Mobilnost

Natrijum-jonske baterije prete da izbace litijum iz igre

Natrijum jonske baterije prete izbace litijum igre

CATL

Objavljeno

05.08.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

05.08.2021.

Država

Podeli

Natrijum-jonske baterije prve generacije kineskog giganta CATL ulaze na tržište 2023. godine. Ukoliko kompanija nadoknadi zaostatak u gustini energije, nova tehnologija bi mogla da postane konkurentnija od rešenja zasnovanih na litijumu.

Litijum-jonske baterije prednjače na svetskom tržištu skladištenja električne energije uključujući automobile na struju. Međutim, brza ekspanzija u sektoru podstiče rast cena, a već sledeće godine moguća je drastična nestašica. Pritom je kvalitetna ruda litijuma retka, a proizvođači širom sveta su na meti kritika zbog prevelike potrošnje vode u postupku i drugih štetnih uticaja na životnu sredinu. Glavni pretendent na tron su natrijum-jonske baterije.

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL), koji se naglo popeo na treće mesto po tržišnoj kapitalizaciji u Kini, ne računajući Hongkong, nastupa s rešenjem za koje tvrdi da je već konkurentnije na polju efikasnosti integracije, radu pri niskim temperaturama vazduha i brzini punjenja.

Prelazno rešenje je da se natrijum-jonske baterije kombinuju s litijum-jonskim

Ta kompanija, vredna preko 200 milijardi dolara po trenutnom kursu juana, oslanja se na litijum-ferofosfat (LFP) i snabdeva Teslu, BMW, Volkswagen, Daimler, NIO i Geely. Njen istraživački ogranak je, međutim, razvio natrijum-jonske baterije za električna vozila. One još zaostaju po takozvanoj gustini energije.

CATL-ovi naučnici su dostigli 160 vat-sati po kilogramu, a osnivač i predsednik Robin Zeng je postavio cilj od 200 vat-sati, kao kod svojih LFP baterija. S druge strane, standard NMC-811, baziran na katodi od nikla, mangana i kobalta, stigao je do zone 300.

Natrijum-jonska tehnologija prednjači u efikasnosti integracije, radu pri niskim temperaturama vazduha i brzini punjenja

Stručnjaci kažu da natrijum-jonske baterije mogu da se pune samo 1.500 puta, u poređenju sa dva do četiri više puta kod litijumskih varijanti.

Kompanija je ponudila prelazno rešenje – sistem za kombinovanu upotrebu litijumskih i natrijumskih baterija, i pozvala snabdevače i kupce da do 2023. sagrade lanac snabdevanja za novi proizvod za električna vozila.

Natrijum je neuporedivo jeftiniji

Natrijuma ima u izobilju, pa bi cena sirovine trebalo da bude neuporedivo niža. Taj element može da se dobije elektrolizom kuhinjske soli. Litijum uglavnom dolazi iz Čilea i Australije. Kina je prinuđena da uvozi taj alkalni metal, jer slab kvalitet rude na domaćem terenu čini eksploataciju i preradu preskupom. Poseban adut natrijuma je što je bezbedniji od nestabilnog litijuma.

CATL-ova tržišna kapitalizacija je u poslednjih godinu dana narasla više od dva i po puta, na preko 200 milijardi dolara

Na minus 20 stepeni Celzijusa, natrijum-jonske baterije se i dalje drže na više od 90 odsto snage, a na sobnoj temperaturi mogu da se napune do 80 procenata za samo 15 minuta, kažu u kompaniji. Katoda u CATL-ovim novim baterijama je na bazi natrijuma i gvožđa, a anodu je napravio od čvrstog materijala od ugljenika.

Akcije gigantskog proizvođača baterija iz Kine su skočile više od dva i po puta u poslednjih godinu dana, čime je daleko nadmašila konkurente Panasonic i LG Chem, ali i automobilsku industriju. Devet suvlasnika su milijarderi u dolarima.

Sa ekspanzijom zelene energetike dolaze veće potrebe za baterijama, jer vetroelektrane, solarni parkovi i hidroelektrane u proizvodnji struje zavise od vremenskih uslova i ne mogu da pariraju kontroli koju nad zadovoljavanjem potražnje imaju nuklearne i termoelektrane.

Komentara: (5)
Milan / 09.08.2021.

Možda. Ali meni se čini da je budućnost u proizvodnji Solid State baterije bez litijuma ili superkondenzatora sa grafinom. Neuporedivo su bezbedniji od opasnog litijuma. Čak i kad se probuše ekserom neće se zapaliti.

Petronije / 11.09.2021.

Prema tome rudnik litijuma nam uopšte nije potreban,pogotovo što godišnji prihod od rudne rente neće biti veći dvadesetak miliona eura.Šteta će naravno biti daleko veća.

Lala / 16.12.2021.

Petronije, ne gleda se dobit samo preko rudne rente. Spoljnotrgovinski odnos, zarade zaposlenih pa porez na zarade, porez na dobit, pa smanjenje nezaposlenosti, pa uposljavanje zavisnih delatnosti pogotovo usluznih… A onda dodje i ono sto se pravi od litijuma a takva fabrika doprinosi visestruko svemu prethodno nabrojanom. Pa cak i da ne idemo na fabriku automobila (sto bi bio ogroman faul) dobitak je daleko veci od 20 miliona, godisnje. Samo treba naci resenje za rudnik. A ako ove oteramo, vise nam niko nece doci, nikada. Cak, otici ce i mnogi koji su odavno ovde. Ne mozes nekome dati da 15 godina ulaze u istrazivanje a onda ga oteras kada je na korak od ostvarenja.

Савле / 19.12.2021.

Мислим да нас та аутомобилска индустрија и даље „ваћари“! Будућност је у водонику! Али онда неће бити потребе за нус производима и услугама, попут бензинских станица.

Mustafa / 24.12.2021.

Nema rjesenja, nema rudnika! Neka grade rudnik u Njemackoj ili Francuskoj, kolicina litijuma je pet puta veca u Njemackoj. Fora je u tome sto ekoloske takse koje bi tamo placali su deset puta vece nego u Srbiji. Upravo zbog toga im odgovaraju ova trusna podrucja divljeg Balkana, gdje vlada potpuno bezakonje i bezumlje

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

18 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu

Energetsko trziste Zapadnog Balkana integrise energetske tranzicije finansiranja

Energetsko tržište Zapadnog Balkana treba da se integriše radi lakše energetske tranzicije, finansiranja

14 јануара 2022 - Zajednički pristup zapadnobalkanskih zemalja olakšaće finansiranje zelene energije i napuštanje uglja, no izvori sredstava su još nedovoljni

najcitaniji tekstovi 2021 balkan green energy news

Najčitaniji tekstovi na portalu Balkan Green Energy News u 2021.

31 децембра 2021 - Čitaoce portala Balkan Green Energy News su 2021. godine najviše zanimali energetska efikasnost, prozjumeri i litijum

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

14 децембра 2021 - Srbija je u pregovorima o pristupanju EU otvorila klaster 4 – zelenu agendu i održivu povezanost, koji se sastoji od četiri poglavlja