijaciju s nula emisija letelice EU elektricni pogon vodonik

EU razvija letelice na električni pogon i vodonik

27 јуна 2022 - Evropska komisija je objavila da će njen Savez za avijaciju s nula emisija – AZEA ubrzati razvoj letelica na električni pogon i vodonik

EU-Parlament-zabrana-benzinaca-i-dizelasa-2035

Istorijska odluka Evropskog parlamenta: od 2035. zabrana prodaje automobila sa unutrašnjim sagorevanjem

14 јуна 2022 - Evropski parlament je u Strazburu prošle nedelje doneo, reklo bi se, istorijsku odluku o zabrani...

Evropski parlament prekogranicnog poreza na CO2 CBAM

Evropski parlament odložio odluku o uvođenju prekograničnog poreza na CO2 – CBAM

08 јуна 2022 - Evropski poslanici su odbacili niz predloga iz paketa Fit for 55, među kojima je pregovaračka pozicija o prekograničnom porezu na CO2 – CBAM