Mobilnost

EU namerava da zabrani integrisane baterije u telefonima i elektronskim uređajima

EU namerava da zabrani integrisane baterije u telefonima i elektronskim uređajima

Foto: Bru-nO / Pixabay

Objavljeno

11.02.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.02.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Iako su baterije suštinski alat u energetskoj tranziciji, one takođe imaju ogromne skrivene troškove i ekološki uticaj, navode u kampanji Pravo na popravku (Right to Repair) u kojoj očekuju da će nova uredba EU obuhvatiti i pravo na zamenu i popravku baterija u potrošačkoj elektronici. Time uređaji neće zavisiti isključivo od životnog veka baterija, a takođe se smanjuje i količina elektronskog otpada.

Odbor za životnu sredinu Evropskog parlamenta usvojio je izveštaj o Evropskoj uredbi o baterijama. Nova uredba vodi ka uspostavljanju dugo očekivanih zakona za sve baterije koje se prodaju na evropskom tržištu, ističe Pravo na popravku. Izveštaj koji je izglasan u Evropskom parlamentu pokriva mnoge aspekte koji se odnose na lanac vrednosti povezanih sa baterijama, kažu u ovoj kampanji.

Zabrana integrisanih baterija

Uredba nalaže mogućnost za korisničku zamenu baterija u potrošačkoj elektronici i lakim transportnim sredstvima, što drugim rečima znači zabranu integrisanih baterija u potrošačkoj elektronici, navode u koaliciji organizacija koje sprovode kampanju za popravku.

Sprečavanje upotrebe softvera za blokiranje zamene baterija biće regulisane novom evropskom uredbom o baterijama

Mogućnost zamene ćelija baterija u baterijama za električne bicikle i skutere od strane nezavisnih servisera, kao i na sprečavanje upotrebe softvera za blokiranje zamene baterija ili drugih ključnih komponenti, biće regulisane novom evropskom uredbom o baterijama. Takođe, uputstva o tome kako da se zamene baterije bi trebala da budu trajno dostupna na internetu.

Poreklo i otisak na životnu sredinu

Prema novoj uredbi o baterijama u Evropi, biće razmatran i ugljenički otisak proizvodnje baterija, kao i otisak sakupljanja, recikliranja i upotrebe recikliranog sadržaja, zatim održivost porekla materijala i jasno označavanje baterija.

„Postojeći zakoni o baterijama ne tretiraju eksplicitno litijumske baterije, uprkos tome što one ubrzano postaju dominantni tip baterija i ostavljaju za sobom ogroman otisak na životnu sredinu. Litijumske baterije se nalaze u svemu, od pametnih telefona i skutera, do električnih automobila i skladišta energije za pametne mreže,“ navode u kolaciji Pravo na popravku.

Sledeća faza procesa su pregovori između Saveta Evrope i Parlamenta i amandmani na prvobitni predlog Komisije, dok bi nacrt uredbe o baterijama trebalo da ide na glasanje najkasnije do kraja tekuće godine.

Kampanja za pravo na popravku

Kampanju Right to Repair Europe čini koalicija od preko 80 organizacija iz 18 evropskih zemalja, koje se od 2019. godine bore za dugotrajnije elektronske proizvode, kao i mogućnost njihove popravke.

U koaliciji navode da je elektronski otpad jedan od najbrže rastućih oblika otpada na svetu i naglašavaju da proizvođači mobilnih telefona i laptop kompjutera otežavaju popravku svojih proizvoda. Ali ova inicijativa za popravku uređaja se ne odnosi samo na elektronske sprave. Proizvode koje svakodnevno koristimo sve je teže popraviti, tvrde organizacije u kampanji, dok količina kućnih aparata koji se pokvare u roku od pet godina od kupovine takođe raste.

Proizvođači telefona i laptopa otežavaju popravku svojih proizvoda, navode iz kampanje

Kampanja Pravo na popravku je zajedno sa Evropskim biroom za zaštitu životne sredine (EEB) i Lund univerzitetom nedavno objavila izveštaj o baterijama, u kome je zaključeno da korištenje baterija koje se ne mogu zameniti ili popraviti dovodi povećanog elektronskog otpada, gubitka ključnih sirovina, suvišnih i nepotrebnih troškova za potrošače, kao i do kraćeg veka trajanja proizvoda.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-Parlament-zabrana-benzinaca-i-dizelasa-2035

Istorijska odluka Evropskog parlamenta: od 2035. zabrana prodaje automobila sa unutrašnjim sagorevanjem

14 јуна 2022 - Evropski parlament je u Strazburu prošle nedelje doneo, reklo bi se, istorijsku odluku o zabrani...

Evropski parlament prekogranicnog poreza na CO2 CBAM

Evropski parlament odložio odluku o uvođenju prekograničnog poreza na CO2 – CBAM

08 јуна 2022 - Evropski poslanici su odbacili niz predloga iz paketa Fit for 55, među kojima je pregovaračka pozicija o prekograničnom porezu na CO2 – CBAM

Prvi zadatak nove Vlade Slovenije je rešavanje energetske krize

06 јуна 2022 - Svi će da preuzmu pravičan deo tereta energetske krize i povećanja cena hrane, po rečima novog premijera Slovenije Roberta Goloba

Investiciona grupa Investindustrial ulaze 120 miliona evra u Rimac grupu

Investindustrial ulaže 120 miliona evra u Rimac grupu

29 априла 2022 - Investindustrial grupa upravlja fondom od 11 milijardi evra i počela je da investira u Rimac grupu prošle godine