Mobilnost

EU dala zeleno svetlo za e-goriva i posle 2035.

EU dala “zeleno svetlo” za e-goriva I posle 2035.

Foto: bere_moonlight0 from Pixabay

Objavljeno

03.04.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

03.04.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Pod pritiskom Nemačke, ostalih 26 članica Evropske unije je popustilo, pa je odluka o zabrani prodaje novih vozila sa benzinskim i dizel-motorima od 2035. godine usvojena uz klauzulu da se, uz električna vozila, mogu prodavati i ona sa motorima sa unutrašnim sagorevanjem koji za pogon koriste e-goriva.

Novi propis, jasno, daje vetar u jedra proizvođačima e-goriva, industriji kojoj se sad smeši lepa budućnost.

U naporima za drastično smanjenje emisija gasova s efektom staklene bašte iz motora sa unutrašnjim sagorevanjem, e-goriva igraju ključnu ulogu. Uzimajući u obzir ceo proizvodni ciklus, njihov ugljenični otisak je mnogo manji od goriva na bazi nafte.

Nisu potrebne prepravke postojećih benzinskih i dizel-motora

Šta su to e-goriva i kako se proizvode? Da li i sadašnji automobili sa dizel ili benzinskim motorima mogu da ih koriste bez ikakvih prepravki? To su samo neka od pitanja koja postavljaju vozači širom Evrope. Uz nezaobilazno pitanje: koliko će to da nas košta.

Odmah da kažemo da nikakve prepravke nisu potrebne na sadašnjim motorima, bez obzira na to da li koriste benzin ili dizel. Stručnjaci iz nekoliko najuglednijih nemačkih kompanija koje se bave saobraćajem testirali su ova goriva i uporedili su istrošenost motora posle više desetina hiljada pređenih kilometara sa vozilima koja koriste klasična goriva – nikakvih razlika nije bilo.

Procenjuje se da bi sa povećanjem proizvodnje cena mogla drastično da padne sa sadašnjih oko sedam evra cena na ispod dva evra za litar e-goriva

Šta su, u stvari, e-goriva?  Jednostavno rečeno, sintetička goriva. Proizvode se korišćenjem ugljen-dioksida ili ugljen-monoksida i vodonika dobijenim korišćenjem održivih izvora električne energije. Za razliku od njih, biogoriva se prvenstveno proizvode od biomase.

Oslobađa se približno ista količina ugljen-dioksida u vazduh kao kada se sagoreva konvencionalno gorivo. To je izazvalo otpor kod nekih članica EU. Ali, moćna Nemačka, apsolutni lider u auto-industriji, uspela je da progura izmenu predloga odluke.

Trenutno postoje dva načina za dobijanja e-goriva

Za dobijanje e-goriva primenjuje se ili proces power-to-gas ili power-to-liquid. Oba uključuju proizvodnju vodonika (H2) elektrolizom vode iz obnovljive električne energije i sintezu sa CO2.

E-metan, e-metanol, e-dizel i e-kerozin su sintetički ugljovodonici, tako da njihovi proizvodni procesi zahtevaju CO2. To jedinjenje se može uhvatiti direktno iz atmosfere ili u industrijskim postrojenjima koja koriste fosilna goriva. Izvori CO2 – biomasa, industrija, vazduh – imaju različit uticaj na analizu životnog ciklusa sintetičkog goriva, životnu sredinu i troškove proizvodnje.

Procenjuje se da će do 2070. godine e-kerozin zadovoljavati 40 odsto potražnje za energijom u vazduhoplovstvu Sada se, posle odluke Evropske unije da se i od 2035. mogu upotrebljavati motori s unutrašnjim sagorevanjem ukoliko rade na e-goriva, otvara mogućnost znatno većeg udela u  pomorskom, železničkom i drumskom saobraćaju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

zeleni celik elektricna vozila studija

Prelazak na zeleni čelik neznatno utiče na cenu električnih vozila

3. april 2023. - Prelazak na 100 odsto zelenog čelika do 2040. koštao bi samo osam evra, zbog troškova CO2 emisija, kao i pada troškova proizvodnje čelika

hrvatska punionice elektricna vozila hgk

Hrvatska će u punjače za električna vozila uložiti 200 miliona evra

3. april 2023. - Uredba o uvođenju infrastrukture za alternativna goriva stupila je na snagu 13. aprila u EU i donosi brojne obaveze za Hrvatsku

minth srbija memorandum elektricna vozila vlada

Kineski Minth planira gradnju fabrike komponenti za električna vozila u Srbiji

3. april 2023. - Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Srbije i privrednog društva Minth Holdings Limited

rimac vern elektricni robotaksi

Rimac predstavio autonomni električni robotaksi Vern

3. april 2023. - Mate Rimac predstavio je Vern, autonomni električni robotaksi, koji je ime dobio po francuskom piscu Žilu Vernu